Hogy vehetném el a mosógép szagát? Vagy szerintetek mi okozza? (tudásbázis kérdés)
Én 2 hete vettem TS-os vízkőoldót, elindítottam egy rövid programot,majd mikor engedte a vizet akkor öntöttem a mosópor adagolóba egy 3dl-es bögrényi vízkőoldót.Lehet venni kíméletesebb ecetes vízkőoldót, Froscht.
Majd leállítottam öblítés előtt és meghagytam azt a hatóidőt ami kell,bekapcsoltam,öblített és kész.
Nekünk szerencsére a lerakódásoktól volt büdi.Azóta a ruhák is tisztábbak.
Tudjátok nem a mosószer,hanem az öblítő tapad meg ilyen zsírosan.Onnan tudom,mikor elfogyott az illóolajunk,pici öblítőt tettem a vízbe párologtatni,és vastagon kiült valami viaszos maszlag a tetejére.Alig lehetett lemosni,pedig nagyon pici öblítő került bele és javában volt benne víz.
Bravo. Cseréld le a mosógépszerelőt. Talán lehet azért ajánlja az ecetet, hogy te magad tedd tönkre a gépet, és majd újra kihívd.
Az ecet szétmarja a vízkövet, megtámadja a fémeket. Szerinted a gumitömítésekkel mit művel?
Nekem egy 13 éves elöltöltős mosógépem van, és az ég világon semmi baja, semmi mellékhangja nincs.
Sziasztok!
az én automata mosógépem 5 éves és kutyabaja, pedig használtan vettük egy háztartásigép szerelőtől :).
De a kérdésre válaszolva, én a TRISÓRA esküszöm. Zacskóval lehet kapni a drogériákban, áruházakban. Egyszerűen öntsd a mosógépbe és vigyen végig egy programot. Ha kell, gondolod, akkor tedd áztatásra, olyankor áll a víz egy darabig a program közben (legalább is az enyém ilyen).
Nekem ez még mindig bevállt, én anyósomtól tanultam :).
szép napot!
Sztem is. Nem a tanácsodat kritizáltam, hanem a mai gépeket.
Ha nem himi-humi mosógép (márka nélkül) az bírja a strapát, de a calgon és társai sztem bazi nagy átverés, akkor már inkbb az ecet-nálam.
A gépekkel van a probléma,tnap láttam 49 egy mosógép?! krimi
ha "anyagból" készül, nem ennyi...
Nem? Jó. Akkor használjátok nyugodtan.
Mellesleg én tapasztalatból beszélek.
nem, az kevés ...
én 3 lityóval szoktam 90 fokon
és több,mint 10 %-os
utána még egy sima mosás minden nélkül és minden oké:)
És a mosószeradagolót (ha elöltöltős) is vedd ki, ajtó tárva nyitva és akkor ki tud száradni.
Ecetet 20%-t is nyugodtan adhatod neki, legmagasabb hőfokon. De lehet kapni kimondott mosógéptisztítót is.
Az a baj, ha a penész beleette magát rohadt nehéz kiűzni a sok ilyen-olyan csőből, dob belsejéből, lefolyócsőből. Azért ne add fel!
Én is nyitva hagyom. Talán a férjem szokta becsukni de akkor se zárja rá az ajtaját. Meg ha hazaérek akkor egyből nyitom kifele.
Mennyi szódabikarbónát használsz?
Na bumm!
Akkor fogalmam sincs.
Gondolom automata.
Nem lehet, hogy csukva van az ajtaja, és nem tud szellőzni.
Olyankor szokott büdi lenni.
Én mindig nyitva hagyom az ajtót, had szellőzzön.
Kicsit többet mint fél üveg.
Talán sok volt?
További ajánlott fórumok:
- Mivel vehetném rá páromat arra, hogy menjen munkát keresni?
- Hogyan vehetném rá 3 hónapos babámat, hogy a nappali alvásoknál 30-45 percnél tovább aludjon?
- Tini hugom gyógyíthatatlan májbeteg, hogy vehetném rá, hogy folytassa a kezelést?
- Hogyan vehetném rá az 1 éves kisfiamat, hogy megrágja az ételt és ne egészben nyelje le?
- Új bőrkabát erős nagyon büdös szagát mivel vehetném el?
- 35+ a párom ciklusa, hogyan vehetném rá a vizsgálatra?