Egy kiadós bográcsban készült Jókai bableves után milyen könnyen elkészíthető desszertet adnátok? (tudásbázis)
Én csak citromos tiramisunak hívom, nagyon könnyű, előző nap elkészíthető desszert és nem terheli le a gyomrot. 30 dkg babapiskóta, 5 dl tejföl, 5 dl tejszín, 2 db közepes citrom, 12 púpozott ek. cukor, 1 cs. vaniliás cukor
A tejfölt keverjük ki a kétféle cukorral, és keverjük bele a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál alját kikenjük a krémmel, majd kirakjuk babapiskótával, rákenjük a megmaradt krém felét, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citrom gerezdekkel és menta levélkével díszíthetjük. Egy éjszakára vagy pr órára hűtőbe tesszük.
A cukor mennyiségét igazíthatjuk a citromokhoz és ízlésünkhöz, kóstoljuk meg a krémet, mielőtt beletesszük a habot.
Parancsolj!:)
GYÜMÖLCSRIZS: (az arányokat nem tudom, csak megszokásból csinálom, ez inkább a menete)
A rizst felteszem főni a vízben egy csipet sóval és egészen addig főzöm, míg a vizet magába nem szívta.
Ezután hozzáöntöm a tejet, hozzáadok ízlés szerint cukrot, vaníliáscukrot, vagy vaníliát, felforralom, majd a lángot mérsékelve sűrűre főzöm, tűzhelyről lehúzom, kihűtöm.
A tejszínt cukorral kemény habbá verem.
Az apróra vágott gyümölcsöket - ha nem befőttből készítem - egy kis cukorral megpárolom, mielőtt a rizzsel összekeverném, de van aki nyers gyümölcsből szereti, akkor ezzel nem kell vacakolni.
A rizst összekeverem, vagy rétegezem a gyümölcsökkel, óvatosan hozzákeverem a habbá vert tejszínt, majd poharakba, vagy tálba teszem.
Díszíteni is lehet maradék gyümivel, csokiforgáccsal, tejszínnel.
Kész!
Nagyon köszönöm mindenkinek!
Ezek közül a gyümölcsrizsre gondoltam én is. Eszembe jutott még az aranygaluska, mert azt is imádjuk, meg a mákosguba.
A fröcsizés meg lesz, ez alap.
Viszont gyümölcsrizst még nem sokszor készítettem, szerintem nem túl jó a recept.
Esetleg van valakinek jó receptje?
Kicsit később tudok visszanézni, de mindenképpen jövök.
Köszönöm előre is.
De egyforma az ízlésünk!:D
Éppen alkottam a választ, nem láttam amit írtál, de egyetértek veled!:D:D:D
Palacsinta? Fánk?
Hoppá!: GYÜMÖLCSRIZS, sok-sok tejszínhabbal
További ajánlott fórumok:
- Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán
- Karácsonyi sütik, desszertek
- Milyen gyorsan elkészíthető ételt főzhetnék ebédre?
- Írjünk össze egyszerűen elkészíthető meleg vacsora ötleteket!!!(Nem baj ha nem túl drága :)) )
- Mondj egy ételt, ami szerinted elkészíthető 4 főre 300 Ft-ból
- Mit lehet még főzni a gulyáson kívül bográcsban?