Hogyan lehet kitenni erőszakmentesen, de gyorsan az albérlőt ha nem fizet? (tudásbázis)
Ilyenek a törvényeink...
Sok szerencsét kívánok! Hátha...🍀🍀🍀
Bocsánat, ebben a részben van a riport. Nem jó sorrendben írták...
2014-nél kezdődik. Nem jó hír. :(
A bérbeadókat semmi sem védi.
Amikor a bérlő nem fizet, de mégsem lehet kitenni a lakásból
Sehogy. Mostanában volt erről riport a Heti Naplóban. :(
A tulaj fizethette még a közműveket is.
Van egy nagyon "zűrös" albérlőm.Pl. nem engedett be a megbeszélt időben a lakásba, késve fizet, legutóbb már kevesebb pénzt küldött. Agresszív, szemtelen,Tegnap az RTL Fókuszából tudtam meg, hogy befogadott "otthonába" egy tanyán élő nőt (akit nagyon sajnálok) halmozottan sérült gyerekével.Nekem természetesen meg sem említette , hogy ilyen szándéka van. :( Július 31-től lakik a lakásban. Január31-ig szól a szerződés, de már augusztusban kijelentette, hogy nem fog kiköltözni.
Mit tanácsoltok ? Köszönöm a figyelmeteket
Ha van gyerek sehogy...ha nincs a hatóság segít,mert ez így önkényes lakás foglalás .
Szerződés?
Alulírott Horváth Zoltánné/Kasza Gabriella
én olyan jellegű problémával kerültem szembe,hogy miután édesanyám elhunyt ami már két éve,de viszont tavaly kiadtuk a házat albérletbe,az albérlők eleinte fizettek most már nem,de viszont azt hazudták,hogy megveszik a házat,de sem albérleti díjat nem fizettek,de ki sem fizették a ház vételi díját.
Jézusom!
És ezt te mind megcsináltad?:)
Elment?
Ha nem megy el, akkor tapasztalatból javaslom a következoket:
- villanyra plomba, kismegszakítók eltávolítás, fizetős óra feltétele de nem feltöltése, gáz mobil csövek eltávolítás, óra lezárás, víz elzásár. Naponta ellenőrzés nem kötötte-e vissza. Ha igen, akkor megint kikötni. (orákat közművekkel leszereltteni is lehet, de az drága dolog majd visszahozatni.)
- Jelentkezz be a lakásba. Ha be van jelentve, mint tulajdonos jelentsd ki őket a lakásodból.
- Ablak és ajtó keretek, csövek vagy egyéb értéktelen bútor festése esténként, pl. olajfestékkel, nitro hígítós festékkel minden nap, hogy egészséges festékszagban aludhasson. Ha a kiköltözés után úgyis nagyfelújítás jön, akkor esetleg lakkozni is érdemes elkezdeni a régi parkettát.
- Bejárati ajtó elvitele felujításra, minden belso ajtó elvitele felújításra, ablakok (a nagyobbakkal kezd) elszállítása felújításra. Minden nap ellenorizni és eltávolítani az esetenként oda eszkábált nejlon fedéseket az ablakok helyére, kivéve ha a festéknek szobahomérsékleten kell száradni, mert akkor a anyílászárók elvitele még várhat. Ez persze évszak függő.
- Szólítsd unokaöcsédnek, keresztfiadnak, bárminek, ami életkor szerint reális, ha rendőr jön lássa, itt egy családi lakberendezési vitáról van szó. Mutasd meg a rendornek, te be vagy jelentkezve, de ez nincs.
- Saját cucc, egy fogkefe a fürdőbe, néhány régi ruha és egy matrac bevitele, hogy ha jön a hatóság lássák, hogy itt laksz, birtokon belül vagy. Ezeket, amint elhelyezted fényképezd, videózd le. Hang felvétel mehet folyamatosan,
- Cuccok bedobozolása korrekt módon, bútorok lapra szerelése, ami eredetileg az ové, szépen, kedvesen, szorgosan.
