Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készíted a húslevest? fórum

Hogyan készíted a húslevest? (tudásbázis)


1 2
2012. dec. 10. 18:51
Ne is törődjetek vele, hogy a fórumindító Borbálának csirkecombja van!!! DDD...
36. c1e9612cd3 (válaszként erre: 34. - Bártfai Andrea)
2012. dec. 10. 18:49
:DDDD hisz tudod, Norbi is azt mondja, h azsír önmagában nem hízlal :) max a vérzsírok látják kárát :))) de az nem számít! :))))
35. Bártfai Andrea (válaszként erre: 33. - Ee0be7249d)
2012. dec. 10. 18:49
Dobd át ide, - én szívesen megenném!:)))
34. Bártfai Andrea (válaszként erre: 28. - C1e9612cd3)
2012. dec. 10. 18:47
Jó zsíros házi tikot, - ugye?! A szép sárga bőrével... na ne!!!! Mi az hogy kevés tésztával? Ha lúd, akkor legyen kövér!!! DDD...
2012. dec. 10. 18:34
Én a zöldségeket amit a levesbe teszek minden vasárnap ki dobálom mi nem esszük meg:))
32. Vikyci
2012. dec. 10. 15:06

Én szoktam "nyaklevest" is főzni, kacsa vagy liba nyakból isteni!

Amúgy ha egész csirkénk van, annak a combját is beleteszem, szóval lehet combból levest főzni :-D

Ja, én krumplit is rakok bele bőven, de mindig egészben, mert nagyon szeretem a levesben főtt krumplit, a húst ezzel és a többi zöldséggel esszük meg.

2012. dec. 10. 13:48
Nagyon olcsón lehet kapni kacsa farhát vagy liba farhát.Nagyon finom húslevest lehet belőlük főzni.Inkább mint csirke farhát.
2012. dec. 10. 13:13

Vagy marhahúslevest főzök, velőscsonttal vagy Újházy kakaslevest (nem tévedés), az eredeti recept alapján.

A többit nem szeretjük.

29. cel (válaszként erre: 10. - 6795561eb7)
2012. dec. 10. 09:50
Kíváncsivá tettél, hogy miért hárítod el a csirke combból főtt levest?
28. c1e9612cd3 (válaszként erre: 27. - Bártfai Andrea)
2012. dec. 9. 21:13
azért a leves nem az a kalóriabomba :) uhogy azt bőséggel (csak kevés tésztával) ajánlom :)))
27. Bártfai Andrea (válaszként erre: 25. - C1e9612cd3)
2012. dec. 9. 21:07
Pedig muszáj lesz fogynom, nehogy sérvet kapjanak a hullaszállítók! :)))
2012. dec. 9. 20:21
Én csirkemellcsontból főzöm, finomabb, mint a far-hát, és egy árban van.
25. c1e9612cd3 (válaszként erre: 24. - Bártfai Andrea)
2012. dec. 9. 19:55
:DDDDDDDDD
24. Bártfai Andrea (válaszként erre: 21. - C1e9612cd3)
2012. dec. 9. 19:49
Fokozzátok még, és újra mehetek vacsorázni! DDD.
23. Bártfai Andrea (válaszként erre: 17. - C1e9612cd3)
2012. dec. 9. 19:47
Köszönöm, - csak nem tudtam válaszolni, mert meghülyült a billentyűzetem. Igazad van, ragulevesnek is nevezhetjük!
22. Bártfai Andrea (válaszként erre: 16. - 6795561eb7)
2012. dec. 9. 19:45
Csirkecombja van a kiírónak, - és ez tejszínes húsleves, de nevezik becsináltnak is.
21. c1e9612cd3 (válaszként erre: 20. - F758a7200f)
2012. dec. 9. 19:44
én fél tyúkot szoktam venni a piacon hozzá, ha főzök tyúkból. 2en vagyunk rá, de hamarabb elfogy, minthogy megromoljon :)))) Jujj, de jó is a jó húsleves! :))))
20. f758a7200f (válaszként erre: 19. - C1e9612cd3)
2012. dec. 9. 19:41

En sima huslevest heti 2x is csinalok a picuromnak meg egyebkent is, es en is eszem, de ez farhat mindig vagy labszarcsont stb. Viszont az egesz tyuk bele, ezt sajnos ev kozben nem tehetem mert nem fogy el mielott megromlik de karacsonykor mindig sokan vagyunk, 10-12-en, szoval ilyenkor megtehetem:))))


Anyos ki nem hagyna, mondjuk ha o nem tenne, akkor karacsonykor en foznem meg mert ugyis elegen vagyunk ra

19. c1e9612cd3 (válaszként erre: 18. - F758a7200f)
2012. dec. 9. 19:33
nekem nem csak karácsonykor :) Imádom az orja levest :)))) rettenet mennyiséget meg tudok enni belőle :)
18. f758a7200f (válaszként erre: 14. - Zebracsikó)
2012. dec. 9. 19:31

Tenyleg basszus a gyombert, safranyt, szerecsendiot teljesen kifelejtettem!!! Mivel sokszor gyerekeknek megy nalunk ezert a fuszerekkel csinjan banok de az eredeti huslevesbol ezek sem hianyozhatnak:)


Karacsonykor anyosom 1 egesz szarnyast szokott megfozni levesnek de ezt minden recepthez felhasznaljuk, rizottohoz, egybensult melle szafthoz stb, leveskocka helyett igazi levest, egy bazi nagy fazekban fozi attol fugg mi, kacsa, tyuk, es mindennap ujra kell forralni, hogy ne savanyodjon meg. Par napi siman eleg, oszinten szolva a nagy karacsonyi zabalasban nekem estenkent egy jo tanyer forro husleves a mindenem

17. c1e9612cd3 (válaszként erre: 16. - 6795561eb7)
2012. dec. 9. 19:31
raguleves inkább, nem az a 7köznapi húsleves, de válaszolt a kérdésre, h csirkecombból lehet-e levest főzni :) Hát, igen, lehet :)
16. 6795561eb7 (válaszként erre: 13. - Bártfai Andrea)
2012. dec. 9. 19:29
Ez húsleves??
15. f758a7200f (válaszként erre: 11. - C1e9612cd3)
2012. dec. 9. 19:25
Ja, ez mar csak igy van, a jo kajahoz ido kell;))))
2012. dec. 9. 19:25

legjobb, ha egy levesen belül többféle hús és csont van

pl. marhahús, karajcsont, kacsa/libanyak


én csipet szerecsendiót, gyömbért és sáfrányt is teszek bele az általában használt fűszereken kívül

13. Bártfai Andrea (válaszként erre: 3. - Ee0be7249d)
2012. dec. 9. 19:25

Én szoktam csirkecombból készíteni:


2 db csirkecomb lebőrözve, filézve

1 szál fehérrépa

2 szál sárgarépa

1/2 zeller

1/2 karalábé

1 cs. apróra vágott petrezselyem v. tárkony

1/2 citrom

1 késhegynyi őrölt bors

2 dl natúr tejszín v. tejföl

1 csapott evőkanál vegeta, virgin v. delikát

4 evőkanál étolaj

1 evőkanál étkezési keményítő v. finomliszt

1 tojással, tojásnyi vízzel, 3 dkg vajjal, liszttel készített vajgaluska.


A húst kisebb kockára vágjuk, olajon fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a felkarikázott, szeletelt zöldségeket, zsírjára sütjük. Felengedjük 1,5 liter vízzel, mikor felforrt beleszórjuk a petrezselymet v. tárkonyt, őrölt borsot, 1 karika kimagozott citromot, fűszerkeveréket, s amikor megfőtt vajgaluskát szaggatunk bele. A tejszínt v. tejfölt kikeverjük a liszttel és rátálaljuk a forró levest. Amennyiben szükséges, utánsózzuk, citromlével ízesítjük.

12. c1e9612cd3 (válaszként erre: 11. - C1e9612cd3)
2012. dec. 9. 19:22

ja+ karalábé megy még az enyémbe biztosan :)

Amit még kifelejtettem, h a marha pld. szereti a szegfűszeget is és a mustárt is! :)

2012. dec. 9. 19:21

bmilyen húsból lehet, de azért vannak tipikus leves húsok/ csontok, amikből tudja mindenki, h a leg finomabb :)))

Amúgy, én úgy csinálom, h a megmosott (ha kell tisztított) húst felteszem vízben főni. Lassú lángra állítom a gázt (most, h elektromos tűzhelyem van, alacsony fokozatra). A húsleves (mint a legtöbb étel) akkor a legjobb, ha lassan, sokáig fő. Jól összeérnek az ízek :) Amikor felhabzik, szűrővel leszedem a habját. Ksőbb, mikor már a hús félig megfőtt, beledobok 1 fel vöröshagymát, sózom ízlés szerint. Kicsit később pedig, amiylen zöldségfélét akarok, darabolva beleteszem + néhány fokhagyma gerezdet. (alap zöldség levesbe a sárgarépa + fehérrépa, v hagyma, fokhagyma, de én szeretek beletenni 1 paradicsomot, paprikát, és ha van itthon, vmilyen káposztát, vagy kelbimbót is. Van, aki krumplit is tesz bele) A vége felé beledobok pár szem egész borsot is, és még főzöm, amíg a zöldségek meg nem puhulnak teljesen.

Tésztát külön főzök ki hozzá mindig. Illetve, mivel párom azt szereti, h mindenből annyit tehessen a tányérjába, amennyit szeretne, ha kész a leves, egy tálba leszűröm, és szétválogatom ahusit, és a zöldséget külön tányérba. A tálalás már így megy. Nálam az igazán finom húsleves 4 órán át fő. Épp, h bugyog a teteje főzés közben, de így a legfinomabb :)

2012. dec. 9. 19:16
csirke comból jesszusom meg nem enném...
2012. dec. 9. 19:16
Egyebkent az osszes levesnel az is a lenyeg hogy mindig 2x annyi viz kell sulyra, mint a suruje szoval 1 kg vegyesen zoldseg/csont vagy hus es ehhez mindig 2 liter viz kell, es fozes ideje alatt potolni ami elparolog
8. f758a7200f (válaszként erre: 5. - Smudlaagi54)
2012. dec. 9. 19:14
Jo otlet a teatojas:)))) tenyleg, legalabb nem kell keresgelni , szedegetni:))))
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook