Hogyan lehet a képek fájlméretét csökkenteni? (tudásbázis)
picasa2 exportálással
Ha ezt töltöd le.....érteni fogod,amit írtam.
XnView programmal. [link] Lehet a felbontást (dpi) csökkenteni, ez minőség romlással jár; lehet a vászon méretet csökkenteni (pl: 800x600-ról 640x480-ra, de számtalan lehetőség van).
De a legegyszerűbb és legtöbb esetben működik, elég megnyitni a képet és elmenteni, ez is méret (kb) csökkenést okoz, ez nem jár minőség romlással.
Lehet már ismeritek, én most fedeztem fel, az Office csomag része az Office Picture Manager, százalékosan és pixelekben megadva is lehet kicsinyíteni a képet.
(Kép/Átméretezés - oldalra felugrik egy plusz ablak, ott lehet méretezgetni, majd Ctrl+S és máris kisebb a képed, ugyanezt más nézetben is elő lehet adni egyszerre sok képre is.)
Resizewin.Ez ingyenes program.Szerintem elég egyszerű a kezelése.Nekem nagyon bevált.
www.xnview.com-ról is letölthető... egésszen használható progi és valóban tud magyarul, bár végig kell próbálgatni (még nekem is, aki jóbarát vagy a PhotoShoppal), hogy melyik megnevezés alatt mit művel, de használható a program egész jól :).
Nagyon tetszik benne, hogy pl. egyszerre akár 500 képet is át tudok méretezni :) vagy megvágni azonos méretre :).
Én a painttal csinálom:)Kép kicsinyítés
fájl,megnyitás,kép keresés,a képre katt nyújtás döntés leveszem 40-re mind a kettőt,és utána okézom és mentem,:)egyszerű és gyors,
Sziasztok!
Eddig én is ...shoppal csináltam .jpg formátumba mentve, de ha ugyanezt a képet painttel csinálom (sima rajzprogram) a file mérete sokkal kisebb lesz, ha itt is jpg file-ként mentem a képet. Próbáljátok ki. Valószínűleg a színszám miatt...
Sziasztok!
Ugy szoktam, hogy a KÉPEK dossiéba behuzom a képet....... Aztán ugy csinálok, mintha el akarnám
küldeni a képet,....ekkor lecsökkenti a képet a gép automatikusan. /általában visszahuzom a csökkentett képet is a képeim közé.
A fiam megmutatta a másik modszert is, de
az soha nem jut eszembe.:-))
Egy másik tudásbázisban olvastam az XnView nevezetű ingyenes magyarul beszélő programról (érdemes magyar oldalról letölteni, akkor biztos magyarul fog beszélni).
Ajánlottam valakinek, végül én is letöltöttem.
Alapjában a file felbontását és a kép méretét kell megváltoztatni, lekicsinyíteni, így lehet a file mérete kisebb lesz.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet csökkenteni a pcos tüneteket (szőrösödés, hajhullás, hízás...)?
- Magas a tesztoszteronom... Hogyan lehet csökkenteni?
- Elmű-nél új szerződéskötés esetén, van lehetőség méltányosságot kérni a magas költség csökkentésére?
- Hirtelen felugrott vérnyomást mivel lehet azonnal csökkenteni?
- Jogszerűen lehet csökkenteni a munkaidőt 8 órásról- 4 órásra?
- Hogyan lehet a vér húgysavszintjét nem gyógyszeresen csökkenteni?