14 hós baba kaphat dobozos paradicsom-, őszibaracklevet vagy csak a babáknak való Kecskeméti..stb-t kaphatja? (tudásbázis kérdés)
Adni adhatsz, de én nem vagyok híve ezeknek a vackoknak. (egészségtelen, és elveszi az étvágyat!)
Én lányom vízet iszik, meg gyerekeknek való teát.
Víz miatt meg már kaptam hideget-meleget, mert milyen dolog az már, hogy nem adok üdítőt a gyereknek. Mi az, hogy víz???:))))))))))))))
szerintem adhatsz neki Tücsi,100% os gyümileveket,amibe nincs tartósító szer,színezék meg hasonló.de szigorúan csak hígítva úgy nem olyan émelyítően édes.
Én is veszek néha a kisfiamnak,meg magunknak is azt veszek,de ez ritka eset,nálunk az egész család víz párti,a palackozott mentes vizeket isszuk állandóan.Hál istennek a kisfiam is nagyon szereti.
Valamint most hogy beköszöntött az ősz,teázgatunk is,jó citromosan.
Én nem adok a 21 hós gyermekemnek semmilyen gyümölcslevet, főleg nem a babáknak valót. Olyan édes, tele van cukorral (1x vettem, valami szőlőset). A fogának szerintem abszolúte nem használ. Fiam vizet iszik, meg gyermekteát (most mézzel meg citrommal - mégiscsak tél van, eddig nem ízesítettem semmivel).
szió Tücsi! Háromgyermekes anyuka vagyok, gyerkőcök 14, 12, 7 évesek.Gondolhatod, mennyit változtak a dolgok a gyermekek születésének előrehaladtával. Annó 14 évvel nem volt igény szerinti szoptatás hangsúlyozása, nálam 6 hét után menszesz megjött, gyerkőc nem akart szopni, még aznap tápszerres recepttel a kezemben mentem a patikába. Onnantól kezdve gyermek tápszert kapott, majd 3hónaptól kezdve adhattam a gyümipépet, majd a burgonyával dúsitott főziket.Müködött, gyerek hizott,akkor ez volt a normális.A második gyerek 2hónapig anyatej, majd ugyanezen séma.Ez más okokból alakult igy, de amig tudtam fejtem az anyatejet lelkesen.Legkissebb gyereknél 6 hóig csak anyatej,már a gyerekorvos mondta, hogy jó lenne elkezdeni hozzátáplálni... De hát ha egyszer boldog voltam, hogy sikeerült...persze elkezdtem a hozzátáplálást, de nem kellett különösebb pancsolás, lényegében azt ette, amit mi, igaz töltött káposztát jó ideig nem.Főleg, hogy jó pár foga kinnt volt.Most egy bölcsödében dolgozom, én főzök a 2-3 éves gyerkőcöknek, de van, hogy 8hónapos babának kell.A lényeg: 1 éves kora után MINDENT kaphat, kivéve eper.hacsak nincs erre- arra allergiája. Nem kell bébiételt venni, vagyonokat költesz rá ha kiszámolod egy hónapban. Arról nem is beszélve, hogy milyen jó érzés mikor látod, hogy a te étkedet eszi.( Gyümilé megoldható gyümiprés géppel) Remélem tudtam segiteni.
Sajnos nálunk nincs Herbaház, nem budapesti vagyok, de nagyon köszi az infót, mostmár legalább tudjuk, hogy Szatmári Ízek Kft., így rá lehet keresni.
ilyen van most itthon. egy kartondobozban van egy lezárt tasakban az almalé, csapon keresztül lehet tölteni belőle. Szatmári Ízek Kft. 100%-os alma juice a neve. Herbaházból van, nagyon finom, több hétig eláll, 5 liter.
Bármilyet kaphat.:) A legjobb a 25 vagy az 50%-os gyümölcstartalmú ital.
[link]
Talán ez volt az... Ilyesmi.
Ja, volt még más gyümölcsből is, néhány fajta, már nem tudom milyenek, valami bogyós, és szőlő, talán barack? Próbálom megkeresni neked.
Én láttam már olyan almalevet, ami tuti 100%-os és nem sűrítményből visszahígított, nincs benne tartósítószer. 5 literes hordóban volt, hermetikusan elzárta egy csap a kifolyónyílást, így 3 hétig elállt. Na, azon tényleg érződött, hogy igazi almából van, és magyar! De nem tudom a nevét, sajnos. Boltban nem nagyon árulják, rendelni lehet a készítőtől. A borfesztiválon volt kóstoltatás, aztán egyszer láttam a Pennyben is egy szállítmányt. De azóta sem, sajnos...
ááá baszus most akkor nem tudom mi van.
Pont azért ne mertem neki eddig adni mert nincs az a 100%os dobozos ami olyan mint a rendes,gyümölcsből csinált lé.Én is utálom szinte az sszeset, főleg a narancsot.
Naranccal könnyü a helyzet mert inden nap kifacsarok nkei egyet és megissza pohárból.
De én a töbire gondoltam, paradicsom, barack... azt melósabb csinálni mnden nap.
Ittatok már olyan narancslevet, vagy almalevet, amelyet otthon készítettetek narancsból, almából? Hasonlít arra a lötyire, amit a boltban 100%-osként árulnak? Egyáltalán nem. Vajon miért??
A babaételek és italok azért babáknak való, mert állítólag gondosabb előállítási folyamaton mennek keresztül.
Teát adok neki a vízen kívül. Már nem veszek neki bébiitalt sem, régebben vettem, azt is hígítottam kb. felesben vízzel. De abban sem vagyok biztos, hogy jobb a bébiital, mint a dobozosok. Én hallottam, hogy gyártják. Olyantól, aki ott volt. Pl. a narancslevet. Kicentrizik a levét, azt elteszik szűkebb napokra, nem tudom hova, megisszák, vagy felhasználják valamihez... Aztán marad az a hártyaszerű fehér akármi, azt összedarálják, és felhígítják vízzel. Na, ezt isszuk mi meg a Hohes C dobozából 100%-os narancslének. Nincs benne semmi tápérték.
na most akkor nem tom mi van. Kaphat avgy sem?
És akkor mindig veszed neki babaitalt? Mert az én lányom megiszik egy huzásra egy üveggel,mellette megiszik naponta kb egy liter forralt vizet,de ha nem vizet adnék akkro inná a babatalt is de ki birja azt kifizetni?
Gáz az összes dobozos üdítő. Amelyek nem sűrítményből vannak visszahígítva, azok talán egy fokkal jobbak. Szökőévben egyszer kapnak nálunk a gyerekek, ha vendégség van.
Szóval 100%-os bármilyen jobb minőségű gyümölcs és zöldséglé mehet neki higitva?Jól értem?
Eddig csak én főztem neki itthon a paradicsomlevet meg vettem azt a rengeteg kecskeméti babaitalt de már agatyám is ráment.
És miért ásványvizzel? A forraltviz visszahütve nem jó?
Mi vegyesen isszuk,hol bébiitalt,hol dobozos ücsit kap.Persze jobb minőségűeket adom neki!
Persze, hogy kaphat. De én csak 100%osat adtam nekik, ásványvízzel hígítva.
Az én lányom már kapja,2/3 rost lé,1/3 víz arányban higítva!
Ő 1 éves!
14 hós baba kaphat dobozos paradicsom-, őszibaracklevet vagy csak a babáknak való Kecskeméti..stb-t kaphatja?
További ajánlott fórumok: