Tegnap magzatvizet vizsgáltak nálam, mert nem jön a babóca. Mennyi ideig tartó és milyen mértékű vérzés normális utána? (tudásbázis)
Köszönöm a tanácsot. :)
Sajna nem altattak, hanem gerincbe érzéstelenítettek. Így 24 órás fekvésre voltam kárhoztatva és ez alatt az idő alatt egyszer hozták ki hozzám a picit kb. 20 percre. :( Talán ez viselt meg a legjobban. Mivel nem mozoghattam szerintem az első felkelés ezért volt nehéz, a fejfájásról nem is beszélve. Bár erre előre felhívták a figyelmemet.
Most már csak azt nem értem, hogy engem miért nem altattak, hiszen sürgősségivel mentünk mi is a műtőbe. Igaz az érzéstelenítő 15 perces hatóidejét nem vártuk ki, de nem is kellett, mert a dokinő ügyesen emelte a szintet és hamar elzsibbadt mindenem.
Ok:)
Császárral szültem valamivel több, mint egy éve. Normál úton indult, de elhúzódott (37 óra, ebből 16 a szülőszobán), nem tágultam 3 ujjnyinál tovább, a fiam szívhangja lezuhant (utólag derült ki, hogy a köldökzsinór kétszer volt a nyakára tekeredve), így azonnali, altatásos császár lett.
A műtét után, a fiam születése után kb. 1 órával az örzőben ébredtem. A műtét előtt nagyon kimerült voltam már, az altatásból felébredve a fáradtságom teljesen megszűnt. Még aznap este fogadtam a látogatókat, kivették a katétert is. Az örzőben kb. délután 4-től este 9-ig velem volt a baba, utána aludtam, de már hajnali 5-kor mentem a csecsemősökhöz, hogy jól vagyok, adják oda a gyereket:) Végül 6-kor megkaptam, utána már nem vitték el. Hozzáteszem, náthás voltam, így a legnagyobb gondot az okozta, hogyha köhögni kellett. Őszintén mondom, hogy a fájdalomküszöböm a béka se**e alatt van, de a császáros sebemmel nem szendvedtem egyáltalán.
Sokan mondják, hogy minden az agyban dől el, a szülés is. Ezzel nem értek egyet, de tény, hogy én hét hónapig úgy készültem, hogy nagy eséllyel császárral fogok szülni. A hetedik hónapban jártam, amikor azt mondták, hogy a miómáim nem zavarják a szülést, úgyhogy megpróbálhatom hüvelyi úton. Talán ez is közrejátszott abban, hogy felkészültebb voltam a császárhoz. Félre ne érts, nem bíztatok én senkit, hogy így szüljön, de ha valaki erre is felkészül, szerintem a testi fájdalom is kisebb. Legalábbis ez a saját tapasztalatom. Két barátnőm is császárral (sürgősségi)szült előttem, ők nagyon megszenvedtek vele, sokkal tovább tartott a felépülésük.
Sziasztok!
Köszönöm az újabb gratulációt!
Hogy milyen a lábadozás? Egy sima és egy császár után, azt mondom, hogy a következőt simán szülném.
Sajna nem vagyok egy elülős típus, ezért megvisel, hogy segítségre szorulok dolgokban. Igaz nem panaszkodhatok, mert a párom mindent megtesz értem/értünk.
A sebem szépen gyógyul, ezért viszket és húzódik, de túl leszünk majd ezen is. :)
A pocim viszont nem megy olyan gyorsan vissza, mint a sima szülés után.
Végül is bárkié :-)
hiszen azért vagyunk itt, hogy beszélgessünk
Sziasztok!
Megérkeztünk!! 19-én 15:00-kor megszületett Bence Botond. :) 3750 grammal és 56 centiméterrel. Sajna nem volt könnyű a szülés és hála az orvosnak nem lépett fel komplikáció. 12 óra vajúdás után esni kezdett a baba szívhangja, ezért császárra került sor - szerencsére-, mert kiderült, hogy a köldökzsinór rátekeredett a nyakára. Most már boldogan és egészségesen itthon vagyunk. Köszönünk minden jókívánságot és biztatást. Mindenkinek boldog életet és egészséget kívánunk mi is!
De jó Neked!
Minden jót, jó egészséget és könnyű szülést kívánok!
Drukkolok Nektek!!!!!
Legyen könnyű és gyönyörű a dolog!!!
Jáájj de irigyellek!!!!!:)))
Sziasztok!
Sajna éjjel sem következett be a nagy esemény. :( A vérzés sem szűnt meg teljesen, de azt mondta a doki, hogy ez már csak a tágulási vérzés. Most kénytelen leszek elbúcsúzni mindenkitől, mert lejárt a kiírástól számított 1 hét és megnyertem magamnak egy üdülést a szomszédos wellnessnek éppen nem nevezhető szállodába, a kórházba. :(
Ha megérkeztünk jelezni fogom! :)
Addig is legyetek jók és jó hoxázást!
Sziasztok!
Megjöttem. Kicsit nyílott még a méhszáj, de a doki szerint nem kóros a vérzés. Ennek örülök, annak viszont nem, hogy holnap újra megnézi a magzatvizet!:( Remélem addigra elindul a szülés.
Sajna a türelem nem az erősségem. :) De a tesónak sem!
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Milyen mikor elfolyik a magzatvíz? SOS nekem asszem...
- Kombinált tesztem szerint 1:12 az esély genetikai rendellenességre, így megyek genetikai UH-ra és magzatvíz-vizsgálatra. Volt így más is?
- Hogyan csinálnak magzatvíz-vizsgálatot, ha arra kíváncsiak, hogy tiszta-e? Milyen érzés? Igaz, hogy beindulhat tőle a szülés?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?
- Volt valakinek magzatvíz szivárgása amniocentézis után?