Hogyan kell eredeti olasz pizzát sütni? (tudásbázis)
Szia!
Eveken keresztul jonnek hozzam olaszok,a tavaly az egyik leany keszitett pizzat liszt,eleszto,viz,so ossze gyurta kb.20 percet pihentette es utana kinyujtotta kecsappal bekente ra csombort szort/kakukfu/sajtot til-tul szalamit rakot es a tetejere reszelt sajtott,amikor en csinaltam egy forumos recept szerint nagyon jol sikerult elsore azt mondtak finom de nagyon gazdagon kinaljuk /tobb mindent rakunk ra mit ok/.
Szilveszterre csinaltam a z olasz vendegeimnek elvoltak ragadtatva hogy ok ilyen finomat meg nem ettek.
Nekünk is van kemencénk, igazi, búbos, de még csak próbálkozom a sütögetéssel.
Nézd meg az Index fórumán a kemencés topikot, ott rengetegen vannak, akik szakértői a témának. Vagy a kemencebence.hu - n keresgélj.
SZERETNEM FELVENNI EGY OLYAN MAGYARRAL A KAPCSOLATOT AKINEK VAN FAVAL FUTOTT KEMENCEJE ES KENYERET SUT BENNE.
kOSZ, CSORNAIFIU
Hat ha egyszer idom lesz reszletesen leirom a pizza kesziteset. En ma is keszitettem parat, es az udvarban levo tegla kemenceben sutom. A sutes titka, hogy a homerseklet 900 Farenheit fok korul legyen - igy megsul kb 2-3 perc alatt.
Egy volt Rabakozi Hazajnkfia az USA-bol
Igazából ez egy ketchup recept, de pizzára nagyon bevált, csak elkeverem készítés előtt egy kis oregánóval és olíva olajjal.
Én passzírozott paradicsomból csináltam. Kellett még hozzá vöröshagyma, fokhagyma, fűszerzacskóba kötve főztem bele mustármagot, szegfűszeget, koriander magot, őrölt gyömbért, chilit. Só, bors, vörösborecet, barnacukor. A végén botmixerrel is megdolgoztam.
Nagyon finom, fűszeres ketchup, nem olyan émelyítő, mint a bolti.
Köszi! Valami ilyesmire gondoltam!
Én a YouTube-on keresgéltem angol nyelvű videókat, de ott is ellentmondásos dolgokat láttam. Pl. volt, ahol nyújtófával estek neki a tésztának :-)
Egy kis olivaolajjal kend ki a pizzasütő formát!
Legjobb a mozarella rá vagy valamilyen zsírosabb sajt, de mehet többféle is! Parmezán is.
A tésztába csak liszt, élesztő só, esetleg oreganó és olaj kell. Meg víz.
Nézd meg itt:
Persze nem muszáj azt a sok mindent 1 pizzára rátenni. Lényeg, hogy a sajt ALUL van.
Én zsírpapírt teszek alá.
Sajtot meg olyant használok, amilyen éppen otthon van. A lényeg nálam az oregánó, azt mindenképpen teszek rá....:D
Senki nem szereti a pizzát?
Az is érdekelne, hogy a tepsit zsiradékkal kell-e kikenni, vagy csak lisztezni kell?
További ajánlott fórumok:
- Milyen ékszereket hordasz, szereted a bizsut is vagy csak az eredeti vonz?
- Mennyire ítéled el azokat akik csak 1-1 hozzászólás miatt új névvel regisztrálnak, majd visszatérnek eredeti nevükhöz nem vállalva önmagukat
- Létezik olyan nem beépíthető, a munkalapra elhelyezhető sütő, amivel süteményt is meg lehet sütni normálisan, nemcsak pizzát, meg húsokat?
- Zabpehelylisztből lehet sütni, pogácsát, pizzát?
- Otthon hogy lehet krumpliszirmot sütni, hogy olyan legyen, mint az eredeti?
- Hol sütik Győrben a legfinomabb olaszos pizzát?