Házi krémes krémpor (beszélgetés)
Köszi, akkor egy gonddal kevesebb, nem próbálom úgy ki, jó, hogy megírtad:)
(Más bajom nem is lenne, csak nekem így nagyon édes viszont.)
Tényleg isteni, és nincs mű íze egyáltalán. (Bevallom, a mű íz lehetőségétől féltem, nem is akartam elhinni, de ma tettem egy próbát, elkészítettem). Annyit "csaltam", hogy egy citrom héját belereszeltem, isteni finom lett.
Viszont édesebb íze lett, mint amikor házilag készítem. (Most arra gondoltam, ha két decivel több tejet adnék hozzá (vagy ne adj Isten vizet), akkor is tartaná-e az állagát.
Én szeretem.
Évekig kínlódtam a krémmel, sosem sikerült jól.
Ez így egyszerű és biztos. És nincs mű íze.
Képviselőfánkba is jó. Elég hamar "köt" :)
Marlenka: a krémpor és ugyanezen márka tésztapora! is gluténmentes. Néha akciós a 3 betűs magyar élelmiszerboltban.
Én kipróbáltam, férjem születésnapjára készítettem. Tökéletesen elégedett vagyok vele. Egyöntetűen gyönyörű, sima krémet kapunk, nem kell félni attól, hogy elrontjuk.
Mert ha én magam készítem, bizony már előfordult, hogy a gőz felett vert tojásfehérjét túl sokáig vertem erős gőzön, vagy vékony volt az edény fala, nem tudom, de zárványos lett a krém.
Így legalább nincs kockázat. Ami még pozitívuma, hogy nem émelyítően édes.
Nálunk a krémes inkább lapos sütemény, nem szoktam magasat csinálni. Így ezt a mennyiséget (1 cs. krém, 9 dl tej) 50 dkg leveles tésztához használtam fel, és így 2 nagyobb, hagyományos gáztepsi méretű lapot nyújtottam. Kicsit összeugrott sülés közben, de még így is kiad egy méretes fémtálcányi mennyiséget.:-))
További ajánlott fórumok:
- Új kapcsolatba vagyok a párom kérte hogy legyen valami krémes süti karácsonyra. Semmi ötletem sincs, van valakinek valami jó ötlete?
- Tudtok ajánlani nem túl drága, krémes állagú tusfürdőt?
- Miért kell a mézes krémes tésztáját a sütő hátlapján sütni?
- Mitől lesz olyan finom krémes a paradicsom leves?
- Hogyan kell olvasztott fehércsokit krémessé SŰRÍTENI? Ha valaki tudja írja le gyorsan!
- Igazán finom házi krémes hol kapható Budapesten?