Hogy tudom a bekeményedett mellet kifejni? (tudásbázis kérdés)
Tusolás meleg vízzel,majd babaolaj v testápolóval körkörösen maszírozd szépen érezve a tejcsatornálat és a csomókat.legalább 10percig szopi előtt és utána szívja ki a babucid.Felváltva szoptass(bal mell maszírozás majd szopi és ha kemény a jobb melled fejd ki egy kicsit)!Ezután jobb mell szopi,ball mell kicsi fejés és így váltakozva!
Sok sikert!
A meleg víz nekem is segített a masszírozásal. De nem olyan egyszerű magadnak megcsinálni, pláne ha még nem mutatta meg senki.
Kérd meg a védőnődet, neki elvileg tudnia kell segíteni. Vagy vannak olyan védőnők vagy nővérek, akik házhoz járjak ki, és segítenek ilyen esetben.
Minden szopi előtt jó fellazítani a melleket, mert a babának is könnyebb úgy. Aztán pár nap múlva beáll a kereslet-kínálat jó esetben és nincs tovább feltétlenül szükség a fejésre.
Persze, ha sok van, vagy el akarsz tenni későbbre, az más eset.
Nekem az Avent mellszívó nagyon sokat segített.
Remélem sikerül mihamarabb megoldást találnod. :)
De ha belázasodnál, irány a kórház!
A meleg tényleg jó, én hideget nem mernék. Ha nem akarsz folyton forró vízzel tusolni, akkor használj sót! Egy zacskó sót melegíts fel- az nagyon jól tartja a meleget- és azzal borogasd a melled!
Nekem is gyulladt már be a mellem és ez segített. Na meg a fejés, és masszázs ahogy többen írták. De tényleg csak óvatosan!
Az első gyerekemnél (korababa volt, nem tudott szopni) sokat szenvedtem, a másodiknál már nem volt gond, nem engedtem, hogy becsomósodjon.
Két megoldást tudok:
1. Hideg vízbe mártott törölközőt tegyél a melledre, de ne a mellbimbóra és az udvart se érintse! (akár be is teheted egy kicsit előtte a fagyasztóba pár percre) Ez egy kicsit lehűti és jobban ki tudod fejni. Melled alá teszed az egyik kezed, a másikkal a mell tövétől haladsz, és annyira erőteljesen, ahogy a fájdalmad engedi, szépen átmasszírozod. Tilos gyúrni, gyömöszkölni, azzal csak rosszabb lesz! Inkább körkörösen haladj, amíg minden területet szépen átmasszírozol. Tehetsz a kezedre egy kis babaolajat is, azzal nem fog annyira fájni. Mert fájni fog mindenképpen, de ki kell szedni a tejet mihamarabb!
2. : Forró víz. Nekem ez segített. A tusoló fejével addig, amíg úgy nem éreztem, hogy egy kicsit jobb, addig áztattam. Ezzel még egy kicsit masszíroz is a vízsugár, aztán ugyanúgy kézzel átmasszírozni és kifejni.
Nem vagyunk egyformák, valamelyik biztosan használ, te érzed.
Ne félj a kézi fejéstől, vannak sokan, akik tudnak így fejni, nem ördöngösség. Ha rájössz a technikára, ugyanolyan gyorsan le tudod fejni a tejet! Próbáld meg! Van fent a neten képpel együtt útmutató erről.
Én csak mellszívóval tudtam, de ezzel nem is fárad el annyira a kezed.
Remélem, hogy sikerül! :) Ha esetleg tudok segíteni, írj nyugodtan privit!
Meg kell masszírozni,és nemcsak akkor,ha már kemény,hanem minden szopizás előtt.
A melled alá és főlé helyezed a tenyereidet és körkörösen masszírozod,legalább egy 15 percet.
Gyorsan megkönnyebbül és fellazulnak a tejcsatornák...
A másik előnye,hogy a baba sem fárad el annyira szopizás közben...
További ajánlott fórumok:
- Két magánhangzó egymás mellett ABC-ben
- 3 mássalhangzó egymás mellett
- Elszaladtak mellettem az évek. Más férjnél van és gyerekei vannak. Én meg nem tudom elérni, hogy valaki megszeressen.
- Normális ha 15 hetesen bekeményedik a hasam?
- El akarok kezdeni egészségesen táplálkozni, de pici babám mellett nehezen tudom megoldani a főzőcskézést! Mit ajánlotok, hogy kezdjem?
- Win 7-ben Chrome böngésző mellett hol tudom beállítani, hogy a helyesírás ellenőrzés nyelve magyar legyen?