Ha azt mondja ne nyulj a cuccomhoz, mond azt, hogy az nem az ő, hanem a te cuccod, de ha kell neki, akkor nekiadod, csak vigye el mert neked már nem kell.
- Ha lökdösodés van, akkor baráti, látható tulerő kell, hogy ne legyen. Zálogjogod van minden ingóságára.
- A rendőrrel légy kedves informatív, teljesen véletlenszerű, hogy okosakat mond vagy butaságokat. Ő nem fogja a dolgot megoldani, de megakaszthatja esetleg. Sokat ne várj tőle, de egy kis családi veszekedésben, lakberendezési vitában biztosan nem is kompetens. Szépen lassan el lehet hordani a cuccokat ki a lakásból.
- Ha rongálja őket, akkor el kell vinni a fogyasztókat és szerelvényeket a lakásból (kazán, konvektor gázsüto, radiátor, konyhabútor, lámpatestek, vízcsapok, wc tartály, huto, mosógép, stb. ami van.) felujítás/javítás céljából, ha a rendorbácsi kérdezné.
- Ha van megbízható félhajléktalan ember, nem túl igényes, kezelhető, esetleg kutyával, akkor azt be lehet költöztetni, lássuk hogyan alakul az együttélés.
Van, közjegyzői szerződés. De azt nem szokták szeretni a bérbeadók, mert pénzbe kerül.
Egy sima szerződés magánokirat, lakáskiürítési perben lehet csak hivatalosan kirakni. Ellenben a közjegyzői szerződés közokirat, per nélkül, azonnal végrehajtható a felmondás.
Azért ilyen nincs, hogy nem megy el és majd még te fizeted a rezsijét.
Biztos, hogy van erre kiskapu.
Ha fizetsz a bérleti díjból adót, tehát legális a jövedelem, azonnal rendőrség, jogtalan lakáshasználat, rosszhiszemű birtok háborítás, stb...ha nem....na akkor zehernyésebb az ügy mert bosszúból tényleg mehet a nav-hoz.
A gyerkőcöt csak úgy nem veheti el a gyámhivatal.
Ha kiskorú gyermeke van, nem teheted ki, még nem biztosított számára, hogy fedél legyen a feje felett!
Ez is törvény! Persze nem így szól, de ez a lényege!
Nos ez sajnos nem fog menni, csak bírósági végzéssel lehet kirakatni és a tulajdonos addig be sem mehet a lakásba míg ki nem lakoltatta a hivatalos szerv. Amennyiben a közműveket kikapcsolnánk fel is jelenthetne, hát ez is vicces...bár legkevésbé van kedvem röhögni.
Max. a vizet lehetne elzárni, de gondolom ahogy kitesszük a lábunkat a kapun, már meg is nyitná újra. És mivel gyerek is van, fel kell jelenteni, azután a gyámhivatal elveszi a gyereket és majd utána már kirakható lesz. Izgalmas a magyar jogrendszer :O
veresd meg, egy kidobó legénnyel...
és tedd kilátássá, hogy naponta ez lesz....
Én is láttam azokat a műsorokat. Még azt is mondták, hogy ha a tulaj lecseréli a zárat, magánlaksértést követ el... a saját lakásában... a törvény az albérlőt védi, a közüzemi számlákat viszont a főbérlővel fizettetik ki.
Az önhibájukon kívül becsődölt bankhiteleseket viszont sorra rakják ki az utcára...
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Kis esküvő szervezés, gyorsan, olcsón, Templomi szertartás pro és kontra..
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Nyelvgyötrő, mondd ki gyorsan!
- Milyen gyorsan elkészíthető ételt főzhetnék ebédre?
- Az albérlőt ha ideiglenesen bejelentem, abból nekem adódik valami hátrányom?