Házrész megvásárlása családtagtól (beszélgetés)
Fordíts egyet a dolgokon, mielőtt a hitelt felvennéd!
Mondd a mamának, adja el a házat akinek akarja, és te kéred az árából a téged megillető 3,0 milliót, szó szerint Három millió forintot!!!!
Rögtön tudni fogja, hogy ma már nem ér annyit az a ház!!!!
Légy észnél, tudom, hogy most nehéz helyzetben vagy, de éppen ezért ne hozz rossz döntést, melynek nyomán még nehezebb helyzetbe kerülhetsz!!!!
Szomorú, hogy anyukád nem segít Neked. Szerintem is inkább béreld te az albérlők helyett a lakást.
Egy gyermekkel nehéz kölcsönt visszafizetni. Én csak tudom!
mi lenne, ha az albérlők által adott összeg ráeső részét továbbra is odaadnád anyukádnak?
mintegy bérelve tőle az ő részét a házban?
de attól tartok, anyukád egyáltalán nem akar Neked segíteni, sőt, inkább keresztbe akar Neked tenni
Az is kérdés, hogy amit az albérlők eddig fizettek, azt a pénzt osztottátok tulajdon-hányad arányában, vagy eddig azt az összeget teljes egészében anyud rakta el????
Mert gyakorlatilag annak az összegnek 1/3-a téged, a következő 1/3-ad része anyudat illette (volna) meg anyudat, és a többi a nagybátyádat.
Szóval mekkora összegtől esik el havonta anyud, ha a bérlők kiköltöznek???? Esetleg a továbbiakban azt az összeget te is részére felajálhatnád????
Szia, több dolgot kérdezel egyszerre.
1., a legkevesebb gond az albérlőkkel van, az Ő albérleti szerződésük bármikor felmondható, bármelyik részről.
2., ez a bonyolultabb. mert itt sok kérdés felmerül.
a., mennyit ér az ingatlan? hiszen ez alapján kell kifizetned anyádat.
b., én csak akkor választanám ezt a megoldást ha 1/1 arányban (tehát 100%-ban) a Tied lesz az ingatlan (tehát a nagybátyádat is javaslom kifizetni, csak így lesznek tiszták a tulajdoni viszonyok).
c., amíg ingatlan értékbecslő nem állapított meg hivatalos ház értéket, addig az általad említett 3 millió csak egy fiktív szám (mert lehet hogy csak 1, de lehet hogy 5 millió az 1/3 értéke).
d., az hogy zsbből ki tudod-e őket fizeni vagy hogy hitelképes vagy-e egyáltalán, ezt meg Te illetve a hitelező Bank tudja megmondani...
ha van kérdésed, privibe írjál nyugodtan! :-)