Mondj egy ételt, ami szerinted elkészíthető 4 főre 300 Ft-ból (beszélgetős fórum)
Tök igaza van. Mondom, én szoktam rendelni, most is rendeltem. 800 ft-leves, második, savanyú. 800 ból nem főzök meg a legnagyobb jóindulattal sem.
Ahhoz, hogy olcsón kapjak hozzávalókat(a mi boltunk marha drága) be kell mennem a városba, ez 600 ft-oda vissza, és hol vannak még a hozzávalók?
Nem rég mesélte egy ismerős, hogy ő inkább rendel kaját napi 500 Ft-ért (ami van 600-800Ft is, ahogy elnézem), mert annál olcsóbban úgy se hozza ki otthon sem.
Ezzel aztán nem értek egyet :) Persze, ha megengedheti magának vagy nem akar főzni, az más kérdés.
Pari tésztát én is készítettem, az a dobozos pari szósszal is nagyon fini, akciósan ki lehet pl Spárba fogni 100ft-ért. Egy kis oreganó nagyon jó hozzá, vagy ha van otthon pizza krém.
Tésztát hol tudsz ilyen olcsón venni? :o
Ősszel szokott lenni pár hétig olcsóbban, amúgy sajnos drágább felém is.
Ma megnézem a piacon mennyiért adják :)
Javitok: nem parolt karfiolt hasznaltam hamis rakott kelnek hanem parolt karfiolleveleket es torzsat:)
1kg karfiolnak kb az egyharmada level es torzsa, ugyhogy ha 400 ft-tal szamolom kilojat akkor is ebbol 130 ft-ot a levelekert fizettek ki
Hat a karfiol meger egy miset!:)
A karfiolnak a levelei es torzsaja nagyon sokat szamit az egesz fejhez kepest (ha a kilokat nezzuk) es ugye ezeket nagyreszt kidobjuk.
Ha nagyon szelsoseges akarok lenni, azt mondom, ingyen van (mert ugyis kidobtuk volna), ehelyett inkabb atlagot szamolok. Mindegy, van egy nagyon jo mod, hogy hasznositsuk. Amikor karfiolt veszek, szetszedem viragokra es a tobbit (szep leveleket plusz torzsat) kockara vagom es megparolom hagymaval, leveskockaval. Kicsit tobb fozesi ido kell mert rostokban gazdagabb szoval olyan kb fel ora de kostolni kell, hogy mikor puha.
A parolt karfiolt felhasznaltam eddig "hamis" rakott kel-kent mert tok ugyanolyan az ize, felfujtkent es hamis frankfurti levest is csinaltam mar a levelekbol. Szerintem probaljatok ki, en egy konyvbol koppintottam es azota ki nem dobnam a vilagert sem:)))
Tapanyagokat tekintve kicsit gazdagabb folsavban mert zoldeske es rostokban is gazdagabb, szenhidratban szegenyebb
Jajj,mindig elfelejtem ,hogy nálunk a legdrágább a zöldség ,meg minden.:))
A karfiolt egyszer tudtam venni 190 forintért ,és úgy örültem neki ,mint majom a farkának,mert imádom.
Általában egy fejet(ami kb másfél kiló,ha friss),4-5 százért tudtam csak venni.
Tényleg, elfelejtettem. Majd eszel reggelire. :)
köfi. :)
Vacsorára nem ettem szénhidrátot most, úgyhogy bűnbe nem esek :)
Egyél helyettem is! Jó étvágyat hozzá ;)
Karfiolt legutóbb 180 Ftért vettem, brokkolit még olcsóbban a piacon.
tejföl spar saját márkás, 80-90 ft (zsírszegény)
180+fél doboz tejföl 45 = 225 Ft
Kenyérből lehet, hogy 75Ft-ért kevés jön ki, ez igaz :)
Jók az ötletek ,de sajna nem valósak.Semmilyen étel nem jön ki 4 személyre 300 forintból.
Max a zsíros kenyér .
Karfiol/brokkoli krém
Apróra szeded a rózsáit, megpárolod (vagy főzöd) puhára, villával összetöröd.
Egy fejhez 1 kis dobozos tejföl felét teszem, vegeta, só, bors, jöhet szerecsendió is.
Lehet kenyérre (inkább pirítósra) kenni, magába, húsok mellé is jó.
Főtt krumpli / rizs húsmentes töltelékkel.
A tölteléket hasonló módon kell készíteni, mint a töltött húsnál, csak nem kell hozzá hús. Kóstoltam, fini :)
Simán tepsibe sütni krumplival (Vagy anélkül és rizst külön főzni).
Bundás kenyér. :)
Zöldséges tészta. Kb 1 db sárgarépa vékony csíkokra vágva, fejeskáposzta, hagyma. Vékonyra kell vágni, kevés olajon dinsztelni, spagetti vagy más tésztával összekeverni. Hasonló, mint a kínai zöldséges tészta.
További ajánlott fórumok:
- Egy hölgy, aki naplót vezet arról, hogyan tud napi 1500 Ft-ból meleg ételt, gyümölcsöt varázsolni
- Milyen gyorsan elkészíthető ételt főzhetnék ebédre?
- Írjünk össze egyszerűen elkészíthető meleg vacsora ötleteket!!!(Nem baj ha nem túl drága :)) )
- Mit főzzek hétköznap? (gyorsan elkészíthető ételeket várok)
- Tudna valaki irni 1 könnyen elkészithető sütit? Talán az lenne a legjobb, ha nem kell sütni.
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?