Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell olvasztott fehércsokit krémessé SŰRÍTENI? Ha valaki tudja írja le gyorsan! fórum

Hogyan kell olvasztott fehércsokit krémessé SŰRÍTENI? Ha valaki tudja írja le gyorsan! (tudásbázis)


22. Diilke (válaszként erre: 21. - Salabakter)
2011. aug. 24. 20:21
a zselatin nem csak hirtelen tanácsként jött fel? amúgy a lényeg, hogy sikerült a torta, nem? :)) ha már tortakrémeknél tartunk, tudtok valami finom kókuszos krémet esetleg? holnap én is sütnék, de még nem tudom milyen krémmel legyen a torta töltve :)
21. salabakter (válaszként erre: 19. - Dodóka4)
2011. aug. 24. 20:14

A járatos,meg a hozzáértés két különböző fogalom:))vagy dolog:))


Egyébként a szót te használtad! (hányás)Bocsi

De azért áruld már el,azt hol tanítják,hogy egy olyan krémbe,amiben tejföl(!)meg vaj,meg porcukor van,zselatin kell?

20. salabakter (válaszként erre: 18. - Kisj)
2011. aug. 24. 20:08
Nem baj,nekem nagyonis bevált:))
2011. aug. 24. 18:57
Sziasztok! már megoldottam a problémát. én is járatos vagyok a konyhában főleg sütés terén, és amit leirtam az a csokitorta krémje, és rendes keserű csokival isteni finom lett. DE még fehércsokival nem dolgoztam. Nem kutyulék, csak azért lettem ideges, mert ajándékba lesz. betettem a mélyhűtőbe fél órára, és rendesen, szépen kenhető lett. a hányás szót pedig csak túlozva gondoltam, mert alulról kilátszódott a csokis alap, és mikor lefolyt vékonyan a fehércsoki, akkor ronda volt, de mostmár tökéletesen befedi.nem kutyulék..köszönöm aki segitett:)vagy próbált
18. kisj
2011. aug. 24. 18:19
Ezzel a recepttel valami nincs rendben. Legalábbis amit leírtál belőle, az nem ad optimizmusra okot.
2011. aug. 24. 17:42

Megmondom nektek őszintén,ilyen kutyulékról még a 45 év alatt sem hallottam.Olyan egyszerű krém,mint a pofon,ha egy-két tábla olvasztott csokit(fehéret is)belekevertek 1/2liter jó habbá vert bianca,vagy hulala tejszínbe,persze már nem melegen,isteni finom,jó állagú krém lesz.Ezek a tejszínek édesek,de aki édesebben szereti,a fekete csokishoz tehet porcukrot,bár én nem tennék.Nekem ez soha nem volt hányadék állagú:))

Ebbe soha nem kell zselatin,pláne keményítő!!!Jujj:))

16. Diilke
2011. aug. 24. 17:17

egyébként honnan vetted ezt a receptet? nekem nem tűnik túl biztatónak. ilyen krémet még nem láttam, igaz hogy csak hobbi szinten, de sokat mozgok a konyhában.


remélem sikerült beszilárdítani, majd írd meg milyen lett. hajrá :)

2011. aug. 24. 17:02
Én is keményítővel próbálkoznék.
14. Diilke
2011. aug. 24. 17:00
szerintem is tedd hidegre, ott kenhető lesz a krém. csak vigyázz, nehogy túl kemény legyen ott meg! ha akkor sem jó, akkor tegyél bele keményítőt, az segít valamennyit az állagán.
2011. aug. 24. 16:57
+ tegyél bele még egy táblával ...:D
2011. aug. 24. 16:55
Irjal salabakternak, Ö ! cukrasz :)
2011. aug. 24. 16:51
zselatin vagy étkezési keményítő
10. nik84
2011. aug. 24. 16:50
azzal tuti megköt, csak kicsit nehéz eltalálni az arányt, én is így jártam hvégén :)
2011. aug. 24. 16:50
akkor ha a fagyó nem jön be, raknék bele egy kis zselatint
2011. aug. 24. 16:47
csak próbáltam rátenni
2011. aug. 24. 16:47
még nincs
2011. aug. 24. 16:43
már rajta van a tortán a krém?
2011. aug. 24. 16:42
fagyasztóba
2011. aug. 24. 16:42
köszi!!bedobtam a fagyb egy kicsit
2011. aug. 24. 16:38
Hidegre kell tenni akkor sűrűsödik meg!
2011. aug. 24. 16:37
Szóval akartam csinálni egy csokitortát, de most fehércsokiból lett volna úgy szól a sima csokihoz a krém: 20 dkg csoki+10 dkg vaj olvasztani, majd 1 és egy negyed deci tejföl bele+ 30 dkg porcukor. Mikor sima csokiból csináltam sikerült is, de fehérből nem annyira nem áll össze!folyik, mint..ráadásul úgy néz ki így a torta mintha lehányták volna!!!Légyszi segítsetek!!!!
2011. aug. 24. 16:34
SOS!!! Hogyan kell olvasztott fehércsokit krémessé SŰRÍTENI? Ha valaki tudja írja le gyorsan !!!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook