Hogyan kell otthon finom ecetes tormát késziteni? (tudásbázis)
Nagymamám receptje:
Lereszeljük a tormát, egy tűzálló tálban sütőben világos barnára pirítjuk, de közben egyszer kivesszük megkeverni.
Felöntjük azzal a lével, amiben a sonkát főztük, hogy éppen kicsit tocsogós legyen, és kevés ecettel és cukorral ízesítjük ízlés szerint.
Ha boltban vett üveges torma ( még nem járt le ) már nem fehér hanem barnás színű akkor kuka??
Egyébként az íze, illata , állaga nem utal arra, hogy romlott lenne, csak már nem fehér mint amikor vettem. Szóval akkor megromlott, vagy természetes hogy kibontva megbarnul??
Lereszelem, csinálok enyhe ecetes-cukros levet vízzel, pici sóval, rátöltöm. Ennyi. Semmi tartósítószert nem teszek, hűtőben sokáig eláll.
Aki enyhébben szereti, lehet almát hozzáreszelni.
Vagy céklát főzni, reszelni,ugyanilyen ecetes levet rá,pici köményt, plusz tormát hozzáadni. Nagyoooooooooooooon finom.
torma,inkább reszelve jó!
igyagyaki,az izét.
apukám mindig melegvizbe áztatta,és nem csipte a szemét,meg az erkélyen reszelte!
Nagyon egyszerű csak legyen ideged lereszelni vagy húsdarálon ledarálni a tormát mert nagyon csavarja az orrod és a szemedet csípi./Tnó ez mellékes/
Mikor levan reszelve modjuk 1 kg- ahhoz 2-3 dl vizből csinálsz levet egy evőkanál cukor 2-3 evőkanál ecet 1 evőkanál só egy mogyorónyi borkénpor
pici szalicyl jól elkevered és rá öntöd az összes tormára 1-2 órát hadjad hogy az összes át érjen és utánna kis üvegekbe rakdbe és a polcra.
További ajánlott fórumok:
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Milyen varrógépet vegyek ha otthon eladásra szeretnék készíteni ágytakarót, női felsőket, szoknyákat ilyesmi?Légyszi adjatok tippeket, tanác
- Hogyan kell otthon karamellás tejet készíteni?
- Hajdinakását lehet készíteni otthon?
- Hogyan lehet otthon cézársalátát készíteni ezersziget öntettel?
- Vajat szeretnék készíteni otthon