Tudja valaki, hogy kell egészben eltenni koktél paradicsomot télire? (tudásbázis)
Egészben tartósított nyers paradicsom
Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.
Elkészítése: Az azonos nagyságú paradicsomokat alaposan megmossuk, a kocsányos részét éles késsel kivágjuk. Az ecetbe beletesszük a fokhagymagerezdeket, a mustárt és a babérlevelet. Sóval, cukorral ízesítjük és felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a savanyúságtartósítót. A paradicsomokat üvegekbe rakjuk és ráöntjük az elkészített, kihűtött lét. Légmentesen lezárva hűvös, sötét helyen tároljuk.
Talán tudtam segíteni ezzel a recepttel,vagy fagyaszd le a paradicsomot,de az olvadás után "összezuhan ".
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi,hogy kell eltenni egészben koktél paradicsomot illetve milyen lé kell és én dunsztolni szeretném ha kell vagy ha nem kell vele semmit csak kamrába tenni az még jobb!! :)
köszönöm ha segitettek!
További ajánlott fórumok:
- Lakatlan sziget, lehet belőle paradicsomi állapot?
- A boltokban mindig megnyomkodom a paradicsomokat,...
- Mivel tüntethetem el a paradicsomfoltot a blúzomról?
- Mit lehet csinálni a sok zöld paradicsommal ami nem érik be a ketrben a fagy miatt?
- Csajok, Szilikon, ez lesz a Paradicsom :)
- Hogyan kell paradicsom levet eltenni?