Hogy tudok Nigériába Faxot küldeni? (beszélgetés)
Most akkor EMS-el adtad fel???
Szerintetk ez megbízható oldal? Egyedül innen válaszoltak:
[link]
Bár most nézem ez nem a posta, de nekik is elküldtem a segítségkérésem...
Mondjuk fura, mert csak azt kérdezte mi van a csomagban és mennyit ér...
Akkor ennyi volt
Nem gondolom hogy Nigériában el lehetne érni valamit
Sokszor a magyar postánál sem hasonló helyzetben
Most mennem kell, de majd még visszanézek, hátha valakinek lesz még valami ötlete. Amíg nem vette át a csomagot van remény.
A nigériai csalás nem minden esetben, sőőőt, valós nigériai személy
Angolul fraud és igen kiterjedt irodalma van
[link]
[link]
Évekkel ezelött belefutottam egy ír-be
Küldte a csekket, nem csak a másolatát.
Jól van, gondoltam, majd beváltom
De a fickó sürgősen kért vissza a pénzböl, merthogy majd mégis ő fogja fizetni a szállítást
Innen lett gyanus és kezdtem hülyíteni. Elég sokáig ment a játék, míg eltünt
Aztán "feketén" ellenőrizve lett a csekk, persze hamis volt
Hát én nem vagyok az a nagy netn szörfözgető, inkább kirándulok, sportolok és soha nem szoktam ilyen híreket olvasni, sőt a spamaket is olvasás nélkül törlöm, ez a netes hirdetésemre jelentkezett.
Ja hát erre már 2 hete is írtam, meg tegnap is, de semmi válasz :-(
Háááát, felnő egy új nemzedék és megy a fészbuk, de a "hétköznapi" hírekre ügyet sem vetnek
Merre neteztél idáig?
Na, +volt a napi ekézésem is :), igy ideteszek egy kontakt linket ha még nem lett volna
[link]
Ezt elméletileg azonnal olvas/hat/sák
Ahol mélyszegénység van, nincsenek munkalehetőségek, ott automatikus reakciója a társadalomnak, hogy az "okosságokból" próbálnak megélni. Én hiszem, hogy ők nem eleve rosszak, hanem egy rossz rendszer tette őket ilyenné. Persze tisztelet a kivételnek!Az én ismerősöm pl. ki tudott ebből törni és Londonban orvos, na de ő is csak azért tudta ezt megtenni, mert nem egy szegény családból származik...
nem véletlenül, ezekre a csalásokra van szakosodva az egész ország, sajna ezt előtte nem tudtam
Western Union
NIGERIA
IBADAN
MOKOLA BRANCH - 27 Majaro Street Old Oyo Road Opposite Coca Cola Mokola Ibadan, 234 +234-1-4484024
Meg vicces, hogy hivatalos(!) címek úgy vannak megadva, hogy szemben a Coca-Colával:)
Köszi, hogy próbálsz segíteni, nagyon kedves vagy.
Egyébként félelmetes, hogy alig lehet egy rohadt postát találni abban a nagy városban, ellenben western union szolgáltatóból van vagy 2 tucat!
Ezt a magyar posta oldalán is látom, onnan tudom, hogy épp a vám előtt van...
Post Office, Ibadan Tel: 02-8108070
Ez a nigériai posta weblapja. Az alábbi linken be tudod írni a csomagszámodat, és meg tudod nézni, hogy hol tart éppen.
[link]
Agodi Post Office, Ibadan, Telephone Number:02-8109733
Na igen, de én sem beszélek olyan jól angolul és van egy sejtésem, hogy ők sem...ha leírnám van rá esély, hogy egy olyan ember is megnézi aki tud angolul, hogy mi a fene ez a fax, de telefonon....
hátha ők tudnak segíteni a többi elérhetőségben is, ha véletlenül nem náluk landolt a csomag.
Én is már keresem egy ideje...:(Nem sok sikerrel eddig. Az a címed, számod, ami van, az jónak tűnik. talán inkább fel kellene hívni! Van ott telefonszám is megadva, nem csak fax!
Ez rosszul hangzik.
Ez a 3 postahivatal, ami a googleben fellelhető gondolom nem boltban van, hanem a boltokbe innen viszik a csomagokat..ehhez a 3hoz próbálok most elérhetőséget (email, fax) találni, de sajna nem sikerül :-(
Ezeket a "postahivatalokat" nem úgy kell elképzelni, mint nálunk, hogy nagy, impozáns épület 50 alkalmazottal, stb, stb. , hanem általában kis boltokban, akár élelmiszerboltokat a pénztárnál átveszik a csomagot és kész.Persze a nagyobb városokban vannak rendes posták is.
igen ezt én is megtaláltam, de itt nincsenek elérhetőségek
[link]
Hát, ha ez nyugtat, más sokkal hiszékenyebb volt. :(
Nekem elérhetőség kell, nem csak cím
További ajánlott fórumok: