Hogyan indult meg a szülésed? Görcsökkel, magzatvíz elfolyással vagy indítással? (beszélgetés)
Az első 41. héten, indítással, előtte be is fektettek pár napra.
A második fájásokkal indult be magától, mentő vitt be hajnalban.
Szia! Az enyém durva volt. 32 órát vajudtam. :-@
Magátol nem folyt el a vizem. Sajnos 2 ujjnyinál nem is tagultam tovabb. Csaszar lett a végén. De megérte. 4 Éves már es, ha isten ugy akarná meg egyszer is végig csinalnam.
Első, 2010-ben, 6 napig nyitott méhszáj, jóslófájások, 6. nap sétáltunk, hogy segítsük a tágulást, este felvettek, burokrepesztés, oxitocin, majd 11 óra múlva lett meg a kisfiam
Második, 3 hétig erős jóslófájások. A szülés reggelén 10 perces fájások, CTG alapján az orvos jóslófájásoknak titulálta, hazaküldött, mert a külső-belső méhszáj is zárva volt. 14.20 burokrepedés (halk pukkanás), 14.30 intezív fájás, kb. 3-4 percenként, magzatvíz elfolyás, mire kórházba beértünk 2 perces fájások, 3 ujjnyi méhszáj, s a kislányom 16.43-kor megszületett. Azért tartott eddig, mert a burokrepedéskor még nagyon fenn volt a baba ... :)
1. babánál elfolyt a magzatvíz
2. és 3. babánál otthon fájásokkal indult a szülés.
4. és 5. babánál indították.
Végül mind az 5-en simán születtek.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Milyen mikor elfolyik a magzatvíz? SOS nekem asszem...
- Kombinált tesztem szerint 1:12 az esély genetikai rendellenességre, így megyek genetikai UH-ra és magzatvíz-vizsgálatra. Volt így más is?
- Tegnap magzatvizet vizsgáltak nálam, mert nem jön a babóca. Mennyi ideig tartó és milyen mértékű vérzés normális utána?
- Hogyan csinálnak magzatvíz-vizsgálatot, ha arra kíváncsiak, hogy tiszta-e? Milyen érzés? Igaz, hogy beindulhat tőle a szülés?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?