Hogyan kell otthon karamellás tejet készíteni? (tudásbázis)
11. Szofis
2012. máj. 6. 16:03
A sima karamellás tejet úgy készítem: 3 teás kanál cukrot felolvasztom,, egy kicsit hagyom karamellizálódni, és egy bögre tejjel felöntöm, és felforralom.. Köhögésre nagyon jóóó..
10. a14deb9047
2010. febr. 20. 10:33
Kicsi lábosban megpirítani egy evőkanálnyi cukrot. Amikor szép világos színű, ráönteni a 3 dl tejet és elkeverni. Lassan olvad el.
9. katácskák (válaszként erre: 6. - Zohori)
2009. febr. 1. 10:17
igen igy ízesebb a vanilíás cukival- +a Leányzóm tesz bele egy kis mézet is a végén már mikor kihűlt.:)
8. Magdi8
2009. febr. 1. 09:58
Én is így szoktam csinálni, csak még arra kell vigyázni, hogy minden kéznél legyen, mert ha már barnul a cukor, pillanatok alatt megég, ha ha nem figyelünk.
7. ce8b002a07
2008. nov. 4. 11:18
Egy nagy bögre tejet langyosra melegítek a mikróban, 1-2 evőkanál cukrot kis teflon edényben közepes lángon barnulásig pirítok, folyamatosan kevergetve.
Ha kész, beleöntöm a bögre langyos tejbe, és elkeverem, amíg elolvad. Kicsit sistereg, amikor beleöntöm, de semmi baja nem lesz.
6. zohori
2007. jan. 7. 13:47
5 evőkanál cukrot szép barnára olvasztok, majd felöntom előbb 1 dl. vízzel, majd egy liter tejjel. Addig főzöm, amíg a folyadéktól megkeményedett karamell teljesen felolvad. Mikor kész, 1-2 csomag vaníliás cukrot is keverek bele.
5. dogiz
2006. okt. 12. 14:12
Sziasztok!
A karamell krémet is hasonlóan készítem, sütikbe. Először egy kicsi vizet öntök a megbarnult cukorra, addig kavarom míg el nem olvad, majd habarást öntök rá és főzöm, amíg meg nem sürösödik.
Finom!
4. 0148b688d6
2006. okt. 10. 20:40
én is így csinálom. Fontos,hogy az edény,amibe a cukrot teszed száraz legyen.
3. elvira1
2006. szept. 20. 14:11
En szoktam, és igy csinálom: Egy edénybe ,5-6 pûpos evõkanal kristalycukrot teszek,majd közepes lángon(nehogy a cukor megégjen) addig olvasztom állando kevergetés mellett mig szép aranybarna lesz,(karamellizalodik)aztan ha az össz cukor elolvadt lassan ráöntom a tejet(1 litert)és fõzom addig mig a karamell elolvad .Tulajdonképpen ugyanaz az eljárás mint a pörköltcukor teánál csak itt tejjel öntöd fel viz helyett.
2. brigo75
2006. szept. 20. 14:05
Anyukám módszere: a cukrot óvatosan megolvasztja/karamellizálja/ 1 lábosba,aranysárgánál sötétebb legyen a színe és tejjel felönti.Összekeveri-melegítí-forralja , van mikor átszűri.
1. eva1974
2006. szept. 20. 13:58
Ki szokott otthon karamellás tejet készíteni? A nagyobbik fiam nagyon szereti, de én még nem csináltam soha, csak a bolti zacskósat szoktam venni.
Szeretném megtanulni, aki tudja írja le. Köszi
További ajánlott fórumok:
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Milyen varrógépet vegyek ha otthon eladásra szeretnék készíteni ágytakarót, női felsőket, szoknyákat ilyesmi?Légyszi adjatok tippeket, tanác
- Hogyan kell otthon finom ecetes tormát késziteni?
- Hogyan kell karamellát készíteni, úgy, hogy ne folyós legyen...értitek...hanem darabokból álljon. előre is köszi!
- Hajdinakását lehet készíteni otthon?
- Hogyan kell karamellás kekszet készíteni? (Amilyet kávézókban a cappuccino mellé szoktak szervírozni.)