Hány napig áll el a Jókai bableves a hűtőben? (tudásbázis)
a tészta miatt csak 2 napig
3. nap már savanyodni kezd
Én is úgy tapasztaltam, hogy az egy hetet már nem bírja ki. Tészta nélkül jó hűtőben talán-talán a hetet is kibírná.
De nagyon egyszerű megállapítani: ha savanyú, pláne ha kicsit pezseg is, akkor rossz. Jellegzetes erjedt íze lesz, ha megromlik, szerintem nem lehet eltéveszteni. A kétnapos még elvileg jó, persze csak ha időben hűtőbe tették. Én az eltenni szánt részét főzés után mosogatóba szoktam hidegvízbe tenni, így hamar lehűl, és nyomás be a hűtőbe. És persze a régit már érdemes evés előtt felforralni, hogy az esetleges káros bacik elpusztuljanak.
Én négy napnál tovább nem tárolnám. A liszterózishoz is azt írják, hogy 4-5 nap, hogy veszélyes legyen egy élelmiszer.
De ha azért kérdezed, hgoy ott van, és megennéd még, de már régi, hát forralj fel egy keveset és kóstold meg, ha már romlott, akkor már a melegítésnél habzani fog, és akkor kuka, illete ha nem az igazi már, érzed úgyis az ízén (keserű, savanyú, ilyenek) A liszterózis miatt modnom hogy forrald fel, annak kb. 80 C kell hogy elpusztuljon ha régebbi kaja.
Két napja főztem. Ma még ehetek belőle? :( Illat alapján nem tudom eldönteni..
Kicsit sok lett.
További ajánlott fórumok:
- Hagymás bableves
- Elrontottam a bablevest, hogyan tudnék még javítani a helyzeten?
- Egy kiadós bográcsban készült Jókai bableves után milyen könnyen elkészíthető desszertet adnátok?
- Az elsozott ételt, hogy hozzátok "elfogadható" állapotba? pl.csülkös bableves?
- Főtt tojást, héjában, héja nélkül hűtőben hány napig lehet tárolni, megenni? Mennyi idő alatt romlik meg?
- Hány napig fogyasztható a tatárbifsztek ha hűtőben tárolom?