Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hány napig áll el a Jókai bableves a hűtőben? fórum

Hány napig áll el a Jókai bableves a hűtőben? (tudásbázis)


19. klarin
2014. szept. 3. 01:34
Ha nagyon forrón beleteszed egy dunsztosüvegbe jól lezárva, - mikor lehült akkor beteszed a hütöbe - akár hetekig is eláll.Ha elutazok igy szoktam ételeket elkészitve a hütöben hagyni a férjemnek. Èrdemes kipróbálni !
2014. szept. 1. 16:06

a tészta miatt csak 2 napig


3. nap már savanyodni kezd

17. bnedora (válaszként erre: 7. - Nikkky)
2014. szept. 1. 15:41
Kezd el melegíteni. Ha habosodik, v. savanyú az íze, akkor már ne edd meg. Két nap után már nem fagyasztanám le. Mondjuk én semmi főtt ételt nem szoktam.
2014. szept. 1. 15:28
Ma még nyugodtan megeheted szerintem is :) Én fagyasztani max. a frissből szoktam, ha látom, hogy sok, mert lehet, hogy kiolvasztás után nem fogy el rögtön.
15. Milup2 (válaszként erre: 7. - Nikkky)
2014. szept. 1. 15:16
Ha hűtőben volt, akkor ma még eheted...Forrald fel előtte...
14. Éva82
2014. szept. 1. 15:14
Na, én biztos nem tartogatnám. Már a tegnapelőtti kajáktól is frászt kapok, azt adom a kutyának. Mindegy, mi az, én nem eszem meg.
13. emi75 (válaszként erre: 7. - Nikkky)
2014. szept. 1. 15:08
Ja most látom hogy két napja. Szerintem simán eheted ha végig hűtőben volt, annak semmi baja még.
12. Zséka198 (válaszként erre: 3. - 3d787b167a)
2014. szept. 1. 15:07

Én is úgy tapasztaltam, hogy az egy hetet már nem bírja ki. Tészta nélkül jó hűtőben talán-talán a hetet is kibírná.

De nagyon egyszerű megállapítani: ha savanyú, pláne ha kicsit pezseg is, akkor rossz. Jellegzetes erjedt íze lesz, ha megromlik, szerintem nem lehet eltéveszteni. A kétnapos még elvileg jó, persze csak ha időben hűtőbe tették. Én az eltenni szánt részét főzés után mosogatóba szoktam hidegvízbe tenni, így hamar lehűl, és nyomás be a hűtőbe. És persze a régit már érdemes evés előtt felforralni, hogy az esetleges káros bacik elpusztuljanak.

11. emi75 (válaszként erre: 6. - Bosika)
2014. szept. 1. 15:04
én is így tudom, hogy amiben van tésztaféle, krumpli ilyesmi, az hamarabb romlik.
10. emi75 (válaszként erre: 1. - Nikkky)
2014. szept. 1. 15:03

Én négy napnál tovább nem tárolnám. A liszterózishoz is azt írják, hogy 4-5 nap, hogy veszélyes legyen egy élelmiszer.


De ha azért kérdezed, hgoy ott van, és megennéd még, de már régi, hát forralj fel egy keveset és kóstold meg, ha már romlott, akkor már a melegítésnél habzani fog, és akkor kuka, illete ha nem az igazi már, érzed úgyis az ízén (keserű, savanyú, ilyenek) A liszterózis miatt modnom hogy forrald fel, annak kb. 80 C kell hogy elpusztuljon ha régebbi kaja.

2014. szept. 1. 15:02
Amíg meg nem romlik.
2014. szept. 1. 15:01
7
2014. szept. 1. 15:01

Két napja főztem. Ma még ehetek belőle? :( Illat alapján nem tudom eldönteni..

Kicsit sok lett.

2014. szept. 1. 14:59
A csipetke miatt jobb, ha mielőbb elfogy.
2014. szept. 1. 14:57
Nem lehet lefagyasztani?
4. tamtamano (válaszként erre: 1. - Nikkky)
2014. szept. 1. 14:51
Max egy, mert felfalja a család! :)
2014. szept. 1. 14:48
Hat nap, hét éjszaka.
2014. szept. 1. 14:44
(csipetkével, kolbász, csülök, bab, zöldségek vannak benne.Tejföl nélkül)
2014. szept. 1. 14:43
Hány napig áll el a Jókai bableves a hűtőben?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook