Házfelújítás - villanyszerelés új bekötés vagy nem? (beszélgetős fórum)
Nekünk is az épitkezéshez kellett! Azzal épitkeztünk, sőt, már be is költöztünk. Lassan intézzük majd a véglegest, de nekünk geo áram is lesz, az még bonyolitja majd egy kicsit :)
Sok sikert!
Van egy villanyszerelő szakmai fórum, oda érdemes feltenni a kérdést.
Csak azt üsd a goo..ba, hogy villanyszerelő szakmai fórum.
Ja, hivatalosan 6 hónap most az új bekötés ideje.
Nem tudom, a visszakötés hogy megy, de az új bekötés egy vicc. Rossz vicc.
Mi most köttettünk be a telekre áramot újonnan. Úgy tudom, új bekötésnél már csak földkábel van, tehát ha új bekötésen gondolkodsz, erre kérdezz rá, ez földmunkával is jár a pénz mellett.
Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy az igényléstől számítva 10 hónap volt, amíg bekötötték... Elnéztek ezt azt, elfelejtették, az ELMŰ visszavette magához a bekötéseket a nemtudomkitől stb.
A légvezeték visszakötése egy éven belül valóban ingyenes.
A szerelő azért erősködik, mert az neki munkát, így pénzt jelent, neked meg 6 számjegyű kiadást.
A 16-ról 32 amperre bővítésnél csúszhat be a gikszer: ha fázisváltás kell, pl. most csak egy van, s ti hármat akartok, vagy a mérő műszaki állapota nem engedi meg a bővítést. Akkor nem tudjátok megúszni az új, szabványos mérő telepítését, ami most kb. 100-180 ezer Ft lehet.
Szia!
Köszi a linket.Már több napja keresgélek a neten, de erre nem találtam rá.
Akarja alatt azt értem, h nem lehet ebből az irányból eltántorítani, mindenképpen ezt súlykolja, h az lesz a jó, és így járok jobban.Ezért szerettem volna tudni, h miért is.Magyarázta ő nekem, h akkor a légkábel ingyenes, meg még sok mást is, de lehet én vagyok a nagyon szőke, de nem igazán értettem.
Most már látom, h ha új bekötés, akkor műanyag szekrény stb, de mivel 1 éven belül van, így visszakötnék a régi óratáblába is az áramot, tehát spórolnék minimum 100E Ft-ot.De miután amperbővítés is lenne (jeleneg 16A, de 32A kellene), akkor vajon előírják e az új mérőhelyet?
Na még keresgélek 1 kicsit
Szia!
Mi az, hogy " a villanyszerelő AKARJA(!) az új bekötés kérését.
Mi köze hozzá? Végezze el a munkáját, adja át a szükséges papírokat és mehet a ...
A szolgáltató viszaköti az áramot - valamennyi díjért - és a meglévő óraállástól indulhatsz "tiszta lappal".
... és még néhány infó: [link]