Hasznos vagy jó dolog a hasszorító terhesség után? (beszélgetős fórum)
Köszi a választ!
Szóval gyógyászati boltban lehet kapni? Azt sem tudom, hol van olyan a környékünkön.
Sziasztok,
Én három hete szültem és alig van már hasam. A szülés utáni harmadik napon kezdtem el viselni a hasszorító pántot (tépőzáras, állítható), napi több órát rajtam van. Szerintem nagyon sokat segít, napról napra látványosan megy vissza a hasam. Nekem is anyukám javasolta. Ő annak idején császáros volt és a nővérek csavarták be lepedőbe a műtét másnapján.
Egyébként egyén függő is, kinek milyen gyorsan húzódik vissza a méhe, milyen az izomzata, a bőre. Nem lehet általánosítani, de az biztos, hogy a hasszorító inkább segíti a folyamatot.
Sziasztok!
Engem is érdekel a téma. Milyet érdemes belőle venni, és honnan tudjam majd, milyen méret kell?
Nem elég egyszerűen lefáslizni a hasat szülés után?
Szia!
nekem is volt, rögtön a szülés után kezdtem használni, és használt, bár igaz, hogy a dokim mondta, hogy minden nap csak pár órát hordjam. Így is volt. Bár én szoptattam, és így a 3.hónapra olyan volt az alakom, mint teherbe esés előtt. Szóval nem tudom, hogy mi lett volna, ha nem hordom a hasszorítót.
Szia!
Jó dolog,de ha nem a méretednek megfelelőt vásároltad akkor bizony kellemetlen.Én xl-es méretett vettem és annyira szúrt a mellem alatt,hogy nem bírtam 2 óránál tovább magamon hagyni.Szóval hordtam is meg nem is,elég lett volna az l-es is belőle.dE azért persze használ,ha nem bírod akkor csak arra az időszakra vedd fel mikor kimozdulsz otthonról,ha az ágyban vagy a babóval akkor nem kell.De ez csak az Én véleményem
Nekem 9 hónapig görcsölt a hasam szoptatás alatt,szóval visszafog húzódni és a torna valóban segíteni fog.Én a naplómba raktam fel fotót torna előtt és torna után 1 évvel milyen most a hasam.
Szia !
A lányom és én is használtunk ilyet , de nem segített . Javasolnám inkább a hasizom erosíto torna gyakorlatokat . az sokkal természetesebb és hosszabb idore hatásos.
Én már a szülés másnapján elkezdtem használni a hasszorítót, semmi bajom nem volt tőle, kb. 2-3hétig használtam...
Azt nem tudom, hogy mi van akkor, ha vki később kezdi el használni, ebben nincs tapasztalatom...
Szia!
Én akartam ilyet venni, de orvosok sem ajánlják, mert nem használ. Ugyanis az izmok ellustulnak és csak löttyedt lesz a has. Jobb anélkül és fokozott mozgással visszanyerni a régi, feszes hasat.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Természetes dolog a kívánósság a terhesség alatt, vagy csak egy ürügy?
- Normális dolog, ha a nő a terhessége, szülése után sokkal feledékenyebbé, szétszórtabbá válik?
- Lehet egy ilyen dologból terhesség?
- Válaszolnátok terhesség megszakítás utáni dologgal kapcsolatos kérdéseimre?