Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Hajdinakását lehet készíteni otthon? fórum

Hajdinakását lehet készíteni otthon? (tudásbázis)


11. Napsugár8 (válaszként erre: 10. - Guruljka)
2020. dec. 21. 16:40
Pontosan így csináltam, és még akkor is "gumit rágok" érzésem volt. :)
10. Guruljka (válaszként erre: 6. - Napsugár8)
2020. dec. 21. 16:38

Mert a szemes hajdinát előbb le kell forrázni, aztán szűrőben meleg vízzel lemosni. Ezután kicsit még kell főzni.

Én eszem néha köretnek, szokott lenni itthon. Kicsit gombára emlékeztet az íze. Lecsó mellé is el tudom akár képzelni. Sok előnyös tulajdonsága van.

9. f047cd7294 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. dec. 21. 12:32

Üdvözöllek!

A hajdinát, van aki örlő malomban darálja, ez egy nem olcsó állítható daráló, és ez a rizst is őrli. Állítható a késekkel a darálandó anyagok örlése. Lisztet is lehet csinálni a hajdinából, de szerintem gm szaküzletekben választ kaphatsz a kérdésedre.

8. Hoxa
2020. dec. 21. 12:10
Létezik olyan, hogy hajdinakása, abból lehet egyszerűen készíteni. Én még nem próbáltam, de nálunk a rizskása nevű termékből készül a mentes "tejbegríz". Hasonlónak gondolom ezt is, csak kicsit "reformosabb" lehet az íze.
2020. dec. 21. 12:06
Köszönöm a válaszokat. Igazából a hajdinakását rizstejbe szoktam rakni reggelinek, nem köretként gondoltam.
6. Napsugár8 (válaszként erre: 5. - Bnedora)
2020. dec. 21. 11:48
Én pedig így nem próbáltam még. Azért mondom, hogy esetleg rosszul csináltam valamit, mert amikor ettem a kész kaját, olyan érzésem volt, mintha gumit rágtam volna. Mindig visszaugrott a fogam róla. :)
5. bnedora (válaszként erre: 4. - Napsugár8)
2020. dec. 21. 11:44
Olyan zöldséglevest szoktam csinálni, amiben s.répa, f.répa, zeller, karfiol, póré, gomba (ez el is maradhat) van. Ezeket megpárolom, felöntöm vízzel, ízesítem ízvarázzsal, és beleteszem a hajdinát. Gyorsan készen van. Nálunk mindenki szereti. Tény, másképpen még nem próbáltam.
4. Napsugár8 (válaszként erre: 3. - Bnedora)
2020. dec. 21. 11:32
Amikor azt kerestem, mire cseréljem le a háztartásomban a rizst, kipróbáltam a hajdinát is. Igaz, hogy csak zöldséges hajdinát, és rizi-bizit készítettem belőle, de nekem nem lett a kedvencem. Sokan szeretik, persze az is lehet, hogy rosszul álltam hozzá. A bulgurral nincs gondom, nekem az jött be.
2020. dec. 21. 11:17
Miért kellene ledarálni? Szerintem simán meg lehet egészben főzni. Én nagyon szeretem, de én zöldséglevesbe szoktam tenni.
2. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. dec. 21. 11:16
Ha rizskását főznél, akkor a rizst is ledarálnád előtte???
2020. dec. 21. 10:20

Sziasztok!

A boltban lehet kapni instant hajdinakását, de ez így azért elég drága. Az lenne a kérdésem, hogyha van kávé darálóm és veszek egész szemes hajdinát, akkor ha ledarálom ugyanolyan kása lesz belőle? Vagy esetleg elő kell készítenem? meg kell mosni, egyebek? azt is olvastam valahol, hogy romlandó. Segítségeteket köszönöm szépen!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook