Mennyi idős volt a gyermeked/eid amikortól átaludta az éjszakákat? (tudásbázis kérdés)
A fiam 1 hetes, a lányom 3 hetes volt amikor végig aludták az éjszakát.
A legnagyobb lányom 3 hónapos korától, a kisebbik lány 5 hónapostól, a fiam 3 évesen aludta át, de akkor is csak azért, mert elhatároztuk, hogy legyen vége. Hagytuk sírni, egy hét után rájött, hogy nincs értelme.
Az én fiam két évesen még nem alussza át az éjszakákat.
1 hetes kora óta.Én szerencsés vagyok mert soha nem kelt fel éjszaka.:)
Nekem is 6 hetes volt.De aztán később visszaszokott az éjszakai szopira úgy 4-5 hónaposan,és eme jó szokását megtartotta másfél éves koráig :)
6 hetes volt. (Ezt úgy értem, hogy este 8-kor evett, és reggel 05:15-kor ébresztett, de ezt vehetjük már úgy, hogy átalvás.) Utána egyre jobban kitolódott.
Nekem a fiam most 2 éves és 5. hónapos, és már átalussza az éjszakát nem ébred fel!!
A fiam egy éves koráig egy éjszakát sem aludt végig.A lányom az első pillanattól kezdve fel sem ébredt.
A nagyfiam 3 éves korától a kicsi még (1,5 éves) még mindig nem .
A 65. hozzászólásra válaszoltam.
A kisfiam most három hónapos és amióta hazahoztuk a kórházból minden este fél 9-kor van fürdetés és 9-kor eszik utoljára. Ez -akár hogy is számoljuk- reggel 4-ig több, mint 4-5 óra. Ráadásul most már csak fél 7 körül eszik először reggel. És a súlya is megfelelő. 3100g-mal született most pedig kereken 6kg.
mindkét kisfiam kb. 6 hetes korától átaludta.
A kislányom szinte első naptól átaludta az éjszakát és most is nagyon jó alvó,a fiam viszont márciusban lesz 6 éves és minden éjjel felkel.
Ja, ha úgy nézzük, hogy 4-5 órai kelés átalvás, akkor a kisfiam is első pillanattól.
2hónapos kora óta átalussza az éjjszakát a mai napig egyedül most 2 éves beviszem leteszem és kijövök 1-2perc és elalszik(:
Mindkét gyermekem az első naptól fogva átalussza az éjszakákat. Soha nem szopiztak éjjel, csak hajnalban 4-5 óra körül ettek először.
Az én gyerekeim csak szopiztak, nem azért aludtak, mert hagytam sírni és nem szopiztattam meg őket.
Szerintem alkati kérdés is.
A lányom 4 hós korától, a kisfiam 2 hós korától alussza át az éjszakát.
Addig is csak egyszer keltek, pedig kizárólag szoptattam őket.
A lányom annyira tudott aludni, hogy már orvoshoz vittük.
2 hetes volt, amikor már eltelt 4 óra az előző szopi óta és nem kelt fel. Első gyerekes anyaként nagyon megijedtem, hiszen a kórházban azt mondták, hogy 3 óránként kell szoptatni. Végül nagy nehezen 5 óra elteltével felkelt és evett. Másnap még egy órát ráhúzott. Reggel elvittem tanácsadásra, hogy tuti vmi baja van.
Október volt, sok ruha kellett. Itthon felöltöztettem, elmentünk az orvoshoz, elaludt. A rendelőben levetkőztettem, a Doktor Néni megvizsgálta, felöltöztettem, hazajöttünk, levetköztettem és ezt az egészet végigaludta!:))))
az újszölöttek, főleg a születés utáni első négy hétben nagyon sokat alszanak, a nap 90%-át. Ekkor pihenik ki a megszületést és ekkor kezdenek alkalmazkodni az új környezethez. Bizonyára a tápszerrel táplált babák hamarabb átalusszák az éjszakát, ám a anyatejes gyermekek biztosan nem. Ami kialakul a szülők szerint "jó alvó" csecsemőknél, az egy feltételes reflexen alapszik, vagyis megszokja a gyerek, hogy nem kap cicit, hiába sír végül belenyugszik és elalszik, de ettől eltekintve éhezik.
Lánykám 26 hónapos, van saját szobája, saját ágyikóval. Ott elaludt és volt, hogy 1 óra múlva, volt, hogy hajnalban, de jött át hozzám, hozta a játékait, paplant. kb 1 hónapja megengedtem neki, hogy ott aludjon velem, és azóta minden éjszakát végig alszik 1-2-szer volt, hogy hajnalban kelt teát inni. Nem akar a saját szobájában aludni, azt mondja, hogy nem jó szoba:(
kórházból a körház helyett :D:D:D
pedig nálunk is így volt! hazavittük a körházból és aludt reggel 7-ig! hívtam a doktornőt,hogy mit tegyek,ébresszem éjjel,nem lesz gond,hogy nem eszik,mert a kórházban ugye azt mondták,hogy éjszaka is etetni kell... a doktornő azt mondta fel ne ébresszem,mert akkor rossz alvót csinálok a jó alvó babámból! úgyhogy este 9-körül szopizott és reggel 7-ig aludt,mindíg, 6-nál korábban sosem kelt,a mellem miatt viszont nekem kelnem kellett többször is ,muszály volt fejni,mivel nem volt szopizás a tej pedig termelődött,ez nem volt egyszerű,inkább szoptattam volna,de a babuci nem igényelte,jóízűen aludt! mostmár 6 éves és még mindíg hihetetlenül jó alvó :)
mondjuk nem igazán értem, hogy egy nyolc hetes újszölött, hogyan alussza át az éjszakát. Akkor még olyan kicsi a gyomrocskája, hogy nem tud annyit szopizni, hogy reggelig kibírja... Persze más sokszor hallottam, de nem igazán hiszem.. Persze, ha a gyerekszoba az emeleten van, vagy ha az anyuka olyan fáradt este, mint a sógornőm, akit egy raj bobázógép sem tudna kizökkenteni édes álmából! Szóval ez kamu-duma! Biológiailag teljesen kizart!
6 hetesen átaludta az éjszakát a kislányom. Nálunk inkább a 9-dik hónaptól volt gond, amikor jöttek a fogai.
A nagyfiam 7 hetes korától,a kisfiam 8 hetes korától,a lányom jövőhéten lesz egy éves,de még mindíg nem alussza át...
Kicsi fiam 3 hónaposan átaludta az éjszakát 4,5 hós koráig. Azóta általában (ritka kivételtől eltekintve) egyszer kel fel éjszaka.
Kisfiamhoz sokáig fel kellett kelnem úgy másfél-két éves koráig.
Kislányom egy hónapos kora óta végigalussza az éjszakát.
Ég és föld a kettő.
További ajánlott fórumok: