Hogyan készíted? (beszélgetés)
Miért jó megpirítani a rizst, mitől lesz más? (Én ezt sose nem értettem. Én sose pirítom, csak simán megfőzöm. Anyum pirítja, de sose értettem.)
Kérnék akkor egy kis felvilágosítást...
Én jázmin rizst szoktam használni. Előtte egy kicsit megpiritom olivaolajon. Nem sózom,hanem zöldségleves kockát használok. Másfélszeres vizzel öntöm fel. utolsó 5 percben sáfrányt keverk hozzá. Ettől gyönyörű szine lesz.
+ nagyon fincsi köretnek ha kész a rizs serpenyőbe rakom és főzőtejszinnel összekevert tojást sütök rá.
Kíváncsi lenék, hogy ti hogy csináljátok a rizst, ha köret? Van valami speciális fűszerezésetek? Vagy milyen módon készítitek? Csak pároljátok vagy előtte meg is pirítjátok kicsit?
Mindenféle rizzsel kapcsolatos tapasztalatra kíváncsi vagyok. (Ötlet gyűjtés végett.)
mi Nyiregy es Db kozott ... nem tudom. Nagyapa csinalja mindig. Annyit tudok csak, hogy a bogracsban lokdosni kell, akkor jo, ha magatol osszeallva atpordul.
Gondolom, rengeteget segitett ez a hsz-om ;)
Sziasztok!
Tegnap megfőztem életem első lencsefőzelékét. Büszke vagyok magamra, mert nagyon jól sikerült. Az átnézett receptektől eltértem egy kicsit, talán ez volt a titka.
Sziasztok!
Azt hiszem a közeljövőben aktuális lesz a kocsonya készítése. Ki, hogyan készíti.
Én sertéskörömből, farokból és bőrből főzöm. Teszek bele 5-6 gerezd fokhagymát, 1 közepes fej vöröshagymát, 1-1 kis szál sárga- és fehérrépát, egész borsot, sót. Éppen csak gyöngyözve főzöm kb. 3 órát, majd kicsontozom, tányérba teszem, és rámerem a leszűrt levét.
Én tudok egyet, ime:
50 dkg lisztbe belekeverünk langyos tejjel megkelesztett 2 dkg élesztőt, késhegynyi sót, 1 egész tojást, egynek a sárgáját, valamint 4 - 5 kávéskanál cukorral elkevert langyos tejet (kb.: 2,5 - 3 dl).Jól kidolgozzuk, míg sima és hólyagokat ver. Ekkor részletekben lassan beleöntünk 5 dkg olvasztott langyos vajat (ettől lesz foszlós a kalács) és újból simára dolgozzuk. Hát sok szerencsét hozzá.
Szia bosika!Igaz már nem éppen most kérted a kelttésztás foszlós kalács receptjét,de úgy látom itt a fórumon nem küldött senki sem receptet.Én egy honlapot tudnék neked ajánlani,próbáld meg.Ha valami kérdésed van oda megírhatod nyugodtan,mindig van valaki aki nagyon szívesen a segítségedre siet.A honlap címe a következő:
www.gportal.hu/portal/emargit
kKeresd fel bátran.Üdvözlettel:Kati
Sziasztok, a segítségeteket kérném!
Édesanyám nagyon szeret sütni, és szeretné megtudni a kelttésztás foszlós kalács receptjét. Tudja valaki?
Én ajéánlanék itt valamit...
Csináld egyszer úgy, hogy bazsalikommal, sósan és teszel be sajtot. Nem kell drágább fajta, jó a tarppista is.
Isteni!;)
paradicsomleves: édeskésen, zellerrel és kevés rizs bele levesbetétnek
zöldbablevesem meg a receptek közt van ;-)
És a paradicsom leves? Hogy szeretitek?
Édesen vagy sősan, bazsalikommal vagy hasonló fűszerrel?
Slambuc:
Szalonnát piritok, rá hagymát, azon megpiritom a lebbencstésztát, rá a krumplit, pirospaprikát és nagyon picit felöntöm vizzel
Zöldbableves:
A zöldbabot megtisztítom, 2 cm-es darabokra vágom, sós vízben, egy fej v.hagymával, és friss kaporral megfőzöm. Pirospaprikás rántással besűrítem, ecetet, tejfölt v. tejet öntök hozzá.