Mennyi a súlyfelesleged szülés után? És hogy szabadulsz meg tőle? (beszélgetés)
20 kilóval vagyok kevesebb,mint amennyivel teherbe estem.
Pedig a kisfiam még nincs 15 hónapos sem.
Már egy deka sem.
Magától tűnt el. Csak szoptattam.
Mennyire hasznos a hullahopp?
Ez a címe.
Szia!
És te próbáltál tenni valamit, hogy lemenjen a hasad? Én már nagyon sok mindent de nem jött be eddig semmi. A doki azt mondta fel vagyok puffadva. Ennyi. Na de mitől, hisz szénsavasat egyáltalán nem is iszom, rendszeresen étkezem, napjába többször kevesebbet, bár nem diétás kajákat, de nem is zsírosokat. Vagy okozhatja a sok szénhidrát bevitel is?
Ja, látom, te budapesti vagy. Hát nálunk Makón aztán semmi nincs. Gyerekfelügyelet a legkevésbé. De nem panaszkodni akarok. Most ráálltam az itthoni tornára. A kupit lesz*rom, azt a pár percet magamra fordítom. Kidolgoztam magamnak egy rövid ezdéstervet, ami kb. mindent megmozgat. Kezdetnek jó lesz.
Írtam itt valakinek, hogy a babakocsis futást nem ajánlom. Na, most vettem egy új babakocsit, egy kisebbet, hát azzal a múltkor futottam kicsit, mert nyűgösködött a baba és sietni akartam. És tök jól lehetett vele futni. A másik kocsi nagyon nagy és nehezem mozdítható volt, azért voltam annyira ellene. Úgyhogy mostmár ez is egy lehetőség, bár futni nem nagyon szeretek. De ha valamit csinálni akarok, akkor valahogy meg kell oldani.
Nálunk is sokszor van így, főleg mostanában (lassan fél éve)mert vállalkozó és éjszaka is dolgozik, de késő délután mikor már nem telefonálnak rá és a kicsi elalszik, én elmegyek edzeni - így van lehetőségem rá. A bicikli hamar megedzi az izmokat, nekem sokkal-sokkal izmosabb lett a lábam mint előtte - tényleg használ.
Vannak olyan helyek ahol vigyáznak a gyerekre míg az anyuka erobikozik, ez nálunk is így van, csak sajnos olyankor nincs spinning mert a spinningteremben van a gyerekfelügyelet.. Nálatok nincs ilyen?
Szoptatás alatt nem jó izomlázig dolgozni, sem nagyon "ugrálós" mozgást végezni, mert csökkentheti a tejtermelést. Bár nem mindenkinél. Azt te látod, mennyire ugrálós a dvd-d, de ha most egy ideje nem csináltad, szerintem ne azzal kezdj. Bármit is tornázol, jól tartó melltartót viselj. Szerintem jók a szülés utáni tornák és a duci tornák, azok biztos nem nagyon ugrálósak.
Hát, szerintem konkrét diétát ne csinálj, inkább a sokat emlegetett életmódváltás lesz a megoldás. Tudod, csökkenteni vagy teljesen elhagyni az egyszerű szénhidrátokat, helyette mértékkel gyümölcscukor, teljeskiőrlésű pékáruk, barna rizs, magasabb szénhidráttartalmú gyümölcsök (ezek is inkább délelőtt), délután és este tejtermékek, húsok, zöldségek, alacsonyabb szénhidráttartalmú gyümik. Dióhéjban ennyi, kb. mint a Norbi programja, bár én a szénhidráttartalom mellett jobban figyelembe venném a termékek zsírtartalmát is, viszont pl. nem lennék annyira szigorú a banánnal, szőlővel (még ha magas is a cukortartalmuk).
További ajánlott fórumok:
- Szülés után újra csinosan
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- Szülés utáni depresszió 2014
- Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után??
- 15 kg súlyfelesleg leadása után, lehet még ehhez hasonló alakot elérni?
- Hogy érzitek magatokat a súlyfelesleg leadása után?