Házvásárlás vagy felújítás? (beszélgetés)
Én tuti nem lennék adóstárs a babaváró hitelben + másikban se és költeném egy házra úgy, hogy nincs tulajdonjogviszonyom a házban.
50-60 nm elég kicsi, persze viszonyítás kérdése.
Az a legtisztább, ha 2-en vesztek valamit, 2-en lesztek tulajdonosok és kész.
Hát elég magas a járulékuk, az igaz.
Meg hát az "előbb utóbb " teória sem jó. Hiába lakatlan egy lakás, mondjuk egy társasházban, közös költség azért van. Ezt fizetni nem túl lélekemelő egy-két éven keresztül. A másik fele, ha olcsóbb az eladási ár, akkor abból a kevesebb pénzből egy-két év alatt simán vissza lehet hozni az árkülönbséget. Persze ez csak akkor megy, ha már megvan a tőke. Nyilván, ha az eladónak egy újabb ingatlanra kell a pénz, akkor ez nem működik.
Szerintem hazabeszélnek. Nekik nem az a lényeg, hogy drágán adjanak el néhány ingatlant, hanem az, hogy sokat adjanak el és inkább olcsóbban, hiszen a jutalékuk elég magas. Ha abból mondjuk 15%-kal kevesebbet tesznek zsebre, még mindig megéri.
Nekem azt mondta az ingatlanos, hogy ez sem igaz, nem mindenhol van recesszió, igenis adnak el házakat, lakásokat, csak nem mindegy hol. Van amelyik kerület most áll, van amelyik fut. A fene sem tudja, hogy van ez. Mindenesetre valahol élni, lakni kell. Előbb utóbb elmegy minden. Én pont a belvárosról hallottam, hogy pang.
Lehetséges. De akkor miért példálóztál a 29. hozzászólásodban?
A II. kerületben meg még magasabbak. Tudtad?
Nálunk pedig úgy veszik a házakat, mintha ingyen osztogatnák őket.
Egy 30-40 éves panelben lévő 40-45 nm-es lakást valószínűleg nem lehet ennyiért eladni.
Egy kertvárosi, pár éve éve épült kevés lakású társasházban ennél magasabbak az árak.
Ezek nagyon furcsa dolgok. A napokban olvastam egy ingatlanos véleményét, miszerint most éppen recesszió van és lesz ebben az évben az ingatlanpiacon. Ehhez képest látni ilyet is, meg olyat is. Nyilván a belvárosi lakások ára nem fog csökkenni. A budai családi házas övezetnek minden egyes új ház elkészülte után megy fel az ára 5...10%-ot. A budapest keleti agglomerációjában szintén rendesen nőnek az árak, persze vásárló nincs...
Én meg ott nőttem fel, a fiam is ott született. Biztos van 27-ért 40...45nm-es csak azt nem tudják eladni. Én is most csökkentettem az áron 2 millát, igy lett 27.
Kicsit off, de megjegyzem.
Pl. nálunk a legújabb adatok szerint, Novemberben 8,6 %-al mentek fel a ház árak.
Én meg huszonéve Zuglóban lakom.
Tudom, mennyiért árulják az ingatlanokat, és azt is, hogy mennyiért tudják eladni.
Én a saját tulajdonomat árulom. Hidd el, pontosan tudom mennyiért árulom...
Laktam anyóséknál, hozzá építettünk a házhoz, elváltunk, a részem még a mai napig nem kaptam meg. Soha a büdös életben még egyszer ilyenbe nem mennék bele. Jelenleg a lakásunkban élünk, falusi csok-kal vettünk házat, azt újítjuk fel. Az is csak a miénk lesz
Persze tudom falusi csok, meg ilyen-olyan hitel.
De a bank vizsgálja a hitelképességet, és nem biztos, hogy ezt mind megkapják
Babaváró hitel 10 millió. Nem tudom ebből, hol vesz házat, ahol munkalehetőség is van.
Felújításra utólag adnak max. 3 milliót, ha előtte 6 milliót már kifizettél.
Igen olvastam. De azt írta, hogy ez 50-60 négyzetméter lenne. Felvesznek 10 millió hitelt, abból vesznek egy házat vidéken, 20 millióból meg gyönyörűen fel lehet újítani, és mégsem 50-60 négyzetméter.
Helyileg hol van ez az ingatlan?
Semmiképp nem mennék bele, hogy a szülőkkel közös házban legyen a lakásunk.
Ha esetleg válásra kerül a sor, neked kell elmenned.
Itt nem felújításról van szó, hanem egy új építéséről a már meglévőre.
Zuglóban 27 milláért max egy felújítandó 40-45 nm-es lakást kapsz.
Az összeköltözésben egyetértünk.
Újat, újat!! Egy lakást és egy házat újítottunk az utóbbi időben, a barátnőmék szintén egy házat, az idegeink totál kikészültek a "szakemberektől", kb. a háromszorosába került mint amiről a tervek szóltak, és a végén elzavartuk az iparost, hogy kösz, majd befejezzük.
Megfogadtuk mindannyian, hogy sooooooooooooooooha többé felújítás! :P
20 millió forintból ennek a dupláját, de legalább egy 100 négyzetméteres házat fel lehet újítani. Anyós após nyakára költözni? Nincs az a pénz, nincs az az isten! Onnantól nem lenne nyugtotok soha, az szinte fix, hogy válással végződne. Közös lónak túrós a háta, ezt tartsd szem előtt. Saját házat vegyetek, ami tisztán csak a tiétek.
Semmiképp nem költöznék anyósékhoz, csakis külön tulajdon, mint, ahogy előttem többen leírták. Ennyi pénzért vagy vidéken ház, vagy hitelt felvenni és Bp-en lakás. És fele-fele. Ez nem kérdés. Mi az, hogy a párod hallani sem akar róla? Ezt sürgősen tisztázzátok, mert nagyon nem jó szaga van. Most kezditek az életeteket és jön a gyerek. Nehogy már egyedül ő döntsön. Te meg hallani sem akarsz 20 milláért anyós, após feje felett. 2 milláért sem:)
Félreértettél,én kb ugyanezt írtam neki .CSak ez a pofáncsapós stílus nem biztos hogy kell neki.Felnőtt nő normális kérdéssel .
Vigyázzatok a szülői házra ráköltéssel, mert annak költségeit igazolni kell tudni, ha hagyatéki eljárásra kerül sor. Kellemetlen lenne, ha a felújítás terheit ti viselitek, de az ingatlan értéke egyformán osztódna.
Jobb a saját tulajdon.
Tapintat?Ha több milliót bukik majd az évek során majd ne sírjon.Röviden ennyi.
Szép a szerelem,de nem kell naívnak sem lenni.
Most indulnak ÚJ életbe ,babával.Kis tapintat lehet jobban esne Neki:)
További ajánlott fórumok: