Hogyan csinálsz tavaszi hangulatot a lakásban? (beszélgetés)
Előveszem, vagyis elővettem már a tavasz tündér, pillangó figurákat, a kerámia virágokat csokorba rendeztem, kitettem a virágos ajtódíszeket és nagy tételben veszem a tulipánt, nárciszt, jácintot.
Bár húsvét még odébb van, de már elkezdtem kifújni a tojásokat és gyűjteni egy fonott kosárkában a polcon. Még így díszítés nélkül is jól néznek ki. A gyerek idén természetes alapanyagokból készült "festékkel" szeretne tojást festeni, aztán díszíteni őket. Hogy elég sok legyen - főleg hogy kísérletezgetünk a színezéssel - már elkezdtem gyűjteni a tojáshéjakat, mert ugye csak azokat tudom kifújni ahol nem kell hogy szétválasszam a fehérjét a sárgájától.
De nagy kunszt! Én tuti nem ülök bicajra, ha hideg van, vagy ha esik, fúk a hideg szél.
Nekem a tekerés is énidő:DDDDD
Én nem tettem le, egész télen bicajjal járok dolgozni :)
Tudom, nem nagy kunszt, én minden évben hajtatok hagymás virágot a konyhaablak párkányán. Legtöbbet itt tartózkodunk, eszünk, szívmelengető ránézni egy sárga, kék jácintra, krókuszra, amarilliszre. Sajnos, még sosem sikerült a lakásban átmenteni következő évre, elviszem tesóimhoz és kiültetem a kertbe.
Berakom a lemezjátszóba Vivaldi négy évszakából a tavaszt, és végtelen lejátszásra állítom ;)
A karácsonyi dekor egy része még nálunk is megvan, csak Valentin nap után szoktam leszedni. De már megvettem a húsvéti dekorációt is, ezúttal csupa, csupa pasztell színben.
Tulajdonképpen csak az étkezőben szoktam a dekorációt tavaszosítani,
Lassan átalakitom a grincsfát tavaszfává, már megvettem hozza a szalagokat, aprosagokat.
Kikben vettem par aprosagot a ciposszekreny tetejere az eloszobaban. Nalunk kb ennyi.
Kinyitom az ablakot és bejön a tavasz.
De ez még csak csalóka előjele a tavasznak.
Karácsonyfa? :))))
Bejön majd a tavasz, de mikor már pezsegnél, de kint hideg van és még nem nyílik semmi, meg levelek sincsenek, de te érzed, hogy váááoooo mindjárt itt van a nap, a meleg, az illatok... én ezt nem bírom kivárni! :)
Még sehogy. Sőt, nálam a karácsonyfa is áll.
Ha meg itt az ideje, bejön az magától is. :)
Sziasztok! Mióta ki-kisüt a napocska, nálam agyilag beállt a tavaszvárás. :))))))
Már szereztem aranyesőt a vázába. De valahogy elkerül az ihlet.
Ti hogyan hozzátok be a tavaszt a lakásba így februárban, vagy akár később?