Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hát ennyi egy szülés!? fórum

Hát ennyi egy szülés!? (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hát ennyi egy szülés!?

23. BBZS (válaszként erre: 22. - Avatar Jazmin)
2010. ápr. 29. 14:04

Szia!

A terhesség minden szakának van szép és kevésbé kellemes része. Talán tényleg az eleje a legrosszabb, de aztán már azért törpülnek el a kellemetlenségek, mert érzed a babát, hogy tényleg ott van. Látod a hasad, megmozdul, olyan "kézzel foghatóvá" válik a dolog. Én most vagyok a második terhesség 37. hetében, és ráadásul abban a szerencsés helyzetben, hogy az egyiknél sem kínzott semmilyen rosszullét az elején. Más a két terhesség, ennek nehezebb most így a vége-felé, mint volt az első, de, hát most itt ugrál körülöttem egy majd 3 éves legényke. Szóval kitartást a terhességhez, élvezd a jó részeit, aztán már kevésbé fog feltűnni a rossz.

2010. ápr. 29. 07:41
Oriasi, hogy neked nem voltam fajdalmaid. Sajnos nem vagyunk egyformak. Nekem mar az elso trimeszter is nehez,allandoan egy a poci, bofizek. Persze, es hizok, mint a kismalac. Tudokoztam mar nehany szemelytol, de azt mondtak, hogy ok inkabb hanytan, nem is erzetek fajdalmat! Hat en is inkabb hanynek, minthogy gorcsoljon a pocim mint mensikor, vagy egjen belulrol, es kozben fazzak.De mindent egybevetve, megis orulok, hogy leirtad a tapasztalatod, mert remenyseggel tolt el, hatha csak az eleje ilyen rossz.
21. gabima (válaszként erre: 20. - 7e817c7f64)
2010. febr. 12. 13:59
Lehet, hogy furcsa, de így volt. Bealudtam, persze félálomba, hiszen éjjel volt, és nem voltak erősek a fájások, nem is gondoltam, hogy szülni fogok.
2010. febr. 12. 12:45

Én is gratulálok.

Bár igen furcsának találom, hogy két fájás között bealudtál. Meg egy, két dolgot.

2010. febr. 9. 18:24
Nagyon jó ilyen történetet olvasni.Azért azt is gondolom, hogy minden fájdalmat megér, úgyhogy mondhatnám, hogy teljesen mindegy fáj-e vagy sem.(azért egy kicsit irigykedem,ezért az élményért, bár a fájdalomra már 5 perc múlva sem emlékszik tisztán az ember)
18. FairyJ (válaszként erre: 16. - Gabima)
2010. febr. 9. 09:32
Húha:)
17. mandy (válaszként erre: 16. - Gabima)
2010. febr. 9. 08:51

Nem semmi :)

Akkor mi lesz a harmadiknál? Ő már hamarabb kibújik majd, mint ahogy megérzed az első fájást ;-)

16. gabima (válaszként erre: 13. - Kevian)
2010. febr. 9. 08:21

Nagyon jó, hogy leírtad a történetedet, mert sokan félnek a szüléstől. És fogadd meg az orvosod tanácsát, hogy időben indulj. Tapasztalat, én is majdnem otthon szültem a másodikat, pedig 5 percre lakunk a kórháztól. Babócám három héttel előbb jelentkezett, nem is gondoltam, hogy szülni fogok. Éjjel egykor éreztem kis fájdalmat, azután többször is, de közben mindig visszaaludtam, de automatikusan számoltam, hogy mennyi. A hatodiknál megnéztem az órát, láttam, hogy fél óra telt el. Na, akkor ijedtem meg, mert ezek szerint ötpercesek voltak. Rögtön indultunk a kőrházba, 1,40-kor ott voltunk, 1,50-kor kint volt a baba. Persze ügyeletes orvosnál, mert az enyém nem ért be. Az egész olyan gyorsan történt, hogy a 21 hónapos első babánkhoz nem volt idő senkit hívni, ő otthon a kiságyában átaludta az egészet. Persze a férjem fél órán belül otthon volt. Ha erre gondolok, azóta is kiráz a hideg, pedig az ágyában nem történhetett semmi baja, Szerencsére átaludta.

Jó egészséget és sok örömet kívánok a babádhoz.

15. Lilu83
2010. febr. 7. 12:26

Szia! Nekünk nincs még babánk, de már rajta vagyunk a témán,de nem jön össze a törpe olyan könnyen mint azt szeretnénk.Petefészek cisztám van a páromnak is kevés a sp....ja.Ő Clostylbegitet szed. De jó lenne ha nekem is ilyen simán menne majd minden.Szeritem sokan irigyelnek. Sok boldogságot kívánok a babához!

Szió!

14. FairyJ
2010. febr. 3. 12:50
Jaj de jó könnyű szülésekről olvasni:) Még én sem szültem, de szeretnék babát, viszont olyan történeteket mesélnek akik már szültek,hogy csak na...:S Na persze ez nem tántorított el attól ,hogy akarjak babát,de azért jó tudni,hogy van aki könnyebben szül.:) Minden babának, anyukának, és leendő anyukának minden jót:)
13. kevian
2010. febr. 3. 11:34

Mindenkinek köszönöm aki írt! A jókívánságokat külön is. :)

Mandy, a dokim azt mondta, a következő gyereknél, az első fájásnál induljak a kórházba, nehogy útközben szüljek majd meg. :)

Én harmadik gyerek vagyok anyukámnak, ő is azt mondta, hogy nagyon könnyen lettem. A fiúk már előttem kicsúszkálták... :)))

12. Re87
2010. febr. 3. 09:23
Gratulálok,igazán "jól sikerült" kis srác:).Engem 20:07kor vettek fel a kórházba(ekkor még én sem voltam biztos,hogy szülök,mert alig fájdogált) és 21:15-re kinn volt a babám:).Azt hiszem ezt nehéz űberelni:)!
11. mandy
2010. febr. 3. 08:11

Szia Kevian :)

Nagyon aranyos kis történet, jó hogy megosztottad velünk! Tényleg jó ilyet is olvasni a sok szülős-rémtörténet között.

