Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készíted? fórum

Hogyan készíted? (beszélgetés)


1 2
2008. okt. 2. 15:20
En a rizst igy keszitem:egy pohar rizshez veszek 2es fel pohar vizet/ez attol függ milyenfajta rizsröl van szo,mert lehet hogy 2 pohar viz is eleg/.Elöször olivaolajban keves hagymat,sargarepat piritok,rateszem a rizst együtt tovabb piritom,majd felengedem vizzel.Sozom,borsozom,es szorok ra safranyt.Lefedem, a forralastol szamitva meg 5 percig forralom,megszorom petrezselyemmel es visszafedem.Elzarom a gazt es letakarom 2 konyharuhaval,amig teljesen meg nem puhul.Nagyon guszta lesz,nem fö szejjel.Ha van kedvetek probaljatok ki.
40. mestengo (válaszként erre: 39. - Venes)
2008. febr. 3. 22:05
pergősebb lesz.
39. Venes
2008. jan. 26. 11:43

Miért jó megpirítani a rizst, mitől lesz más? (Én ezt sose nem értettem. Én sose pirítom, csak simán megfőzöm. Anyum pirítja, de sose értettem.)

Kérnék akkor egy kis felvilágosítást...

2008. jan. 20. 13:28
Paraboled rizst használok,azt sokkal könnhyebb pergősre főzni. Héjában hántolás előtt gőzölik, ettől egy kicsit sárgás színe van, de nem csúnya és sztem finom.(megpirítom és másfélszeres vízzel engedem fel.
37. RLindi (válaszként erre: 36. - Venes)
2008. jan. 20. 10:55

Én jázmin rizst szoktam használni. Előtte egy kicsit megpiritom olivaolajon. Nem sózom,hanem zöldségleves kockát használok. Másfélszeres vizzel öntöm fel. utolsó 5 percben sáfrányt keverk hozzá. Ettől gyönyörű szine lesz.

+ nagyon fincsi köretnek ha kész a rizs serpenyőbe rakom és főzőtejszinnel összekevert tojást sütök rá.

36. Venes
2008. jan. 20. 10:36

Kíváncsi lenék, hogy ti hogy csináljátok a rizst, ha köret? Van valami speciális fűszerezésetek? Vagy milyen módon készítitek? Csak pároljátok vagy előtte meg is pirítjátok kicsit?

Mindenféle rizzsel kapcsolatos tapasztalatra kíváncsi vagyok. (Ötlet gyűjtés végett.)

35. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 34. - 0260f21e84)
2008. jan. 15. 20:52
én is ott laktam...közt:))most sem én csinálom,egy ismi szokta olyan pásztorosan...tehát csak szalonna,házitészta,krumpli,só...szigoruan az alapdolgok,,,,és pirosas az enyhe pirítástol lesz,,,és igen"lökdösni" vagyis forgatni kell....elméletben tudom én:)
2008. jan. 15. 20:49

mi Nyiregy es Db kozott ... nem tudom. Nagyapa csinalja mindig. Annyit tudok csak, hogy a bogracsban lokdosni kell, akkor jo, ha magatol osszeallva atpordul.

Gondolom, rengeteget segitett ez a hsz-om ;)

33. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 7. - 754c7e07c3)
2008. jan. 15. 20:45
nálunk nem tesznek bele paprikát...mármint itt a hortobágy mellett:)Debrecentől másik irányban,Níyiregy felé,ott tettünk....:)
32. 0260f21e84 (válaszként erre: 31. - Bnedora)
2008. jan. 15. 20:36
en raktam bele gyombert meg curryt
2008. jan. 1. 12:48

Sziasztok!

Tegnap megfőztem életem első lencsefőzelékét. Büszke vagyok magamra, mert nagyon jól sikerült. Az átnézett receptektől eltértem egy kicsit, talán ez volt a titka.

2007. dec. 7. 17:51

Sziasztok!

Azt hiszem a közeljövőben aktuális lesz a kocsonya készítése. Ki, hogyan készíti.

Én sertéskörömből, farokból és bőrből főzöm. Teszek bele 5-6 gerezd fokhagymát, 1 közepes fej vöröshagymát, 1-1 kis szál sárga- és fehérrépát, egész borsot, sót. Éppen csak gyöngyözve főzöm kb. 3 órát, majd kicsontozom, tányérba teszem, és rámerem a leszűrt levét.

