Mit lehet még főzni a gulyáson kívül bográcsban? (tudásbázis)
Akár :) főztünk már zabpehely-búzadara kását bográcsban, aszalt gyümölccsel, tejjel és tejszínnel felöntve :)
Igazándiból tényleg mindent lehet.
Bocs most látom hogy ezt már írták én ezt ettem legutóbb-nagyon fincsi!
Bármilyen kaját lehet főzni bográcsban!
A halászlé ami nagyon finom benne,de bármi mást
készitesz bográcsban sokkal finomabb!:)
Hát ezt kár volt ide leírnod.
És a füstölt íz az miért jó? A füst nem egészséges!
Mindent
Mikor még telkeztünk, mindent bográcsban csináltunk ami nem igényelt sütő használatot.
A tojásrántottától a töltött káposztáig mindent.
Ajánlom a gulyás fórumlap mellett a pörkölt, sertés- marhahős, stb. honlapokat is nézd át. Milliónyi dolog van, ahol találsz magadnak való receptet.
Halászlevet, pörkölteket, lebbencset.
Nyűlpörköltet,tarhonyáshúst,még jókai bablevest is főztünk benne.
Nem képzelgés,kedves fórumtárs! Kap az étel egy kis "füstölt" ízt,és így valóban finobbak lesz.
Üdv.Rian
Az viszont teljesen képzelgés hogy jobb lesz az íz a bográcsban pláne a szabadban.
bármilyen pörkölt finom lesz benne, öreg lebbencs, paprikás krumpli
Nagyon finom a pörkölt,halászlé és még sorolhatnám........szinte mindent amit bent szoktál.
Sokkal finomabb az íze ha kint az udvaron bográcsban főzöd....
Nálunk a pörik nagyon beváltak:)
a lecsó isteni, birkapörkölt, paprikás krumpli halászlé
Tulajdonképpen mindent lehet,amit bennt,kellemesebb lesz az íze.
Nagyon sok mindent lehet,pörköltek, levesek,lecsó,mindegyiknek más ize van,mint ha bent készited el a konyhában.
Jó lecsós paprikás krumpli, házi kolbásszal!!
Mi csináltunk már saját receptet is:hagymával,paprikával,paradicsommal,pirospaprikával összedobni egy jó lecsós pörköltalapot,rá a csirkecombok,ízlés szerinti mennyiségű és fajtájú zöldség (mi mexikói keverékkel és konzerv babbal csináltuk),zöldfűszerek,só,bors,kevés vízzel főzni.Mikor félkész ,lehet bele krumplit is főzni,de a legistenibb ha előre főzött rizs kerül bele a végén,ami felszívja a szaftot.Egyszerűen isteni!
igen,menzán "bolti tésztábol" készül:))
s
Jogos a két pont! :DDD
Igazad van, mentségemre legyen mondva én leginkább az iskolai menzáról ismerem a lebbencset és ott már gyári, kocka alakú tésztából főzték.
:DDD úgy látom kényesek vagyunk a részletekre lebbencs-slambucügyben:))igazad van,a lebbencs nem nagykocka!
Az eredeti lebbencs az a tészta kinyújtva, megszárítva és utánna összetördelve. NEM VÁGVA!
Biztosan igazad van, annyira nem tudom...de mind hasonló étel. A válaszom viszont RLindinek arra a kérdésére vonatkozott: mi a lebbencs?
További ajánlott fórumok: