Hogyan és milyen kortól tanítod gyermeked imádkozni? (beszélgetés)
Én is valahogy így vagyok. Hiszek, és ezt látják, tudják a gyerekeim is.
Engem nem tanítottak imádkozni, kivéve Nagymama azt a kis esti gyerek-imát. Nem vittek templomba. Nem is lettem templomjáró.
Fiatal felnőttként jutottam el a hithez, ami egyre mélyül, de habár megkeresztelt református vagyok, nem tartom fontosnak, hogy egy adott egyház szabályait tartsam. A gyerekeim egyike sincs megkeresztelve, nem akartam családi hitvitát generálni. Mindkét férjem katolikus volt, az anyósokkal nem akartam vitázni.
Nagyanyám apácáknál tanult. Talán Ő volt az egyetlen akit felmentettek a templomba járás alól. Kb. 5 percet bírta a légkört, utána elájult, összeesett.
Lehet, hogy nálunk az ateizmus genetikusan öröklődik?
Hófehérkéről meg a hupikék törpökről nem kérdez?
Ezek is mesefigurák .
"Mióta az eszemet tudom hiszek Istenben"
Pedig ehhez egyáltalán nem kell ész !
Mamám a mai napig így mondja :
Aki ételt,italt adott
Néha el is mosogatott :D
A kicsinek is. Nekik a mese a letelemuk, nem at a fontos, hogy mit ertenek meg, hanem a misztikum. Tetszik nekik.
En nem vagyok vallasos, a szuleim meseltek a ket eves lanyomnak ezt-azt, ok tanitottak meg imadkozni, az oviban karacsonyi vallasos eneket is tanultak. Ma mar 4 eves es kerdez Istenrol, Jezusrol...
Nagyon jó a téma. Örülök, hogy valaki előrehozta.
A hit nem minden embernek adatik meg...
Mióta az eszemet tudom hiszek Istenben. Úgy érzem az egész életemet végig kísérte. Születésem óta. Hiszem, hogy van egy intelligens teremtő.
Van egy 4, és egy 2 éves gyönyörű unokám. A nagyobbnál már lehet, hogy el lehetne kezdeni mesésen beszélni Istenről:)
Gyerekkorodban a pottyantosba jartal, ma meg a vizoblitesesbe.
Olyan hulyeseg igy viszonyitani ket kulonbozo eletfelfogast.
Réges- régen amikor a pap még nádpálcával verte a
rossz gyerekeket. Én is jártam hittanra,kaptam a hatfenekest eleget. Majdnem el is hittem,hogy van Isten. Belém verték még imádkoztam is vagy kétszer
akkoriban.Azóta már több mint hetven éve nem imádkoztam és sohe nem találkoztam semmiféle istenekkei.A papok tudják a legjobben,hogy nincsen semmiféle Isten. Nem hülyék a papok !Hülyitik akit lehet!
További ajánlott fórumok:
- Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk!
- Hogy hívják a gyermekedet/gyermekeidet?
- Milyen nevet fogsz adni/adtál a gyermekednek?
- Mennyi idős volt a gyermeked/eid amikortól átaludta az éjszakákat?
- Milyen kortól szedi (ha szedi) a gyermeked a Béres-cseppet?
- Hány éves kórtól vinnéd el gyermeked fogorvoshoz és/vagy szemészhez, ha nincs probléma, csak úgy szűrésre?