Hogyan kell paradicsom levet eltenni? (tudásbázis)
Szia!
Én minden évben teszek el lecsót, mert mindenki nagyon szereti. Teljesen úgy készítem el, ahogy frissen fogyasztanánk. Amikor mejdnem teljesen kész, akkor üvegbe tőltöm és egy pici szalicilt szórok a tetejére és lezárom. Evvel készen is vagyok, és teszem a polcra. Télen csak előveszi bárki és melegítés után eszi is!
Szia!
Amit írtál: "Nyersen, paradicsom paszírozó géppel átdarálod", nekem ez a módszer tetszik.
Kérdésem az, hogy ez a gép lehet akár egy gyümölcs centrifuga is, amivel nyersen átpaszírozom főzés előtt?
Köszönöm szépen!!!
Akkor semmi só, cukor?
Két féle képpen:
1:) Feldarabolod és felfőződ át pasztirizod, ujra fekfözöd szalicyilt forron üvegekbe töltöd és szárazdunsztba teszed.
2,) Nyeresen paradicsom paszirozó géppel átdarálod és felteszed főni szalicyl és üvegbe tölteni száraz dunsztba másnap a kamrába teheted.
További ajánlott fórumok:
- 14 hós baba kaphat dobozos paradicsom-, őszibaracklevet vagy csak a babáknak való Kecskeméti..stb-t kaphatja?
- Hogy kell paradicsomszószt csinálni?
- Kinti növények termesztéséhez pl: eper, paradicsom stb milyen tápoldat kell hogy jó legyen a termés?
- Sárga paradicsomból főzött már be valaki paradicsom levet?
- Ti hogy szoktatok paradicsom levet, vagy sűrített paradicsomot elrakni, tartósítóval?
- Tudja valaki, hogy kell egészben eltenni koktél paradicsomot télire?