Mostanában volt műtéted? Milyen és mennyi hálapénzt adtál? (tudásbázis)
Ezt szinte mindenki tudja, de nem akarnak nekik normális fizetést adni, mert akkor eggyel kevesebb stadion épülne! :(
Akinek dolga azt nem érdekli.
Igen, mert eleve úgy állapították meg a fizetésüket, hogy majd a betegek eltartják őket,
meg a taxisokat, meg a pincéreket meg a kiket is??? :(
Én azt gondolom, hogy az orvosokat maguk a betegek "rontották el".
Amíg az egyik több 10 ezret, akár 100 ezreket kifizet, addig sokan csak ennek a töredékét vagy semmit nem tud adni. És elindult a lavina, tisztelet a kivételnek.
Széllel szemben nem p...ilünk, nem érdemes!
Majd jön egy új generáció, aki már nem teljesen ebben nő fel, na akkor majd!
Biztos ér, miért ne érne? Viszont fogalmam sincsen, hogy az mivel jár, szerencsére. Akkor mázlid van, ez tök jó!
Nekem epilepsziás a párom, heti szinten minimum egyszer vágódott el, illetve kisroham volt minden reggel, gyakran napközben is. Igazából minden szempontból kihatott az életére. Eljárt ő a kirendelt helyre amikor kellett, nem arról van szó, de csak felírták neki a szokásos receptet, és 5 perc múlva már kint is volt az ajtón túl....
Na látod, igaz az, hogy Mo. jobban teljesít!
A legkorruptabbak között vagyunk!
Nos, ez vastagon vesztegetés.
Ne csodálkozz, ha megjelenik nálad az NNI egysége és komolyabban érdeklődni kezd a leírtak felől ;)
A pajzsmirigy-alulműködés, mint életen át tartó betegség ér?
Ott sem adok, mégis normális az orvos.
Én ezt tudom... Meg is lepődtem ezen a fórumon! Akár egy NAV-os is kiírhatta volna.
A betegek egy része miatt is lehetetlen egyelőre kiiktatni.
Nem vagy különleges! :)
Szerintem azért más az, ha háziorvosról van szó, vagy egyetlen beavatkozásról. Én se adtam amikor pl. a lábamat gipeszelték.
Viszont, ha valami olyasmi betegséged lenne, amit egy életen át vinned kell a hátadon, és éveken át azzal szembesülnél, hogy teljesen lecarják mi van veled, akkor valószínűleg egy idő után Te is bármit megadnál egy olyan dokinak, akin látod, hogy érti a szakmáját, és amikor ott vagy maximális figyelemmel és törődéssel van feléd. Persze tudom én, hogy ez kellene legyen az alap felállás. De sajnos nem így van...
Nem kapok, viszont a munkám során nem is felelek emberi életekért, sorsokért.
Egyébként én sem értek ám egyet ezzel, de mégis, mi pl. adunk az orvosnak mégis. Bár itt műtétről szó sincsen, de a párom életminősége teljes mértékben az ő szakértelmének köszönhető.
Csak halkan jegyzem meg, momentán épp bűncselekmény a hálapénz adása és elfogadása.
Btk. 291.§
Csak hát mindenki leszarja....
Mindenkinek érdeke lenne kiirtani a hálapénz intézményét.
Utoljára császárom volt, nem adtam hálapénzt.
Sosem adok hálapénzt - pl. szakrendelésen, háziorvosnak és mégis normálisan bánnak velem.
Biztos én vagyok különleges.