Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lecsot szeretnék eltenni télire.Hogyan? fórum

Lecsot szeretnék eltenni télire.Hogyan? (tudásbázis)


2010. okt. 11. 14:12
Igen!a kész lecsót üvegekbe töltöd,de én zsírral csinálom nem olajjal.....Lezárod az üveget és mehetnek pihenni..
2008. okt. 11. 22:47
Én készre főzöm az egészet (hagymával együtt), forró üvegbe rakom, olajat töltök a tetejére, lezárom és szárazdunsztba rakom, amíg ki nem hűlik. Soha nem romlott még meg. (De megsúgom, ha kevés az üvegem, le is szoktam fagyasztani, úgy ahogy van.)
2008. júl. 22. 13:53
Kicsumázott paprikát, sós vízben addig főzök, mig annyira megpuhul, hogy egymásba tudom dugni, kb. 2x3 db fér egy csavaros üvegbe, NaBe-t és egy késhegynyi borként teszek a tetejére, a forró főzőlével felöntöm, száraz dunsztban hagyom másnapig, télen töltött paprikát készítek belőle. nagyon finom!!! Ja, a paprika alját levágom, hogy jobban átjárja a lé.
2008. júl. 22. 13:48
Hámozott paradicsomot teflon lábosban megrottyantok, mikor leve lesz, bele a tetszés szerint összevágott paprikát, majdnem puhára főzöm, még forrón üvegekbe teszem, tetejére pici natrium benzoátot, száraz gőzben másnapra kihül, mehet a kamrába. Télen frissen sütöm alá a szalonnát, hagymát, a legtetejét leveszem egy kanállal, így nem kerül az ételbe. Tapasztalatom szerint nem lesz avas az íze, mint a készen eltettnek. Kevesebb paradicsomot, és sok paprikát kell összefőzni, hogy ne legyen híg.
2008. júl. 22. 08:56
Én úgy szoktam elrakni, hogy a paradicsomot meghámozom, felkockázom, olajon kb. 15 percig lassú tűzön sütöm - ettől szétesik, de még nem fő agyon, a paprikát felszeletelem hosszában, majd keresztben (van aki karikázza), ezzel együtt is kb. 20 percig kis lángon sütöm, ha kihűlt, műanyag dobozokban a mélyhűtőbe teszem. A hagymát frissen szoktam alápirtani, s amikor ráteszem a lefagyasztott alapot, akkor fűszerezem. Én nem szeretem, ha nagyon szétfő a paradicsom, és a paradicsom. Ta te úgy szereted, sokkal tovább kell főznöd.
2008. júl. 22. 07:59
Köszönöm!!! :)
2008. júl. 22. 07:14
Egy recept. 90dk zsírban 1kg hagymát kicsit megsütünk, majd ráteszünk 5 kg összevágott paprikát. Ha ez félig megsült, 2 kg hámozott, darabolt paradicsomot. Az egészet forrástól számítva kb 40-45 percig főzzük és kész. A végén 1 kanál sót és 1 kanál őrölt paprikát teszünk rá, majd tűzről levéve egy kevés szalecilt. Üvegekbe töltjük és mindegyik tetejére teszünk még egy csipet szalecilt, majd száraz dunszban hagyjuk kihűlni. Kb 10 üveggel lesz belőle és akár 2 évig is eltartható. Felhasználáskor már csak pár percig főzzük, és ilyenkor ízesítjük készre. Illetve ekkor dúsíthatjuk is tojással, kolbásszal, stb.
2008. júl. 20. 15:34

Köszönöm!

Sok hasznosat tudtam meg!

2008. júl. 20. 15:21

Nézd meg itt:


Ti hogyan tesztek el lecsót télire üvegben? (Tudásbázis)

2008. júl. 20. 15:21
Én szimplán mélyhűteni szoktam. Régen próbálkoztam befőzéssel, de többször megromlott....
2008. júl. 20. 15:21
Vagyis azt tudom hogy hogyan csak azt nem hogy ugyanugy megkell-e fűszerezni mintha pl. ebédre készitem?
2008. júl. 20. 15:20
Lecsot szeretnék eltenni télire.Hogyan?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook