Hogy kell elkészíteni a kapros bélest? (tudásbázis kérdés)
Nem kapros, de ilyet találtam !
Hozzávalók:
50 dkg spenótlevél
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, bors, szerecsendió
5 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag rétestészta
Elkészítés:
1. A spenótleveleket mossuk le alaposan, majd 5 dkg vajon pároljuk meg.
2. Adjunk hozzá a vöröshagymát, zúzott fokhagymát, csipetnyi sót, őrölt borst és a szerecsendiót.
3. A spenóthoz adjunk hozzá 5 evőkanál zsemlemorzsát, majd dolgozzuk össze őket töltelékké.
4. Nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd töltsük meg a spenótos töltelékkel.
5. Tekerjük fel, mint a rétest, majd tegyük tepsibe és forró sütőben süssük körülbelül 30 percig.
6. Ha megsült, hagyjuk kihűlni és szeleteljük fel a tálaláshoz
Engem érdekelne, két szempontból.
Szeretem a kapros dolgokat és el se tudom képzelni, hogy lehet nem tömény 2-3 centi vastag kapor. Kész...:D Nagyon fantáziátlan vagyok. :)
Nem feltétlenül, nekem van egy receptem, ami kimondottan sós kapros, de nem tömény és finom nagyon.
Megkeresem ha gondoljátok és felteszem a receptekhez.
Hát simán töményen kaprot nem lehet semmibe se tenni.
Pl. a vargabélesben van cérnapetélt, na most ha azzel vegyíted (és persze nem édesíted) akkor már nem is kell bele túró se.
Csak simán kaporral valami megtölteni, szerintem az elég kemény lenne. Egy, mérhetelen sok kapor kellene, kettő: nagyon durván erős íze lenne, ehetetlen.
Én csak a kapros-túrós bélest ismerem. :)
Ha csak kaporral szeretnéd, akkor kihagyod belőle a túrót. ;)
Kapros-túrós béles
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 4 dkg vaj, 1 dkg glukonon, 1,5 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dkg élesztő, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só
a töltelékhez: 25 dkg túró, 1 dl tejföl, 3 dkg liszt, 2 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 tojás, 1 csokor friss kapor
Az élesztőt kevés tejjel simára keverjük, és meleg helyen felfuttatjuk. A maradék tejben feloldjuk a vajat, és a glukonont, a tojássárgákat és a sót, valamint a felmelegített élesztőt. Ezután adjuk hozzá a lisztet, jól kidolgozzuk, és 10-15 percig kelesztjük. A tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és egy közepes tepsit kibélelünk vele.
Az áttört túrót tejföllel, a tojássárgákkal meg a glukononnal habosra keverjük, a tésztára simítjuk, majd az apróra vágott, vajban megpirított kaporral megszórjuk. A visszamaradt tésztát 1 cm széles csíkokban a tetejére fektetjük. Tojással megkenjük. 180 fokon pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 1630 kJ/385 kcal
Fehérje: 12,0 g, zsír: 21,0 g, szénhidrát: 80,0 g
Ez bizony igaz, hiszen a többi zöldfűszert is hasonlóan használom, de látod, nem mindig jut eszébe az embernek a legkézenfekvőbb.
Egy biztos, ha vajon párolod kicsit, finomabb mint az olaj, vagy zsír.
www.konyhamester.hu
Itt túrós béles néven keresd.
Nemrég csináltam, nem volt rossz:)))
Ő, simán a kapros bélest kérte, túróról nem volt szó. Az másik eset. Az előző sós, a túrós az én ismeretemben édes.
Te hogy ismered?
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Pelenkatorta! - Hogyan kell elkészíteni?
- Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát?
- Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt?
- Van itt műkörmös szakember? Elmagyaráznád nekem kérlek, hogy hogyan kell elkészíteni és mit kell vennem ehhez a körömhöz? (kép van)