Lucskoskáposzta recept

1 kisebb fejeskáposzta
60 dkg sertés hús
15 dkg rizs
1 nagyobb fej hagyma
1 lecsó paprika 1 paradicsom
pár szem köménymag( de el is hagyható)
1 kisebb db föstölt hús vagy csont
édesnemes paprika
só
tejföl
A Lucskoskáposzta elkészítési módja:
Én ugyan úgy készítem mint a székely káposztát, csak nem savanyú hanem gyalult, lesózott és kinyomkodott fejeskáposztából. Pörköltöt készítek amibe a füstölt húst rögtön bele is főzöm, amikor kb 1 órája fő beleteszem a káposztát és felengedem vízzel. Felforralom és kevéssel utánna a tisztított mosott rizst is hozzá teszem. Készre főzöm.
Izlés szerint lehet tejfölt tenni rá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 5arany9, 2008. szept. 25. 10:52
A lucskoskáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.