Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ecetes uborkát szeretnék eltenni. Hogyan marad kemény a befőttben az uborka? fórum

Ecetes uborkát szeretnék eltenni. Hogyan marad kemény a befőttben az uborka? (tudásbázis)


2013. jún. 21. 05:47
Én savanyúság tartósítóval rakom el az uborkát, és nem puhul meg, ha követed a használati utasítást, ami a zacskón van. Így a legegyszerűbb, szerintem.
12. 712a5d68c1 (válaszként erre: 11. - Blue24)
2013. jún. 20. 21:44
Nem kell dunsztolni. Teljesen hidegen készül. Nagyon egyszerű és hihetetlen finom.
11. blue24 (válaszként erre: 7. - 712a5d68c1)
2013. jún. 20. 20:22
Akkor nem kell dunsztolni?
10. mmacus (válaszként erre: 9. - Próbaszerecsen)
2013. jún. 20. 15:36
Én is így, dupla forrázással szoktam. És mindig friss uborkából, lehetőleg a szedés napján.
9. próbaszerecsen (válaszként erre: 8. - Forrest2010)
2013. jún. 20. 15:24
én is kb. hasonlóan csinálom, csak én az első forrázás után letakarom az üveget, áll a vízben kb. 15 percig, aztán visszaöntöm a fazékba, újra felforralom, aztán ráöntöm és zárom is. Szimpla forrázással csinálom viszont a paradicsomot, vagy vegyesen paradicsom-uborka, de ilyenkor is csak egyszer forrázok.
2013. jún. 20. 15:06
Én felforralom az ecetes-cukros-sós vizet , alulra az üvegbe szoktam tenni kaprot ,arra az ubit , szórok bele mustármagot egész borst és nyakonöntöm a felforralt ecetes lével , ha van tormám a tetejére teszek azt is + egy borsónyi szalicilt . Ropogós marad , és a színe se fakul ki , mert sötét helyen tárolom . Nem szoktam dunsztba rakni , se borként , se egyebet . Próbálj ki néhány kisüveggel aztán , ha sikerül , akkor jöhet a nagy adag is . / 2,5 l víz 2-2.5 dl 10 % -os ecet , 5 e k cukor , 3 e k só , a kisebb adagot arányosan csökkented . Ez így a csemege ubinak való lé , én nem szeretem cukor nélkül , úgy vad íze van szerintem ! /
2013. jún. 20. 15:05

Én 20 éve ezt a receptet hsználom:

1,7 liter víz

3 dl 10%-os ecet

20 dkg cukor

5dkg só

1 csapott mokkáskanál borkén por (ez tartja keményen)

1 csapott mokkáskanál szalicil vagy nátrium-benzoát

Ezeket, hidegen, olvadásig keverni. Ízlés szerint elkészíteni az üvegekbe (kapor, hagyma, mustármag) az uborkát(vagy bármi savanyítani valót) Ezzel a HIDEG lével leöntöd és berakod a helyére.

3 hétig nem lehet enni belőle, mert annyi idő kell a teljes savanyodásig.

Évekig megtartja keménységét és a színét.

2013. jún. 20. 14:58

figyelmeztetés (netről):


Rézgálic (-szulfát) használata esetén a felöntő lé ne tartalmazzon kálium-metabiszulfitot, azaz borként, mert azzal a rézszulfát oldata reakcióba lép!

5. gizus58 (válaszként erre: 1. - Blue24)
2013. jún. 20. 14:48
Egy kiskanál borkénport kell tenni a lébe, amibe az uborkát rakod.
4. próbaszerecsen (válaszként erre: 1. - Blue24)
2013. jún. 20. 14:44
Kétszeres forrázással próbáltad már? Így nem kell főzni, nem lágyul el, igaz, csak a nem permetes uborka áll így el.
2013. jún. 20. 14:38

rézgálic (réz-szulfát), de ez növényvédő szer, tehát méreg.... de nagymamám is pl tesz ilyet az uborkába, jó sötétzöldek maradnak és elég ropogósak is


amúgy egy savanyú uborka úgy "normális", ha nem kemény már, hiszen forró vízben és ecetes lében ázik...

2013. jún. 20. 14:15
Mindig megpuhult amit anyukám eltett. Most én szeretnék csinálni, de úgy hogy kemény maradjon. Ezen kívül mi a menete a befőzésnek?
2013. jún. 20. 14:14
Ecetes uborkát szeretnék eltenni. Hogyan marad kemény a befőttben az uborka?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook