Havanese tartása kezdő gazdiknak (beszélgetés)
Akkor nekem extra ufó kutyám van,mert ha nincs lefárasztva,akor sem rongál,hiszen vannak saját játékai.
Pelenkára végezte a dolgát,míg nem lehetett levinni,utána simán leszokott róla,nem volt gond a szobatisztasággal.Minden csak nevelés kérdése.
Azzal viszont egyetértek,hogy jó minőségű kutyát,nehéz manapság venni,mert szörnyen túl vannak tenyésztve.Hiába a pedigré és a törzskönyv.Nem jelent semmit.
A bolognesek is nagyon édesek:)
Kibír akár 10 órát is pisilés nélkül? Én magamból indulok ki, én nem bírnám:D Nem akarom, hogy szegény tartogassa, nem tudom, hogy megy ez kutyáéknál:)
Én elég sokáig otthon tudnék lenni vele, az alatt akarom tanítgatni.
Jó, hogy Te is azt mondod, hogy nem bántja a bútorokat.
Nekünk bolognésünk van,ami hasonló márka. :D 2 hétig szoktattuk,vittük ide-oda,aztán már otthon volt egész napra egyedül,mikor dolgozni mentem.Jól bírja az egyedüllétet.A bútorokat nem bántotta,de pár converse cipőmnek búcsút inthettem. :D
Most már másfél éves és bírja egész nap.Reggel leviszem kétszer,meg este,mikor hazaérek.Csak addig használj pelenkát,míg nem szobatiszta,utána felesleges.
Sziasztok Gazdik,
májustól szeretnénk egy havanese kiskutyát a párommal. Én kiskorában otthon tudnék lenni vele, de fél-egy év után már egyedül lenne napi 8-10 órát.
Lakásban tartanánk a kutyát, és van jó pár kérdésünk, mielőtt belevágunk. -
- nem rágja/kaparja szét a bútorokat?
- bírja a napközbeni egyedüllétet?
- lehet úgy szoktatni, hogy a kutyapelusra és kint is elvégezze a dolgát? Amíg otthon leszek, nem gond naponta többször levinni, de amikor egyedül lesz, nem szeretném, hogy egész nap vissza kelljen tartania
- mire kell figyelni a vásárlásnál? A keret 40 ezer körül van