Hogyan lehet lemondani a keresztszülőségről? (tudásbázis kérdés)
Annak idején,22 éve a fiam keresztszülei a sógornőm, és annak az akkori férje volt. Azért írom ,hogy akkori, mert azóta elváltak, és most a 3. férjével él.Huszonvalahány éve,azt se tudja él-e hal e a fiam, szerintem meg se ismerné.Amúgy egy városban lakunk.
mellesleg, mi csak a dédi kedvéért kereszteltettük meg a gyerekeket,nincs nagy jelentősége.Néha kapnak ajándékot, meg a ballagásokra eljönnek, ennyi...
Bocsi a hívőktől.
Szerintem is sokszor tulzásba viszik ezt a keresztszülő témát. Én nem találkoztam keresztanyámmal vagy 10 évig aztán egyszer igen de azóta sem ez volt kb 7 éve. Egyszerüen megszakadt a viszony. Anuykám barátnöje volt. A durva hogy a volt férkjével (aki nem a keresztapám) vele meg tartjuk a kapcsolatot:))
De mégsem okozott bennem semmi törést, sosem jelentett ö többet mint bármelyik ismerös. Amikor hittanra jártam akkor sem volt semmi bajom ettöl. Nálatok a szülö lovalta bele ebbe a hülyeségbe a gyerekeket, biztos állandoan azt mondogatták (valoszinüleg irigységböl) hogy persze itthagytak téged nem szeretnek stb.... Annyi hülye ember van.... Ja és nem veletek b..ott ki hanem a saját gyerekével ha emiatt lelkibeteg lett...
én is keresztszülö vagyok. csóri gyereknek mindkét keresztszülöje (helyesebben mind a 4) külföldön él. El tudom képzelni, mekkorát sérül a szerencsétlen kis lelke neki, mert nem találkozik a keresztszüleivel, csak évente egyszer, max kétszer. Hisz ez a központi téma náluk, ezért járnak pszichológushoz a gyerekkel, mert nem tudja feldolgozni, hogy neki gyakorlatilag a keresztszülö fogalma kimerül abban, hogy mikor hazamegyünk, lehet az oviban dicsekedni, hogy "itt vannak a keresztanyám meg a keresztapám Németországból és beszélnek magyarul!" Ugyanmár! Ezt a kölyök fel sem fogja, hogy mi a fene az a keresztszülö. Majd akkor, amikor hittanra kezd el járni, lesz majd valami jelentöség. Ha már annyira a gyerek szemszögéböl nézed: annak a csóri kölöknek a keresztszülö egyelöre ajándékforrás, nem több! Valaki, aki ha meglátogatja, visz neki ajándákot. (Legtöbbször)
Bocsi, most látom, hogy nem mai a dátum, el sem olvastam végig a fórumot, csak itt nyílt ki a bicska, hogy ennyire elvakultan nézed a gyerek (3 éves gyerek) szemszögeit, holott elvileg egy ekkora gyereknek nem sokat jelent az, hgy valaki a keresztanyja, vagy a szomszéd néni
Sajnálom...
Akár igaz akár nem ragaszkodom a véleményemhez.
További szép napot!
értem én a te érveidet is... de a gyerek kicsi, kb 10-12 évig még csak az anya jelenlétében tudná látogatni, akivel mint látszik rossz a viszonya...
jön majd egy új "bácsi", és vagy engedi őket találkozni, vagy nem... akkor az nem lesz rossz? elválni sok év után egymástól?
idézet nyuszó korábbi bejegyzéséből:
Ebben igazad van, csak nem tudom ki az apja, amit vettem a gyereknek azt az anyja eladta a használtruhásoknak, hogy maradjon magának pénze, adtam kölcsön neki rengeteget nem tízezrekről beszélek ezek után ne haragudj de nem érdekel, mert azt nézi hogy tönkreteszi magát és a gyerekét borzasztó!
Miért volt ilyenről szó?? Nem olvastam el minden hozzászólást, de ha ilyen lett is volna, ez egyenlőre csak Nyunyó írása alapján mondhatod.. a másik fél/felek nincsen/nek itt és nem tudják megvédeni magukat a saját verziójukat elmondani. Itt arról van, hogy ő nem szeretne keresztszülő lenni... én meg azt mondom ez nem fair a gyerekkel szemben.
Nem tépem tovább a szám, majd elküldöd neki privátban, én még tobzódom rajta egy keveset, DE NEM FOGOK EGYETÉRTENI, hogy ezt így kell lezárni.
Te ítélkeznél a saját anyukád felett ha ez kiderülne róla? Úgy, hogy szeretetben nevelt?? Sok múlik ám a nevelésen is.
Nem jósolhatsz rosszat neki/k! Nincs jogod hozzá! Ő anya lett így vagy úgy, tetszik vagy nem, de ANYA!
Majd ő eldönti, mikor, hogyan tálalja. Valószínű ez téged már nem fog érinteni, mert kilépsz az életükből. Neked ez a helyes döntés, neki majd akkor kell meghozni ezt, ha a gyerek kérdezi. SENKI MÁSNAK NEM TARTOZIK MAGYARÁZATTAL miután már szétmentek, kiderült, éli az életét. Te ezzel a döntéseddel az biztos, hogy nem támogatod őket, bár ha ezen gondolkodnod kell akkor jobb is ha nem, mert valószínű nem tudnál szívvel lélekkel keresztanyja lenni ennek a gyermeknek.
Én csak bízni tudok abban, ha legközelebb felkérnek ilyenre más rokonok, akkor a gyereket tartod majd szem előtt és nem a vérszerintiséget!
Sajnálom a téma amit indítottál engem nagyon felkavart, mert hallani nem hallottam még ilyet! Biztos nem vagy egyedi, de én úgy gondolom akkor a keresztszülőségről sem sokat tudhattál eddig, ha ez így megingatott..
A véleményem meg leírom, elnézést ha néhol személyeskedek, de nehéz nem tenni, mert fortyog bennem a dolog. Nem várhatod el mindenkitől, hogy helyeseljen egy ilyen döntésben!
Az a baj, hogy a válper amúgyis nagyon sok fájdalmat, keserűséget, meg kitudjamit kihoz az emberből egyébként is. Hát még mikor egy ilyen dolgot a képébe vágnak az apának!
Tényleg lehet, hogy a gyereknek az a jobb, ha az apa eltűnik a balfenéken. Ugyanis a piciknek van olyan szenzoruk, hogy akárhogy színészkedik a ember, megérzik a változást! És mivel ezt egy 3évesnek nem lehet megmagyarázni, önmagát kezdené okolni, ezzel pedig lehet, hogy nagyobb törés következne be az életében, mintha simán csak eltűnik az apja.
További ajánlott fórumok:
- Katolikus gyermeknek lehet-e református keresztszülője?
- Szerintetek, ha meg van keresztelve egy gyermek, lehet mód arra, hogy a keresztszüleit átírják más személyre?
- 14 évesen lehet valaki keresztszülő?
- Hogy lehet lemondani T-home telefon előfizetést?Kb. 3éve próbálkozunk vele...
- Elsőáldozásnál lehet más a keresztszülő helyett jelen?
- Hogyan lehet lemondani a Diák Hitelt?