Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Házi kovászolt káposzta recept

Házi kovászolt káposzta recept

A Házi kovászolt káposzta hozzávalói:
1 nagyobb fejeskáposzta gyalulva

2 cs.friss kapor

1 hegyes zöld paprika

1 piros paradicsom

2 l víz

2 ek só

fokhagyma ízlés szerint

kovászos kenyér (nagyobb darab)

babérlevél

bors (egész)

köménymag


Házi kovászolt káposzta

A Házi kovászolt káposzta elkészítési módja:
Egy 5 litere üveg aljára tesszük a kaprot. Erre halmozzuk a legyalult káposztát.A káposzta közé fokhagyma gerezdeket rakunk és a zöldpaprikát valamint a paradicsomot.és a fűszereket. A vizet forraljuk fel a sóval kicsit hagyjuk hűlni majd öntsük a káposztára.a tetejére a kovászos szikkadt kenyér kerül. Lefedjük, az üveg tetejére egy tányért teszünk és kitesszük a napra,3-5 nap az érési idő.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A házi kovászolt káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook