Hogyan kezdjünk bele egy új vállalkozásba? (tudásbázis)
Így helyes: fizetnek utána járulékot.
Egyébként ahány helyzet annyiféle megoldás.
Mi így dolgozunk (a másik fórumban fejtettem ki:) a családban. Mivel mint a kettőnknek van "főállása+, így a saját vállalkozásainkból eredő bevétel csak adóköteles. Járulékot nem fizetünk magunk után.
Van egy közös kft és a férjemnek egy egyéni vállalkozása. A kft-ben, mint tag dolgozhatsz ingyen, de kell, hogy valahol fizessenek járulékot utánad. A férjem egyéni vállalkozása csak kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozás. Ebben a nagyfia néha segítő családtag járulékfizetés nélkül, de ezt csak addig tudjuk csinálni, amíg nappali tagozatos egyetemista.
Tényleg ahány helyzet annyi megoldás. Függhet tevékenységi körtől. Mennyi a bevételed, kiadásod. Mennyire kell jelen lenni? Pl.: ha te vagy a vállalkozó de ténylegesen a férjed végzi a munkát, akkor ő "látszik"? Kiderülhet, hogy ő végzi és nem te? Pl.: ha otthon egy eldugott műhelyben csinál valamit és te adod át az árut a vevőnek nem derül ki, hogy nem te csináltad. De ha pl. üzletkötő és ő tárgyal mindenkivel csak a számlát a te nevedben állítja ki, akkor az elég veszélyes....
ötlet az van, lényegében a férjem ugyanazt csinálná a vállalkozásban, amit most alkalmazottként, rengeteg ügyféllel.
Nem tudja valaki, hogyan kellene adóznunk, járulékokat fizetnünk, ha mondjuk én megmaradnék a saját állásomban, az én nevemre menne pl egy társas vállalkozás, a férjem lenne az aki viszont konkrétan benne dolgozna ( mondjuk mint segítő családtag ) lehetséges ez?
További ajánlott fórumok:
- Milyen vállalkozásba kéne belekezdeni, így 2019 környékén?
- Ajánlottak egy lehetőséget, ahol vállalkozóként kéne üzletkötőnek lenni. Érdemes belevágni? Segítsetek légyszives!
- Akik vállalkozók, hogyan lettek azok?
- Hogyan kezdjünk bele egy másik városba való költözéshez?
- Komoly honlapot indítanék, amivel vállalkozásként pénzt tudnék keresni. Hogyan kezdjek bele, mit kell tennem?
- Főállás mellett egyéni vállalkozóként, hogyan?