Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Helyi érzéstelenítéses Loop (LEEP) konizációval kapcsolatos tapasztalatok? fórum

Helyi érzéstelenítéses Loop (LEEP) konizációval kapcsolatos tapasztalatok? (beszélgetés)

2023. márc. 24. 14:23
Szerintetek a hasi görcs meddig normalis? Igazából még csak 5 óra telt el a műtét óta de ez kis műtétnek számít...
2023. márc. 24. 13:07
Ma volt a beavatkozás a tűszúrás kegyetlen rossz, illetve nekem azért eléggé vannak menstruációs jellegű görcsös fájdalmaim.. Idáig minimális vérzés. Orvos azt mondta ha bő vérzés van, az nem jó. De valakinek meg hasi fájdalom sem volt.. Bár ahogy matattak bennem, feszegettek, persze hogy faj
18. 8c936677ff (válaszként erre: 17. - Tütisz71)
2022. jún. 17. 10:16

Nagyon szépen köszönöm. Rám férne.

Te pedig gyógyulj meg, minél hamarabb.

17. Tütisz71 (válaszként erre: 15. - 8c936677ff)
2022. jún. 17. 09:17
Ne izgulj, biztos rendben lesz minden! Kívánom, hogy találj egy olyan orvost, akiben teljes mértékben megbízol!
16. 8c936677ff (válaszként erre: 15. - 8c936677ff)
2022. jún. 16. 19:12
Ja, és van egy hatalmas mêhszájsebem is. Azt le kell majd égetni. Abba beleegyeztem.
15. 8c936677ff (válaszként erre: 14. - Tütisz71)
2022. jún. 16. 19:01

Nekem ASC-US metapasia volt a leletemen. Ritka szénhidrát anyagcsere beteg vagyok, ezért nem lehet altatni. Elvileg elmúlhat magától is. Most kúpozok. Kértem egy orvosi másodvéleményt. Ott azt mondták, hogy mivel ez nem neoplasztikus elváltozás,akár el is múlhat. A HPV negetív lett minden törzsre. Hormonális vagy gyulladásos elváltozásnak gondolják.

Kérdeztem, hogy akkor miért akarták műteni. Azt válaszolták, hogy hiába nem daganat vagy azt megelőző állapot, ha a méhnyak kenet kóros, akkor "lelökik". Ez a magyar protokoll. Találtam egy másik dokit, aki megpróbálja helyileg kikezelni.

Minden fűszálba kapaszkodok. Próbálok hinni, hogy lesz még jobb.

14. Tütisz71 (válaszként erre: 13. - 8c936677ff)
2022. jún. 16. 17:52
A helyi érzéstelenítéssel se lett volna problémám. Nálam nem volt ilyen opció, hogy nem csináltatom meg, mert nem szeretném, ha daganat lenne. A rákszűrésem P4 kóros sejtek,igy is nagyon félek, hogy minden rendben lesz-e. A járás az csak a tegnapi napra vonatkozott, ahogy a pisilés is, nyilván ott a beavatkozás helye meg csak friss volt, meg az a gezdarab ami benn volt éjszaka. De mondom mára már alig maradt valami, nem mondom, hogy minden a régi, próbálok egesz nap pihenni, ami nehezen megy, de muszáj, mert nem szeretnék erősen vérezni és visszakerülni a kórházba.Emelnem meg hajolnom nem kene, bár én hajolgattam ma is😀 A doki azt mondta ezt a hetet bírjam ki feltétlen és csak a pihenésre összpontosítsak.
13. 8c936677ff (válaszként erre: 12. - Tütisz71)
2022. jún. 16. 15:31

Uhh. Köszönöm az infót. Nem bántam, hogy nem csinàltattam meg. Én nem vagyok altatható, helyi érzéstelenítésben lett volna, nem kórházban, hanem magánrendelőben Debrecenben.

Azt megkérdeztem, hogy miért nem tudtál pisilni és járni?

12. Tütisz71 (válaszként erre: 11. - 8c936677ff)
2022. jún. 16. 13:08
Szia!A műtét rendben volt, a szövettan eredménye 2 hét múlva lesz meg. Reggel 7-re mentem a kórházba, 13 órakor vittek el, nagyon sok műtét volt aznap. 2 előtt már visszavittek, nem is aludtam vissza, nagyon kevés altató dózist kaptam. Aznap semmi gond nem volt, csak a pisilés ment nehezen, de le is tudtam este tusolni. Másnap reggel jött a dokim, kihúzott valami nagy gezdarabot belőlem, na mondom, ezért nem ment a wc-zés rendesen. Nem sokkal ezután haza is jöhettem, azt mondta az orvos, a héten tényleg ne csinaljak semmit, csakis pihenjek.Vérzésem szinte semmi, csak amikor a wc- n vagyok, olyankor. Ezt a hetet meg a jövő hetet itthon töltöm aztán megkérdezem az orvost, úgyis hívni fogom az eredmény miatt. Összességében a tegnapi nap volt a legkellemetlenebb, mikor kijöttem a kocsiig is alig bírtam vánszorogni, még az ülés is nehezen ment. Ma már semmi problémám, rendesen megy minden a wc- n is.😉😀
11. 8c936677ff (válaszként erre: 10. - Tütisz71)
2022. jún. 15. 11:34

Én nyitottam a topikot. Amikor megláttam, hogy írtál, visszaregisztráltam. Leírnád, a tapasztalataidat és azt, hogy meddig kell ágynyugalom?

Egy kicsit már megnyugodtam. Volt egy idegösszeomlásom, mert fóbiásan rettegek a műtétektől.

Köszönöm az infót, előre is!

10. Tütisz71 (válaszként erre: 9. - C78ff376cf)
2022. jún. 14. 15:17
Huha, nagyon sajnálom. Nekem éppen az előbb volt a beavatkozás, egyelőre minden oké.
2022. jún. 3. 12:56

Szia.

Visszautasítottam a beavatkozást. Nem csináltattam meg. Volt egy idegösszeomlásom és egy öngyilkossági kísérletem, annyira nem akartam, annyira féltem tőle

8. Tütisz71 (válaszként erre: 7. - C78ff376cf)
2022. jún. 1. 11:21
Szia! Hogy vagy? Gyorsan regenerálódtál? Én 2 hét múlva megyek, de nálam a vágás lesz valószínű, mert egy éjszakát benn kell maradnom, másnap hazaengednek. Annyira nem firtattam az orvost, miért nem a másik módszerrel csinálja, nem szeretik az orvosok ha a beteg okosnak, olvasottnak mutatja magát.Mondjuk nem is ecsetelte az eljárást egyáltalán. Azt mondta 2 hét szigorú ágyfekvés, utána még 2 hét, ha olyan a munkaköröm, hajolni, emelni nem lehet. Kicsit parázok, csak telne el ez a 2 hét.
7. c78ff376cf (válaszként erre: 6. - Alnisa)
2022. máj. 3. 11:49
Kb. ennyit mondott az orvos is, de ettől nem lettem okosabb. Azért köszönöm. A neten azt a pár sort, amit találtam, már mindent elolvastam.
2022. máj. 3. 11:44
5. c78ff376cf (válaszként erre: 4. - Libikóka)
2022. máj. 3. 10:33
Köszönöm. Elvileg egy csütörtöki napon fognak műteni. Kedden már mennem kellene dolgozni. Az orvos semmit nem mondott erre, csak annyit, hogy ezt a háziorvosommal beszéljem meg. Megkérdeztem tőle, de nem ismeri ezt a fajta beavatkozást, csak a kórházi altatásos, hagyományos, késsel vágósat. Az egy hónap. Ennyit mondott. Anyukámnak is olyan volt még 2004-ben. Altatták, sokáig volt kórházban. Gondolom, ez már nem olyan lesz, ha nem is kell bent maradni egy percet sem utána, és nem is altatnak.
4. libikóka (válaszként erre: 3. - C78ff376cf)
2022. máj. 3. 10:06
Dehogy:))Annyi nem lesz.
3. c78ff376cf (válaszként erre: 2. - Libikóka)
2022. máj. 3. 10:01
Körülbelül mennyi táppénzre számíthatok? Hetek vagy egy hónap esetén elveszítem az állásomat. :(
2. libikóka (válaszként erre: 1. - C78ff376cf)
2022. máj. 3. 09:46

Nem kérdeztél butaságokat.

Nem fájdalmas,el tudod látni a napi teendőket,nem súlyos műtét,nincs utána fájdalom.

A többi kérdére az orvos fog válaszolni,,csak kérdezd meg.

Nyugalom:))Rendben leszel:))

2022. máj. 3. 09:37

Helyi érzéstelenítésben végzett Loop vagy más néven LEEP konizációval kapcsolatban szeretnék egy pár dolgot kérdezni olyan hölegyktől, akik már átestek rajta.

Mennyire fájdalmas maga a beavatkozás?

Utána mekkora fájdalomra számíthatok? (Nagyon ritkan szedek fájdalomcsillapítót.)

Meddig szoktak táppénzen lenni utána? Ülő munkát végzek, viszont tömeközlekedem.

A táppénzes időszak alatt elláthatom a napi tendőimet? Pl: mosogatás, teregetés, boltba menni alapvető dolgokért?

Mennyire számít nagy vagy súlyos műtétnek?

Okoz maradandó károsodást? (Gyermekvállalás,szex, visszaesés)

Helyi érzéstelenítésben lesz, azt mondták, utána rögtön haza lelet menni.

Egyedül élek, nem baj, ha miután hazamentem már nem felügyel rám senki?

Elnézést kérek, ha butaságokat kérdeztem.

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook