Hogyan fizethetem be a TB járulékomat? (tudásbázis)
Huhh... akkor oké. :) Kösz az infót!
Kicsit indulatosan reagáltam le azt hiszem,szóval elnézésedet kérem!
Én mindig egy kicsit be vagyok tojva ezektől a hivatalos dolgoktól... :D (talán mert nem látom a lényegüket.
De akkor még az volt. Én meg fizetem azóta rendesen, sőt, amikor elintéztem, megkérdeztem az ügyintézőt, hogy kell-e visszamenőleg is fizetni? Mivel az egészségügy semmilyen szolgáltatását nem vettem igénybe, ezért azt mondták (anno), hogy nem.
És mégis milyen adóról beszélsz? Én nem adózom. Vagy tán a levegő után is adóznom kéne, amit beszívok???
Az APEH ügyfélszolgálatára kell bemenned, ott nyilvántartásba vesznek és kapsz egy köteg csekket. Minden hó legelején kell befizetni az előző havit, havonta 5100 ft. Azt hiszem, 45 nap türelmi idő van a legutolsó munkaviszonyod végétől, utána fizetni kell, visszamenőleg is, ha van lemaradásod.
Ha rászoruló vagy, az önkormányzatnál kérvényezheted, hogy fizessék helyetted.
Szia!
Nekem nem volt gond, hogy egy évig sem volt fizetve (igaz, orvost sem vettem igénybe).
Nem, nem probléma. A fiamnál nem volt gond.
Ott kezdj akkor!
Köszönöm a választ.
Nem igazán fér bele a keretbe, ha valóban van ilyen megoldás akkor az szupi lenne.
Nem tudod problémát okoz e hogy január óta nem volt fizetve? (nem tudtam róla hogy az én vállamat nyomja majd..)
Szia!
Ha tudod fizetni, akkor be kell menni a helyi apehba, ahol adnak csekket és azon fizetheted. Kb. 5000 Ft.
De van olyan lehetőség is, hogy az Önkormányzatnál a Szociális osztályon kéred, hogy fizessék helyetted, mert nincs miből. Be kell adni néhány papirt és 1 évig fizetik.
Sziasztok!
Januárban fejeztem be a hallgatói jogviszonyomat, és most márciusban jelentkeztem be a munkanélkülibe.
Sajnos ezidáig semmilyen munkalehetőség nincs kilátásban.
A munkaügyiben rákérdeztem hogy a TBvel mizu, azt mondták hogy az én dolgom, intézzem magam, mert pályakezdőkkel ilyen téren nem foglalkoznak.
Kérdésem a következő? Hova kell mennem? Mit kell kérdeznem? Mit kell tennem? Hol kell befizetni? És kb milyen összegről van szó?
Ne haragudjatok ha hülye kérdés, ha tudatlannak tűnök, de e téren valóban tapasztalatlan vagyok!
Köszi a válaszokat!
Szia!
A Tesómnak annyit kellet csinálnia,miután befejezte a tanulmányait és álláskereső lett,hogy a helyi önkormányzattól kért egy papírt szociális alapon való Tb-hez,kitöltötte és megkapta egy évre,semmit nem kell fizetnie.
4500 Forint!
Bocsi
Nem. Be kell menni a helyi okmányirodába, a wwww.magyarorszag.hu oldalon letölthető a regisztrációs-lap, csak e-mail cím kell hozzá.
A TB fizetéshez meg jó ha tudod, hogy ha az egy főre eső jövedelem nem éri el a minimál nyugdíj összegét, akkor az önkormányzat fizeti. Ezt az önkormányzat szociális osztályán lehet intézni.
A követkeő a szitu:közel egy éve munkanélküli vok, de már nem kapok semmilyen támogatást az államtól. TB-t eddig nem fizettem, de orvost sem vettem igénybe. Most szeretném fizetni magam után a TB járulékot, melyik az illetékes szerv, akit keresnem kell, illetve milyen módon , formában tudom befizetni?
Ha valaki tud segíteni a válaszával, azt nagyon köszönöm!
Apeh-hoz kell el menni, ott ki kell tölteni egy nyomtatványt, adnak csekket, majd a többi csekket küldik postán. Jelenleg havi 45oo Ft-ot kell fizetni.
De akár a netről is le lehet tölteni és postán beküldeni.
További ajánlott fórumok:
- Fórumozás, de hogyan?
- Hogyan fizethetem ki az elmaradt egészségbiztosítási járulékomat?
- OTP bankos számlára csak OTP bankból fizethetek be pénzt vagy a saját bankomból is (nem OTP-s vagyok)?
- Meleg étkezési utalvánnyal fizethetek-e műszaki cikkért úgy, hogy mellette azért élelmiszert is vásárolok?
- Takarékszövetkezetnél levő számlára hogyan fizethetek be pénzt?
- Keddtől már lehúzhatom a SZÉP kártyámat mondjuk a SPAR-ban és fizethetek is vele? Kiterjed a nem alapvető élelmiszerekre is?