Hogy kell paradicsomszószt csinálni? (tudásbázis kérdés)
Köszi mindenkinek, így legalább változatos is lesz.
Tudtam, jobb így, mintha régi szakácskönyvet bújnék.
Szép napot!
Megfőzöd feldarabolva a paradicsomot. Mikor már a héja lejön,és puhának látszik a paradicsom,akkor leveszed a tűzről. Lassú tűzön főzd,nem baj,ha kicsit szét is nyomkodod közben,hogy legyen leve,és ne égjen le.
Ha kissé kihült,akkor lepaszírozod.
Zsírral,liszttel rántást készítesz,felöntöd a paradicsomlével. Ha túl sűrű lenne,vízzel higítható.
Tehetsz bele zellerzöldet,sót,és ízlés szerint cukrot,de azt csak már akkor,ha megfelelően összeforraltad a mártást.
Megfőzöd a paradicsomot és miután megfőt átpréseled, hogy a magok ne maradjanak benne.
Apróra vágod a hagymát jól megdinszteled sózod és rádobsz egy szál zellerzőldet.
Majd ráöntöd a sűrű paradicsomlevet és rotyannásig főzöd.
Sózod csipet bors és cukrozod ízlés szerint.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet csinálni a sok zöld paradicsommal ami nem érik be a ketrben a fagy miatt?
- Kinti növények termesztéséhez pl: eper, paradicsom stb milyen tápoldat kell hogy jó legyen a termés?
- Olasz trikolor tésztából mit lehet csinálni? Spenót, paradicsom és sima izű tészta orsó a formája.
- Tudja valaki, hogy kell egészben eltenni koktél paradicsomot télire?
- Président tejfölös öntet paradicsomos bazsalikomos, Spárban vásároltam, hogy kell használni?
- Paradicsom levest friss paradicsomból hogy kell elkésziteni?