Hogyan lehet legyőzni az ellenszenvet? (tudásbázis)
Teljesen természetes dolog, hogy van akit jobban kedvelünk és van akit kevésbé, van aki szimpatikus, van aki ellenszenves.
Nem kell mindenkit szeretni, de az intelligens, udvarias viselkedés mindenkinek kijár. Ezzel az ember saját magának tartozik.
Én legalábbis erre törekszem :)
Velem is volt így. Egy háztartásban kellett élnem 2 olyan személlyel, akikről eleinte azt hittem rendesek, és kedvelnek, hiszen én is megpróbáltam a kedvükre tenni, kedveskedni, normális lenni velük.
De ők valami miatt csak alám tettek, és állandóan rosszat akartak nekem. Később ezt amikor észre vettem, nálam is átcsapott közömbösséggé, utálattá.
Aztán mivel nagyon sokáig nem tudtam ellene tenni sem, amíg el nem tudtam onnan jönni végleg meg is gyűlöltem azt a 2 személyt.
Sajnos elég nehéz volt végig normálisnak lenni velük, sokszor üvöltöttem volna velük, de nem tettem.
Pedig utólag vissza gondolva, ha a mostani énemmel találkoznak igen csak meg lettek volna nevelve és szépen helyretettem volna őket a tetteik miatt, amit velem és másokkal is műveltek.
Ez nagyon kétélű dolog. Ha még nem mersz kiállni magadért, a saját igazadért, ha nem tudod elszeparálni a kellemetlen személyeket, akkor is eljön az a határ amikor már nem bírod tovább.
Én már megtanultam, hülye voltam, hogy sokáig tűrtem és elviseltem olyan emberek társaságát akik nem szerettek, és akiket később már én sem.
Boldogtalanság volt az egész.
Most már ugyanilyenben nem maradnék sokáig.
Azóta ha olyan valakikkel hoz össze a sors, azokat vagy elirányítom másfelé, hogy soha többé ne is kelljen az utamba kerüljenek, vagy én megyek kellemesebb területre, a további durvább dolgok elkerülése érdekében.
Akkor marad az Önmagad megerősítése.
Nem rossz dolog az, tanulhatsz belőle, toleranciát, önmérsékletet, aminek később még hasznát veheted az életben.
Fogd fel egyfajta szellemi játéknak!
Aki iránt ellenszenvet érzek, azt inkább kerülöm. Jó messzire! Mert nem tudom tolerálni a dolgait, egyszerűen nem vagyok képes elviselni.
De nem mindegy, hogy valaki ellenszenves vagy már meg is utáltam. Az utált személyt, ha nem sikerül tőle elég távol maradnom, még meg is gyűlölhetem.
Van úgy, hogy szegény egy szót sem szól, mégis ellenszenves, unszimpatikus. De van úgy, hogy egy kedvelt ember válik a tetteivel ellenszenvessé.
Az előbbit elég elkerülni, de az utóbbi már idegesít frusztrál is. De ilyenkor is a messzire elkerülés szerintem a megoldás, azután, hogy azt ami miatt ellenszenvessé vált, meg is lehet(nem kötelező) beszélni.
Én így csinálom!:)
A másik meg: pozitív gondolkodással.
A dühös ember saját magát bünteti mások hülyesége miatt.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet önerőből legyőzni a féltékenységet?
- Hogyan lehet legyőzni az orvosi beavatkozásoktól való félelmet?
- Hogyan lehet legyőzni a honvágyat?
- Hüvelygomba avagy hogyan lehet legyőzni?
- Olyat hogy lehetne legyőzni, aki rábeszél mindenkit arra, hogy neki legyen igaza, akár hazugság, akár nem?
- Hogy lehet legyőzni a pánkifélelmet és a betegséget?