2007. okt. 7. 15:24
Sziasztok! Tudtok nekem segiteni abban, hogy tudnám magamnak kigyüjteni a recepteket, hogy csak azok jelenjenek meg, amik érdekelnek? Köszönöm.
28. Móni73 (válaszként erre: 25. - Bosika)
2007. okt. 7. 14:34

Én tudok egyet, ime:

50 dkg lisztbe belekeverünk langyos tejjel megkelesztett 2 dkg élesztőt, késhegynyi sót, 1 egész tojást, egynek a sárgáját, valamint 4 - 5 kávéskanál cukorral elkevert langyos tejet (kb.: 2,5 - 3 dl).Jól kidolgozzuk, míg sima és hólyagokat ver. Ekkor részletekben lassan beleöntünk 5 dkg olvasztott langyos vajat (ettől lesz foszlós a kalács) és újból simára dolgozzuk. Hát sok szerencsét hozzá.

2007. okt. 7. 14:17
Nálunk a bableveshez zsemlegombócot eszünk. Babgombóc, ez a neve.
26. HBKati (válaszként erre: 25. - Bosika)
2007. okt. 7. 13:42

Szia bosika!Igaz már nem éppen most kérted a kelttésztás foszlós kalács receptjét,de úgy látom itt a fórumon nem küldött senki sem receptet.Én egy honlapot tudnék neked ajánlani,próbáld meg.Ha valami kérdésed van oda megírhatod nyugodtan,mindig van valaki aki nagyon szívesen a segítségedre siet.A honlap címe a következő:

www.gportal.hu/portal/emargit

kKeresd fel bátran.Üdvözlettel:Kati

25. bosika
2007. szept. 18. 16:00

Sziasztok, a segítségeteket kérném!

Édesanyám nagyon szeret sütni, és szeretné megtudni a kelttésztás foszlós kalács receptjét. Tudja valaki?

24. Venes
2007. szept. 12. 20:08

Én ajéánlanék itt valamit...

Csináld egyszer úgy, hogy bazsalikommal, sósan és teszel be sajtot. Nem kell drágább fajta, jó a tarppista is.

Isteni!;)

23. 'szti (válaszként erre: 21. - Venes)
2007. szept. 12. 20:03

paradicsomleves: édeskésen, zellerrel és kevés rizs bele levesbetétnek


zöldbablevesem meg a receptek közt van ;-)

22. Venes
2007. szept. 12. 19:59
Mi a zöldbablevest tejfölösen csináljuk, vagyis hm...nem is, simán, paprikás lében. Sulivban volt tejfölös, meg a volt kedveseméknél.
21. Venes
2007. szept. 12. 19:59

És a paradicsom leves? Hogy szeretitek?

Édesen vagy sősan, bazsalikommal vagy hasonló fűszerrel?

20. NOA
2007. szept. 11. 17:47

Slambuc:

Szalonnát piritok, rá hagymát, azon megpiritom a lebbencstésztát, rá a krumplit, pirospaprikát és nagyon picit felöntöm vizzel

19. Teráz (válaszként erre: 16. - Bosika)
2007. szept. 11. 15:25
A zöldbabot megtisztítom, kb. 2 centis darabokra vágom, majd a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) puhára főzöm. Közben olajjal és liszttel készítek zsemleszínű rántást, ebbe előbb belekeverem a finomra vágott vöröshagymát és kaprot, egy pici összezúzott fokhagymát, valamint az őrölt pirospaprikát, majd a rántást felöntöm kevés hideg vízzel és simára keverem,kiegyenlítve végül a leveshez öntöm.Jól felforralom, ízesítem sóval és ecettel, majd hozzá keverem a csomómómetesre kevert,kevés levessel átmelegített tejfölt.
18. 5d3fac1d2b (válaszként erre: 16. - Bosika)
2007. szept. 11. 15:12
Én se szoktam...család nem szereti...
17. 754c7e07c3 (válaszként erre: 16. - Bosika)
2007. szept. 11. 15:10
Nem!
16. bosika
2007. szept. 11. 15:09
Más nem szokott zöldbablevest készíteni?
15. bosika
2007. szept. 6. 15:13

Zöldbableves:

A zöldbabot megtisztítom, 2 cm-es darabokra vágom, sós vízben, egy fej v.hagymával, és friss kaporral megfőzöm. Pirospaprikás rántással besűrítem, ecetet, tejfölt v. tejet öntök hozzá.

14. 754c7e07c3 (válaszként erre: 11. - Bosika)
2007. aug. 26. 22:21
A leves nálunk is így készül.
13. 754c7e07c3 (válaszként erre: 9. - Venes)
2007. aug. 26. 22:21
Ahogy Bosika! Te?
12. 754c7e07c3 (válaszként erre: 8. - Venes)
2007. aug. 26. 22:20
Na, ezt még nem hallottam! Sosincs benne nálunk kolbász. Amiben kolbi van, és krumplis-tésztás az a pásztortarhonya. Amit tarhonyával csinálunk ugyanúgy, mint a slambucot.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook