Hogyan kell gomolya sajtot grillezni? (tudásbázis)
Azt úgy szokták megoldani, hogy sütőpapírral bélelt tepsit tesznek az esetleg csöpögő étel
alá.
A rácsot meg kihűlés után azonnal le kell
sikálni, akár drótkefével, ha ráégett.
(de sütőben sajtot én sem grilleznék semmi esetre sem)
Oké, csak csodálkoztam. Az én villanysütőmben van grillrács, és ezért eleve ott próbálkoznék.
Mármint, ha szeretném a gomolyát, de nem szeretem...:D
Másfajta sajtot szeretnék grillen sütve kipróbálni, amióta csak a Heidi-t olvastam.
A legtöbb grillsajt csomagolásán szerepel, hogy serpenyőben is elkészíthető.
De ha így jobban tetszik: Hogyan kell gomolya sajtot serpenyőben sütni?
azt is hallottam már, hogy a sütés előtt kis időre
beteszik a fagyasztóba (én még nem próbáltam!)
Aaaa... ez jól hangzik. :)
Jegyeztem.
Köszönöm! :)
Sajnos sehogy sem sikerül.
Nem tudom, hogy mit rontok el. Hortobágyi gomolya Tefal serpenyőben, próbáltam olajjal és anélkül is, vékonyabb, vastagabb szeletet, de szétfolyik.
Én azt gondoltam, hogy a gomolyát nem is lehet grillezni, de most rákerestem (engem is érdekel)
és ezt találtam:
Hozzávalók (2 adag):
20 dkg gomolya sajt
vegyes saláta
néhány szem szőlő
1 marék dió
1 evőkanál
méz
fél citrom
olívaolaj
só
Mindenekelőtt nyissuk nagyra az ablakot.
Egy serpenyőt felforrósítunk, egy-két csepp olajat teszünk bele, majd beletesszük a sajtot 2-4 darabra vágva. Közepesre mérsékeljük a lángot, és nagyjából két percig nem nyúlunk a sajthoz, hogy jól megpiruljon az alja. Egy lapát segítségével megfordítjuk a sajtot, a másik felét is aranybarnára sütjük.
Közben a tányérokra halmozzuk a salátát. A fél citrom levét elkeverjük kétszeres mennyiségű olívaolajjal és egy nagy csipet sóval.
A félbevágott szőlőszemeket a salátára szórjuk, átemeljük a sült sajtokat a serpenyőből.
A serpenyőt papírtörlővel szárazra töröljük, beledobjuk a diót. Néhány perc alatt illatosra pirítjuk, lezárjuk a lángot, rácsurgatjuk a mézet, és átforgatjuk benne a diót.
Az öntetet az étel tetejére öntjük, végül rászórjuk a mézes diót is. Rögtön tálaljuk!
Sok sikert :)