Az elsozott ételt, hogy hozzátok "elfogadható" állapotba? pl.csülkös bableves? (tudásbázis)
Nem azt mondtam, h elrontja a levest, hanem h valószínűleg ad neki egy plusz ízt, mivel a burgonyának van íze. Aki nélküle szokta meg a bablevest, annak lehet, h fura lesz a burgonyás bableves íze. Általában azt szeretjük, amihez hozzá vagyunk szokva, de van, h jót tesz a változás. :)
Egyébként én pl. nem rakok bele krumplit, csak a babgulyásba, de a sima füstölthúsos bablevesbe nem.
-Átszürt levesekhez vizet öntünk
-nyers tojásfehérje habját keverjük a túl sózott levesbe,s ha megkocsonyásodott,emeljük ki.a tojásfehérje a felesleges sót magába szívja.
rántott vagy habart levesekbe nyers krumplit reszelünk és ezzel felforraljuk,majd sok friss petrezselymet,zellerlevelet stb vágunk bele.
-almaecetet összekeverünk
cukorral és kvskanalanként az ételbe keverjük addig míg a felesleges sót semlegesíti.1kvskanál ecethez 1kvskanálnyi cukrot teszünk
-bármely étel pl pörkölt sózását mérsékelhetjük féél késhegynyi szódabikarbónával
További véleményem: szerintem ha főzöl bele krumplit, akkor magától a krumplitól másabb lesz a íze, nem lesz rossz, de a megszokottnál másabb lehet és minden férfi imádja a bablevest, ha másabb lesz a megszokottnál, lehet h nem fog úgy ízleni neki.
Egyébként bablevest szerintem ezen az egy módon lehet elrontani, túl lehet sózni. :)
estleg belevágnál pár szem krumplit? talán nem rontja el...
vagy nagyobb fazékba öntöd és hígabb lére ereszted, majd úgy a krumpli...
További ajánlott fórumok:
- Kb hány cm a legkisebb "kuki"méret, amit merev állapotban láttál?
- Teltebb nők, avagy pár kilo felesleg elfogadhatatlan?
- Mondjatok már valami jó, és elfogadható indokot, amit holnap tudnék mondani a főnökömnek, amiért nem tudok bemenni.. nincs kedvem, köszönöm!
- Milyen ésszerű, elfogadható magyarázat lehet arra, ha valaki úgy bukik meg államvizsgán, hogy minden tételt megtanult?
- Menstruáció előtt 2-3 nappal is áldott állapotba eshet valaki?
- Idősebb férfi? Mennyi szerintetek az elfogadható a korban?