Te mennyi hálapénzt adtál a szülés után? (beszélgetés)
Én az első háromnál még eldönthettem,mennyit adok..90-es évek.
Aztán a 4.-nél már csak magánrendelő,havi 6-7000/alkalom,2000-ben+ a szülés,kb.55 ezer.
Na,ez már nem ment.
Ugyanabban a főv.intézményben terveztem szülni,az ügyeletesnél.
Aztán amikor a 35. hét környékén kiderült,faros marad a bébi,pánikba estem...
Nem vállalt el már szívesen senki!
Csütörtökön találkoztam végre egy orvossal,a 38. héten,péntek este elment a víz,szombat reggel császár....de addig én nagyon sokat sírtam....a pocakban egy egészséges baba,és senki nem akar segíteni,hogy rendben jöhessen a világra.
Elmeséltem császár után a kanosszajárásom történetét a dokinak,azt mondta,ne adjak semmit,tényleg.Szerény,kedves,alázatos volt,és megértő.Amúgy tanár úr,idősebb doki.
Nem sokat adtam,de adtam,és tényleg hálából!Megköszönte,és onnantól mosolyogni is tudtam.
Már az se volt érdekes,hogy 3 lány után a 4. is az lett...!Végig nem látszott,fiúban bíztunk.
Sziasztok!
Első babánkat várjuk, és borzasztóan érdekelne, hogy mennyit illik manapság a debreceni Klinikán adni a szülésért!? Magánba járok, fogadott orvoshoz! Köszönöm a segítséget!
Én most várom az első babám, az én orvosom egy aranyember...aki csak a munkájának él, vidéki, tehát nem egy fővárosi orvosról beszélek...kiskórházban dolgozik, május1től bezár a kórház...ez már a második kórház amit bezárnak a feje fölött...borzasztóan el van keseredve, több mint 30 éve dolgozik a szakmájában, egy használt németországból behozott autóval jár, éjjel-nappal elérhető...a családjával idén voltak 8 év után együtt nyaralni (7 napra mentek egy törökországba, egy snassz helyre), abszolút lelkiismeretes, és az az igazi orvos tudjátok aki, tényleg hivatásból és szeretetből csinálja amit csinál...
Ő mondta, hogy irdatlan megalázó a hála pénz, de osztályvezető főorvosként 137 ezer ft a fizetése...és 0-24-ben dolgozik...soha nem kér x pénzt a szülésért...ha kap pironkodva elteszi...és még ő érzi magát szarul...ráadásul vidéken 20-30 ezret adnak egy szülésért...itt pesten ahogy hallom a 100.000et is eléri...
nem kell,és nem is szabad általánosítani...gondolkodjon el az aki, "betiltaná" a hála pénz, hogy valóban 137 ezret érdemel egy ORVOS??????10 évet tanul, és egész életén keresztül folyamatosan képezni kell magát,és főleg egy szülész-nőgyógyász, nem egy hanem KÉT EMBER életéért felel!!!Jézusom...én pont emiatt, amennyit csak TUDOK annyit fogok neki adni!!!ÉS még így is kevés lesz a gyermekem életéért és az enyéméért cserébe!!!!!!!EZ MEGFIZETHETETLEN!!!!
Ez nem kifogás, mindenki azt csinál amit akar, aki ad ad, aki nem nem.
Én csak a saját véleményem írtam le.
De aki már esett át vetélésen, meg küszködik a gyerekéért az szerintem más véleményen van!
1.szülés:0 forint
2.szülés:0 forint
Ugyan olyan munkájuk van,mint nekem,vagy nektek.Szerintem nektek sem fizetnek pluszba,mert megcsináltad azt,amiért egyébként is megkapod a pénzed.Nekik ez a szakmájuk,erre tettek esküt,megkapják a fizetésük.Nekem sem adtak soha hála pénzt,mert bementem dolgozni és csináltam a munkám.
Teljes mértékben egyetértek!! Nehezen jött össze és tényleg egy hajszálon múlott, hogy megszületett a kislányom. Bizony, ha nincs az orvosom, vagy máshoz járok, akkor nem születik meg. Amikor már megvolt a picur, akkor mondta el az orvosom, hogy 2% esélyt nem adott, amikor 20hetesen kinyílt teljesen a méhszájam, 28 hetesen vakbélgyulladást kaptam, de Ő 100%-an megtett mindent. Végig asszisztálta a vakbélműtétem és vigyázott a babára.És mindezt úgy, hogy nem adtam pénzt neki a terhesség előtt, alatt sem. Csak amikor megszületett a kicsi, mert hálás voltam.
Egyébként én sem vagyok a pénz adogatás mellett.
Igen általában azok mondják, hogy senkinek nem kell adni akiknek könnyen ment a teherbe esés, volt egy könnyű terhessége és egy könnyű szülése. De ezzel nem akarok senkit megbántani. Mindenki annyit ad amennyit gondol.
Viszont ott van a másik oldal, aki nagyon nehezen esik teherbe, van egy nehéz terhessége, és egy nehéz szülése, vagy vannak olyanok is akiknek nem jön össze a baba, vagy csak sok várakozás után; na ezek a nők meg minden pénzt megadnának, csakhogy végre karjukban tarthassák csöppségüket!
Azon a szülészeten, ahol én is szültem, 10-20 ezret vissza is adnak a dokik..azzal a szöveggel, hogy "kösz, de ma már kávéztam". Így ennyit inkább nem adnak. Ezért most ott tartanak, ahogy hallom, hogy vagy ajándékkosár, vagy semmi a kisebb keresetűeknél.
Egyébként az első gyereknél még mi is meg tudtuk tenni, hogy fizetünk a szülésért, de ha második lenne már nem hiszem, hogy menne... :S
nekem is fogadott orvosom volt, 10ezer volt a magán, vagyis a 9hónap alatt beszedett már 90-et tőlem, mivel 4hetente jártam hozzá, így 50-et adtam a végén, hiába mondták, hogy a 10x-sét kell adni a magánnak...na persze...szerintem ez pofátlanság.
A hálapénznek meg akkor van értelme, ha valóban hálából adják, mert meg volt vele elégedve, de akkor annyit amennyit a pénztráca elbír ha az "csak" 10ezer akkor annyi, ha több akkor annyi, de az orvos meg örüljön hogy kap ennyit is, és ne ő mondja már meg mennyi a "hálapénz"...majd legközelebb a tanár is megmondja, hogy mennyibe kerül hogy megtanította a gyerekeinket olvasni...és köszöni a virágcsokrot, de azt nem kéri...pedig azt is hálából adják(már aki), nem?
dehogynem,de az a nem mindegy,hogy hogyan :)
az én gátvarrásomnak pl. a csodájára jártak és ez a nem mindegy! legalábbis szerintem :)
További ajánlott fórumok:
- Mennyi hálapénzt adtál/adnál egy szülésznőnek?
- Mostanában volt műtéted? Milyen és mennyi hálapénzt adtál?
- Szülés után a hálapénzt mikor szokás adni? Rögtön amikor még a kórházban vagy a babával, vagy elég a 6 hetes kontrolon?
- Mandulaműtét után mennyi hálapénzt illik adni választott orvosnak?
- Mennyi hálapénzt adja a dokinak a kisbabánk műtétje után?
- Baypass műtét! Mennyi hálapénzt adtál?