Azt mondjuk nem értem, miért nem akarták, hogy anyukád ott lehessen, ha már apa nem lehetett ott.

De igazán ügyes vagy, hogy így helytálltál.

Még hozzátenném, hogy mindig az első szülés a legnehezebb, a második már sokkal könnyebb, a harmadik pedig már olyan gyorsan kicsusszan, hogy szinte észre sem veszed (tapasztalat) ;-)

Szóval szerencsés alkat vagy, ha már az első is ilyen könnyen született.

Jó egészséget Nektek :)

2010. febr. 3. 08:04

Kedves Kevian!

Gartulálok a kisfiadhoz, nagyon helyes:) kisember!

Kedves Simple! Kívánok Neked is komlikációmentes, kvés fájdalommal járó szülést! Nem biztos, hogy a strammságon múlik a kevés fájdalom:)

2010. febr. 3. 07:38

Kevian!

Gratulálok a babádhoz, és köszönöm hogy leírtad a születését, nagyon nagy örömmel olvastam! Jó látni, hogy vannak még stramm nők, akik nem életük legborzasztóbb élményeként mesélnek a szülésről. Bár én még szülés előtt állok, így nem tudom milyen, de gondolom hogy nem lehet olyan rémes, hisz eddig majdnem mindenki túlélte. Én így gondolkodom, akkor én miért ne élhetném túl? Remélem hogy én is mielőbb megtapasztalhatom milyen is ez, és a szüléssel kapcsolatban semmilyen félelmem sincs, inkább amiatt hogy majd egészséges legyen a baba. ez a legfőbb gondom, az már a legkevesebb hogyan szülöm majd meg. Szóval hiányzott már ide a te történeted, örülnék ha inkább ilyeneket olvashatnék még! Köszönöm neked, és nagyon sok boldogságot kívánok nektek na és persze egészséget!

2010. febr. 3. 07:32
Sziaszok.A 2. szülésem,nekem is nagyon könnyű volt,pedig ikreket szültem,spontán,semmi laca faca,pedig 4hónapot feküdtem bent velük a kórházban,különböző görcsök miatt.Éjjel 1-kor elfojt a Bazsikám magzatvize,a Tomikám még maradt volna,neki repesztették a burkot,rá 3 órára kezdődtek az igazi kemény fájások,de "csak "1 órán át ,mert 5óra 10,és 5óra 15-kor megszülettek a gyönyörű ikerfiaim.Nagyon gyorsan jöttek,a Tomi olyan volt,mint a szuperman,mert egyik keze kinyújtva volt a feje mellett amikor kibújt.És ahhoz képest,hogy 34-hétre születtek,elég nagyok voltak,pedig csak 9-kilót híztam a terhesség alatt,mert cukros lettem,és diéta.Így 2450 a Bazsi,és 2140 a Tomika,és 47-48cm-eresek voltak.2 évig szoptattam őket,és egy deka tápszer sem kellett nekik,és teljesen maguktól szoktak le a ciciről.Mivel 3 liter tejet termeltem egy nap így szépen megiperedtem,de megérte, mert sosem voltak betegek.Ja és az első fiam is sokáig cicizett,1.5 évig.Mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok.
2010. febr. 3. 07:30

Jó volt olvasni és visszagondolni az én kisfiam születésére. Ami érdekes, hogy ő is pontosan akkor született, mint a nagyapja és 90%-ban rá is hasonlít, kívül-belül. Nekünk az első fájástól 3,5 órára született, itthon, 4500 gr-al minden gond nélkül. 1,5 éves koráig szopizott, igazi vasgyúró.

További boldog anyaságot kívánok neked és minden anyukának!

2010. febr. 3. 06:53
Barbika, Moncsicsi, buhu bahu és HarciPuffancs! Nagyon szépen köszönöm nektek a jókívánságokat!!! Ha felébredt elmondom neki :)
2010. febr. 2. 21:48
Óriási gratuláció! :) Így lassan 23 évesen is nagyon jó olvasni a soraid! Sok sok örömmel teli percet, órát, napot, hetet, évet a Picivel! :D
2010. febr. 2. 21:40

Gratulalok, es nagyon orulok, hogy megosztottad velunk szulestortenetedet, nagyon jo ilyen konnyu szulesrol olvasni szules elott..:-)

Sok boldogsagot nektek!

2010. febr. 2. 21:09

Boldog születésnapot és gondtalan, egészséges gyermekkort nektek! És ha terveztek kistesót, akkor ugyanilyen gondtalan terhességet, problémamentes szülést kívánok nektek!

:))

2010. febr. 2. 21:06
Boldog szülinapot kívánok a drága kisfiatoknak:-)))
2010. febr. 2. 21:03
Készülök régen már, hogy leírjam, én hogyan éltem meg a szülést. Szinte biztos voltam benne, mikor érkezik. Négy időpontom is volt, mindenki más mondott. Végül aztán az általam kiírt időpontban érkezett meg...

Ugrás a teljes írásra: Hát ennyi egy szülés!?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook