Hogyan kell finom meggydzsemmet készíteni? (tudásbázis)
6. diagonalt
2008. jún. 18. 09:42
Én úgy szoktam,h kicsorgatom a levét,és csak a levet használom,ha dzsemet akarok.Aztán a van a dzsemfix,olyan fél kilós zacsikban.Olyan,amiben már benne van a cukor is.Abból a 3:1hez arányút,tehát azt,amiben kevesebb a cukor.
Minden gyümölccsel így szoktam,és tavaly csodájára jártak a ribizlimnek:)Arra figyelj,h őszibarackhoz kicsit több kell.A gyümölcshúst csak a lekvárba szoktam bennehagyni.
5. sucika17
2008. jún. 18. 09:17
Szívesen:)
4. ea9bff1b44
2008. jún. 14. 13:39
Köszi, ki fogom próbálni, már pirosodik a meggyünk a kertben.
3. Donyta
2008. jún. 14. 09:47
Egyet értek. Én is csak ue tudnám javasolni.
2. sucika17
2008. jún. 13. 22:15
Van az ún. dzsemfixáló. Minden boltban lehet kapni. mi mindig azzal készítjük. Az elkészítést a tasak hátoldalán megleled. Én tegnap csináltam a fixálóval 5 üveg eperdzemet, és ma már csak 1 üveggel maradt. Mindenkinek nagyon ízlik. Meggyel meg még finomabb. Én a meggyett darabosra szoktam hagyni a dzsembe,mert úgy ízletesebb. Minden gyümölcsből szoktam készíteni:)
1. ea9bff1b44
2008. jún. 13. 21:31
Olyan receptet keresek, ami könnyen elkészíthető, de mégis finom eredményt hoz.
További ajánlott fórumok:
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Hogyan lehet finom lángost készíteni?
- Hogyan kell finom tejberizst készíteni?
- Fánkot szeretnék sütni de nincs megjelölve milyen lisztből kell készíteni.... Ti rétesből szoktátok vagy finomból?
- Hogyan kell nagyon finom gombalevest készíteni? Mi kell bele?
- Hogyan kell otthon finom ecetes tormát késziteni?