Mennyi hálapénzt adtál/adnál egy szülésznőnek? (beszélgetés)
Nekem nagy mázlim volt-fogadott szülésznőm, orvosom volt-igaz a doki sztk-ban bonyolította a vizsgálataimat-de nem fogadott el pénzt-és nem is kért.Szüléskor ő is a szülésznő is bejött, pedig nem ügyeltek(de a kórház fizette a plussz munkájukat).
a szülésznő öt éve 10 vagy 15 ezret kapott tőlünk.Pedig nem kért.A dokiknál akkor is 70 körül mondták az átlagot-prof kapott 90 et.de ki mennyit bír adni.
Most akkor a fogadott orvosnődről van szó?!
Vagy arról aki nem fogadott de melletted van,ha az orvosnőd nincsen melletted....???
Mert ha fogadott orvosnő akkor más,ott megbeszélés által is mehet,vagy éppen megkérdezel a kórházban másokat,mégis ki mennyit adott,és az alapján...
Ha viszont egy szülésznő ott aki nem fogadott,akkor 20-30-
A 2 fórum összevolnásra került, én az eredetire fórum feltett kérdésére írtam ami így szól Mennyi hálapénzt adtál/adnál egy szülésznőnek? nem a fogadottra..
A fogadott orvos persze hogy nem ingyen van, de az az orvos aki nincs felfogadva ne tartsa a markát.
benne van a nevében, hogy FOGADOTT
tehát nem az aki épp ügyeletbe van
Ha valaki fogad fel orvost szülésznőt, az nem ingyen van, ne már....
Ha Te elvállalsz egy munkát akkor Te ingyen csinálod?
Ha asztalos vagy és valaki megkér, hogy csinálj neki 1 széket akkor ingyen csinálod? akkor is ha reggeltől estig azt csinálod?
Nem, ez egy lehetőség, hogy végig ott van veled a szülésznőd, akit Te felfogadtál és a végén fizetsz neki.
Én a fórum kezdőkérédsének ezt láttam:
"Mennyi hálapénzt adtál/adnál egy szülésznőnek?"
Ez alatt érthető a fogadott és a nem fogadott is.
Nekem nem volt- az én tapasztalatomat írtam le.
ez a kérdés :) :
Szerintetek milyen összegű hálapénz dukál a fogadott szülésznőnek?
Én a végén elcseréltem a 2 borítékot, a doki kapta a szülésznőét és fordítva. (dokim nem ért oda, gyakorlatilag a szülésznőmmel szültem, az ügyeletes csak a sarokban pislogott:) )
40-20 volt bennük, 3 éve.
de mi fogadott szülésznőről beszélünk....
szerintem, ha nem fogadtál meg senkit, nem is kell adnod pénzt, ha nem akarsz.
Én senkinek nem adtam semmit.
A szülésznő akihez kerültem úgy fogadott, hogy elkiáltotta magát "Lányok a faszom tele van még egy szülő nő". Végig barátságtalan volt. Az orvosom pedig nem ért oda.
Így a pénzt a kislányomra költöttem.
Ha újból szülnék szerintem akkor sem adnék semmit, inkább költeném újból a lányomra. Amúgy is van ilyenkor mindenkinek bőven kiadása!
És hát nem is igen tud mindenki tízezrekkel dobálózni.
féléve:)
ja és bp-i összeg, vidéken valszeg más összeg van.
Sziasztok!
Szerintetek milyen összegű hálapénz dukál a fogadott szülésznőnek?
:))
Gondolom az apa voltál, és nem téged varrtak.
További ajánlott fórumok:
- Te mennyi hálapénzt adtál a szülés után?
- Orvosnak mennyi hálapénzt illő adni?
- Mennyi hálapénzt adjak egy ilyen műtét esetén?
- Mostanában volt műtéted? Milyen és mennyi hálapénzt adtál?
- Kézműtét esetén mennyi hálapénzt illik adni az orvosnak?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?