Hogyan kell eltenni az ecetes szilvát télire? (tudásbázis kérdés)
szívesen :)
én most görög joghurtos meggyet csináltam..tudod amilyet lehet kapni közértekben...és rá kell borítani a meggyes finomságot... isteni lett :) csak hibádzik mert nincs hibiszkuszom friss,se szárított.... de azért isteni fini lett :)
Ecetes szilva
A teljesen hibátlan, nem túl érett, még kemény szilvákat megmossuk, üvegekbe rakjuk. Az üvegeket teletöltjük hideg vízzel – így mérjük meg, hogy mennyi lére lesz szükségünk , majd a vizet leöntjük, beleteszünk literenként 1 dl ecetet, 25 dkg cukrot,kis kínál mustár magot jól felforraljuk!! 2 kisebb fej fokhagymát és egy kisebb torma negyedét cikkekre vágjuk,majd a megtöltött üvegekbe dugdossuk a szilvák mellé .... utána Leve langyosra hűtjük, és az üvegekbe tett szilvára szűrjük....Jól felforraljuk, A tetejére egy késhegynyi benzoesavas nátriumot teszünk, lekötjük, és mindjárt a helyére tehetjük, nem kell kigőzölni.
További ajánlott fórumok:
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Cigánymeggyet szeretnék eltenni télire, ötleteket és bevált recepteket várok hogyan!
- Paradicsomból mit lehet még az alábbiakon kívül télire eltenni?
- Ecetes uborkát szeretnék eltenni. Hogyan marad kemény a befőttben az uborka?
- Lecsot szeretnék eltenni télire.Hogyan?
- Tudja valaki, hogy kell egészben eltenni koktél paradicsomot télire?